Τετάρτη, 20 Ιαν 2021

Εκδόθηκε η Προκήρυξη 902 Θέσεων Μόνιμων Γιατρών. Το επόμενο διάστημα και η έκδοση της Προκήρυξης 1500 Θέσεων Λοιπού προσωπικού.

Στο δρόμο της υλοποίησης βρίσκεται η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη προκήρυξη 2500 θέσεων κατά έτος στο χώρο της Υγείας (1000 Γιατροί-1500 θέσεις Λοιπό προσωπικό)  και συνολικά 10.000 για τη 4ετία 2019-2022.

Ήδη εκδόθηκε η Προκήρυξη 902 Θέσεων Μονίμων Γιατρών, ενώ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στον Ιούνιο,  θα εκδοθεί και η Προκήρυξη των 1500 θέσεων για το Λοιπό Προσωπικό.

Η  προκήρυξη αυτή, των 902 θέσεων, για το χώρο της Υγείας, έρχεται να προστεθεί στις προκηρύξεις  που βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης, και αφορούν, από το Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα,  1468 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ 2370!!! που είναι υπό διορισμό ή  σε προκήρυξη για το επόμενο διάστημα, με εμβληματικές παρεμβάσεις, όπως οι 525 Θέσεις Ιατρών για το Θεσμό των Αυτόνομων ΤΕΠ. Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι 1658 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ που ήδη έχουν γίνει και υπηρετούν στα Νοσοκομεία- Κ.Υ-Π.Ι-ΕΚΑΒ κατά τη περίοδο 2015-2018, διαμορφώνεται ένας συνολικός αριθμός 4028 ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ  για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Να θυμίσουμε εδώ ότι πολλές από τις προσλήψεις αφορούν ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ακόμη και από το 2008!! και ήταν παγωμένες τα χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ 2010-2014.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει ότι μέσα από τις προκηρύξεις καλύπτονται πολλές θέσεις Μόνιμων Ιατρών σε Περιφερειακά Ιατρεία μετά από πολλά χρόνια!!, ενώ υπάρχει και ξεχωριστή Προκήρυξη για τη Α΄ΘΜΙΑ για 455 Μόνιμες Θέσεις.

Αυτή η Πολιτική ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ των Νοσοκομείων-Κ.Υ-Π.Ι-ΕΚΑΒ με πραγματικές ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ είναι η  ΚΑΛΥΤΕΡΗ απάντηση στις Ιδιωτικοποιήσεις που επιθυμεί σφόδρα ο κ. Μητσοτάκης και στους ανεμόμυλους της καταστροφολογίας που «υπηρετεί»  η γραφική πλέον πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Υπουργείο Εργασίας: ΞΕΧΑΣΤΕ τα ΒΑΕ, λόγω «κόστους»(!!)

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021: Μειωμένο (κατά 174.000€) το Κονδύλι για Δεδουλευμένα-Εξαιρέσιμα- Αργίες των Υγειονομικών(!!!). Απλά η Αλήθεια των Αριθμών…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ – Να ανακληθεί η Απόφαση για Μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι Εμβολιασμοί να γίνουν στα ΚΥ και τις Δομές της ΑΘΜΙΑΣ.

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – «Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΑΡΚΙ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Υπουργείο Υγείας-ΥΠΕ- Διοικήσεις: Ανίκανοι ακόμη και στο Αυτονόητο: Να διαμορφώσουν ένα σοβαρό πλαίσιο για τη διεξαγωγή των Εμβολιασμών στους Υγειονομικούς.

Γ Ν Έδεσσας: Η Διοίκηση σέρνει στα Δικαστήρια την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!) και οργανώνει Πραξικόπημα για την καθαίρεση της. Η Δεξιά ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει…

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Πανδημία» κακοδιοίκησης, αυταρχισμού και ανεπαρκούς προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία