Σάββατο, 1 Απρ 2023

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

Ήταν τα Μνημονιακά χρόνια της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου( για να μη ξεχνιόμαστε..) που με Υπουργό Υγείας τον κ. Γεωργιάδη και Δημόσιας Διοίκησης το κ. Μητσοτάκη που έκλεισαν Νοσοκομεία και χιλιάδες Υγειονομικοί τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα. Τότε που ο Άδωνης φώναζε «μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα, ΕΜΕΙΣ κάνουμε τις απολύσεις» και ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε «ότι με τη διαθεσιμότητα 7800 Υγειονομικών, πιάσαμε τους στόχους που μας έθεσε η Τρόικα…»

Ένα από τα Νοσοκομεία που έκλεισαν ήταν και το Δυτικής Αττικής ( όπως η Πολυκλινική, το Πατησίων, τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ κ. α ). Παρέμεινε μόνο μια ΜΤΝ και υποτυπώδη εργαστήρια και ΤΕΙ, λίγο διοικητικό. Το προσωπικό διαμοιράστηκε  σε άλλα Νοσοκομεία. Έκτοτε παρέμεινε έτσι. Επί Ν.Δ απόκτησε και άλλη χρησιμότητα, σαν τόπος «εξορίας» ανεπιθύμητων Στελεχών.

Η Πανδημία και η ανάγκη για κλίνες covid, «υποχρέωσαν» τη Κυβέρνηση να ξανανοίξει μια Κλινική για ελαφριά  περιστατικά με 1-2 Μόνιμους και Επικουρικούς Γιατρούς και Νοσηλευτές. Μάλιστα ήταν τέτοιο το «ενδιαφέρον» για τη λειτουργεία που και στο Πρώτο Κύμα αλλά και στη συνέχεια, μόλις μειωνόταν τα περαστικά έκλεινε(!!) η Κλινική και το προσωπικό γύρναγε στη Νίκαια. Τόσο ωραία..

Στο Νοσοκομείο αυτό, ο σχεδιασμός που υπήρξε από τη προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την επαναλειτουργία του, προέβλεπε την ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικής Κλινικής. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με χορηγία γνωστού Εφοπλιστή ( που έτσι πλέον θα ονομάζεται το κτήριο) ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του κτηρίου και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αφορά 12 κλίνες ( με προοπτική να γίνουν 15..) και θα αφορά εφήβους μέχρι 18 ετών.

Για τη Στελέχωση της Κλινικής, δεν έγινε ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Πρόσληψη και θα καλυφθεί με 1-2 Μόνιμους Νοσηλευτές, 7-8 Επικουρικούς και ένα μετακινημένο Παιδοψυχίατρο από το Θριάσιο ( αφήνοντας χωρίς κάλυψη όλη τη Δυτική Αττική..) 2 Ψυχολόγους και 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς από τη Νίκαια. Προφανώς χρειάζεται το απαραίτητο προσωπικό για να «γεμίσει» τα πλάνα των εγκαινίων και τις χαιρετούρες του κ. Πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενων.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τη Τρίτη 14/6, παρουσία του κ. Μητσοτάκη(;)Υπουργών Υγείας, Βουλευτών και του Δωρητή.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης, επιστρέφει 10 χρόνια μετά σε ένα Νοσοκομείο που έκλεισε ο ΙΔΙΟΣ και η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου (Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ)  για να εγκαινιάσει μια Κλινική χωρίς Μόνιμο Προσωπικό     ( που το πιο πιθανό θα υπολειτουργεί ή δεν θα λειτουργεί…) και με το υπόλοιπο Νοσοκομείο ΚΛΕΙΣΤΟ(!!). Και με καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ για τη ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.

Και αφού γίνει η φιέστα και κλείσουν τα φώτα, και φύγουν οι Επίσημοι και ο κ. Πρωθυπουργός η ΑΝΑΓΚΑΙΑ επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής θα είναι το ζητούμενο, τα ράντζα θα πλημμυρίζουν το Αττικό και τη Νίκαια και η Κυβέρνηση θα ασχολείται μόνο με το deal με τους Ιδιώτες  τους Εργολάβους και τα απογευματινά χειρουργεία. Γνωστές οι Κυβερνητικές προτεραιότητες…

Με αποφάσεις τους Σωματεία Νοσοκομείων θα δώσουν το παρών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την εκδήλωση των «εγκαινίων» διεκδικώντας Αγωνιστικά την ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και ανάπτυξη Κλινικών.

ΝΑ ΕΠΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υ.Γ : Είναι η ώρα απέναντι στα «σχέδια» της Ν.Δ για το Νοσοκομείο, να υπάρξει από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιβεβαιωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το μέλλον του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Περιμένουμε…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!