Σάββατο, 4 Δεκ 2021

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Στο πρώτο ραντεβού του Υπουργού Υγείας με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, στις αρχές Σεπτέμβρη,  ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει: «Από μένα δεν θα ακούσετε ψέματα και υποσχέσεις. Το όχι θα είναι όχι και το ναι θα είναι ναι. Ότι σας πω ότι μπορεί να γίνει θα γίνει, εάν όχι δεν θα γίνει.».

Από τότε, στις 2 συναντήσεις που έγιναν με την Ε.Ε  της ΠΟΕΔΗΝ (21/9 και 21/10) ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης  στα ερωτήματα μελών της Ε.Ε δήλωσε όπως αποτυπώθηκε  από τη σχετική ενημέρωση της  ΠΟΕΔΗΝ.

« Οι συμβάσεις των Επικουρικών, που λήγουν 31/10/2021  θα ανανεωθούν ΟΛΕΣ ανεξάρτητα εάν έχουν εμβολιαστεί ή είναι σε Αναστολή, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στη μάχη της Πανδημίας..». Έτσι με τη σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία, δόθηκε η δυνατότητα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Όλων των Επικουρικών και όσων ήταν σε Αναστολή, αφού οι συμβάσεις κατά τη ψήφιση του Νόμου ήταν ενεργείς. Έτσι πολλά Νοσοκομεία, προχώρησαν στην ανανέωση ΌΛΩΝ των Συμβάσεων που έληγαν 31/10, έως 31/3/2022. Μάλιστα το Υπουργείο, σε σχετικά ερωτήματα υπηρεσιών, απαντούσε ότι η Παράταση έως 31/3/2022 αφορά και όσους είναι σε Αναστολή. Το ίδιο υποσχέθηκε και στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ για τους Επικουρικούς Ιατρούς που είναι σε Αναστολή.

Και ξαφνικά, στις 29/10 το Υπουργείο, μέσω των γνωστών «λαγών» σε διατεταγμένη υπηρεσία, έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και πέταξε στο «κάλαθο των αχρήστων» τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχε στη ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης «Το μέτρο της αναστολής για του ιατρούς θα παραμείνει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με την τροπολογία η οποία θα συζητηθεί αύριο, θα έχουμε παράταση μέχρι τις 31/12 για επανεξέταση, ενώ παράλληλα οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί». Προφανώς το μέτρο θα ισχύσει και για το Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό που είναι σε Αναστολή και οι συμβάσεις έληγαν στις 31/10/2021.

Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης της Ν.Δ και τα «ψεύτικα τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ» του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη. Παρά τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ απέναντι στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια μέρα, χωρίς ντροπή και αιδώ,  πετάνε στο δρόμο δεκάδες Επικουρικούς εργαζόμενους, σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» διαγράφοντας μονοκοντυλιά τόσα χρόνια προσφοράς, ιδιαίτερα τη περίοδο της Πανδημίας. Όπως φαίνεται, τα «χειροκροτήματα» έχουν τελειώσει προ πολλού, τώρα έρχονται οι απολύσεις…

Εμείς καταθέσαμε στη Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ πρόταση για ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση, την Πέμπτη 4/11 με αίτημα:

ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 31/3/2022. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ!!.

Υ.Γ : Θα υπάρξει, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον , πρωτοβουλία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και των άλλων Κομμάτων, ή η άθλια μεθόδευση και ο εμπαιγμός Κυβέρνησης-Υπουργού Υγείας θα μείνει αναπάντητη; Περιμένουμε…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών και Νοσηλευτών και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στα Νοσοκομεία τους.