Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Στο πρώτο ραντεβού του Υπουργού Υγείας με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, στις αρχές Σεπτέμβρη,  ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει: «Από μένα δεν θα ακούσετε ψέματα και υποσχέσεις. Το όχι θα είναι όχι και το ναι θα είναι ναι. Ότι σας πω ότι μπορεί να γίνει θα γίνει, εάν όχι δεν θα γίνει.».

Από τότε, στις 2 συναντήσεις που έγιναν με την Ε.Ε  της ΠΟΕΔΗΝ (21/9 και 21/10) ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης  στα ερωτήματα μελών της Ε.Ε δήλωσε όπως αποτυπώθηκε  από τη σχετική ενημέρωση της  ΠΟΕΔΗΝ.

« Οι συμβάσεις των Επικουρικών, που λήγουν 31/10/2021  θα ανανεωθούν ΟΛΕΣ ανεξάρτητα εάν έχουν εμβολιαστεί ή είναι σε Αναστολή, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στη μάχη της Πανδημίας..». Έτσι με τη σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία, δόθηκε η δυνατότητα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Όλων των Επικουρικών και όσων ήταν σε Αναστολή, αφού οι συμβάσεις κατά τη ψήφιση του Νόμου ήταν ενεργείς. Έτσι πολλά Νοσοκομεία, προχώρησαν στην ανανέωση ΌΛΩΝ των Συμβάσεων που έληγαν 31/10, έως 31/3/2022. Μάλιστα το Υπουργείο, σε σχετικά ερωτήματα υπηρεσιών, απαντούσε ότι η Παράταση έως 31/3/2022 αφορά και όσους είναι σε Αναστολή. Το ίδιο υποσχέθηκε και στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ για τους Επικουρικούς Ιατρούς που είναι σε Αναστολή.

Και ξαφνικά, στις 29/10 το Υπουργείο, μέσω των γνωστών «λαγών» σε διατεταγμένη υπηρεσία, έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και πέταξε στο «κάλαθο των αχρήστων» τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχε στη ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης «Το μέτρο της αναστολής για του ιατρούς θα παραμείνει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με την τροπολογία η οποία θα συζητηθεί αύριο, θα έχουμε παράταση μέχρι τις 31/12 για επανεξέταση, ενώ παράλληλα οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί». Προφανώς το μέτρο θα ισχύσει και για το Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό που είναι σε Αναστολή και οι συμβάσεις έληγαν στις 31/10/2021.

Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης της Ν.Δ και τα «ψεύτικα τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ» του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη. Παρά τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ απέναντι στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια μέρα, χωρίς ντροπή και αιδώ,  πετάνε στο δρόμο δεκάδες Επικουρικούς εργαζόμενους, σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» διαγράφοντας μονοκοντυλιά τόσα χρόνια προσφοράς, ιδιαίτερα τη περίοδο της Πανδημίας. Όπως φαίνεται, τα «χειροκροτήματα» έχουν τελειώσει προ πολλού, τώρα έρχονται οι απολύσεις…

Εμείς καταθέσαμε στη Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ πρόταση για ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση, την Πέμπτη 4/11 με αίτημα:

ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 31/3/2022. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ!!.

Υ.Γ : Θα υπάρξει, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον , πρωτοβουλία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και των άλλων Κομμάτων, ή η άθλια μεθόδευση και ο εμπαιγμός Κυβέρνησης-Υπουργού Υγείας θα μείνει αναπάντητη; Περιμένουμε…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου