Τετάρτη, 19 Ιούν 2019

«Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο». ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Το εμβληματικό αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και της Κοινωνίας,  στα χρόνια του Μνημονίου, υλοποιείται από τη σημερινή Κυβέρνηση. Από τις αρχές του 2015 υπήρξαν οι αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας μετανάστες και ανασφάλιστοι.

Καταργήθηκαν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μέχρι το 2014 ήταν ενταγμένες πλήρως μέσα στο Μνημονιακό περιβάλλον και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοζαν. Οδήγησαν ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους –ουσιαστικά- εκτός Ε.Σ.Υ – βάζοντας φραγμούς στη πρόσβαση και στη Δωρεάν Κάλυψη. Οι  ανασφάλιστοι πολίτες που προσέρχονταν στα Νοσοκομεία, υπόγραφαν «δηλώσεις ανάληψης χρέους» για τα έξοδα Νοσηλείας τους, που πήγαιναν στην Εφορία για να εισπραχτούν!!. Για ξεκάρφωμα, δημιουργήθηκε μια επιτροπή σε κάθε Νοσοκομείο, για να εξετάζει τα αιτήματα για δωρεάν Νοσηλεία ανασφαλίστων. Απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Νοσηλείες ανασφαλίστων, οι επιτροπές κάλυπταν κάποια δεκάδες αιτήματα, με προφανή πολιτικά κριτήρια…

Τέλος η ουσιαστική διάλυση της Πρωτοβάθμιας – με τις απολύσεις 2500 γιατρών- και την κατάργηση εκατοντάδων δομών, επέτεινε το σοβαρό πρόβλημα κάλυψης των ανασφαλίστων

Τα στοιχεία αυτής της πολιτικής που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ  ήταν αποκαλυπτικά: 28.000.000ε οφειλές Νοσηλίων είχαν αποσταλεί στις εφορίες και 150.000.000ε οφειλές Νοσηλίων παρέμεναν στα Νοσοκομεία, έτοιμα να αποσταλούν στις Εφορίες.

Όλες αυτές οι οφειλές -180.000.000ε – διαγράφηκαν με Νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2017. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, γλύτωσαν το βραχνά οφειλών από Νοσήλια-χιλιάδων ευρώ- που τους είχαν χρεωθεί, όταν προσέγγισαν τις Δομές Υγείας για να αντιμετωπίσουν προβλήματα Υγείας. Ήδη οι υπηρεσίες στα Νοσοκομεία προχωρούν στην οριστική διευθέτηση της διαγραφής των οφειλών.

Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι από 1/1/2017 έως 31/7/2018 1.518.000 πολίτες να έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε υπηρεσίες, Νοσηλεία και φάρμακα.  Αναλυτικά για το 2017 : 840.000 Πολίτες από 2.120.000 Ανασφάλιστους είχαν Δωρεάν και Ισότιμη Πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας. Συνταγογραφήθηκαν σε Ανασφάλιστους φάρμακα αξίας 165.000.000ε !!!.

Έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις Ανασφαλίστων αξίας 56.000.000ε!!! .

Παρασχέθηκαν Ιατρικές Υπηρεσίες σε Ανασφάλιστους αξίας 185.000.000ε !!!.

Η συνολική δαπάνη για τη κάλυψη των Ανασφαλίστων έφτασε στα 406.000.000ε που καλύφθηκε εξολοκλήρου από το Προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά Ταμεία, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά το κόστος Νοσηλείας στα Νοσοκομεία και τις διαγραφές των οφειλών από τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν δημιουργήσει οι πολιτικές των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Ενώ για το 2018 ( μέχρι 31/7) 678.000 πολίτες είχαν ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε υπηρεσίες, Νοσηλεία και φάρμακα.

Αυτή τη διαφορετική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση – σε σχέση με τις πολιτικές που εφάρμοζαν για τους ανασφάλιστους ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ- για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους από τη μία έχουν πάρει εργολαβία την υπεράσπιση των πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ( η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ) και από την άλλη για κείνους συνεχίζουν να κυνηγούν ανεμόμυλους εγκλωβισμένοι στις «αέναες» θεωρίες τους.

Είναι η απάντηση –σε όσες Κασσάνδρες το αμφισβητούσαν και το αμφισβητούν ακόμα- ότι μέσα σε ένα σφιχτό Μνημονιακό πλαίσιο η Αριστερά μπορεί να εφαρμόσει άλλες πολιτικές που θα σταθεροποιούν  και θα ενισχύουν  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα το χρηματοδοτούν επαρκώς, θα το ενισχύουν με ανθρώπινο δυναμικό, προς όφελος των πολιτών και όσων το έχουν ανάγκη.Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές που έχουν διαμορφωθεί στις υπηρεσίες Υγείας, παρά τις λυσσαλέες μάχες που δίνει η  οπισθοφυλακή των «Ιδιοκτητών» που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή, με «υπαλλήλους» (πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ) και «υπηρέτες»  (ΜΜΕ)  επιβεβαιώνει την υπεροχή της Αριστεράς , των αρχών της, των αξιών της και των πολιτικών που εφαρμόζει προς όφελος της Κοινωνίας.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…

Δεν έχουν το Θεό τους!! Η ΠΟΕΔΗΝ «υποστηρίζει» συγκέντρωση(;) στις 19/6 υπονομεύοντας, στη πράξη, τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!!

Ανακοίνωση απο το ΑΡΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ … ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ

Το πρόγραμμα της Ν.Δ μέρος 2ο

Βρε, «καλώς τα παιδιά τα ζουρμπουλίδικα…»

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π): Ένας Θεσμός που υλοποιείται μετά από 25 χρόνια!!!. Ήδη Διορίζονται οι πρώτοι Γιατροί..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Η Ν.Δ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ

Με το κεφάλι ψηλά

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!

Εκδόθηκε η Προκήρυξη 902 Θέσεων Μόνιμων Γιατρών. Το επόμενο διάστημα και η έκδοση της Προκήρυξης 1500 Θέσεων Λοιπού προσωπικού.