Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Δήλωση μελών του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι-ισσες    

Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει και καταγγείλει και γραπτώς προς τη Ε.Ε και στις τοποθετήσεις μας στο Γενικό Συμβούλιο, όλο το προηγούμενο διάστημα η Ομοσπονδία, όχι μόνο δεν έπαιξε το ρόλο της, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης κινήματος και ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης και ανατροπής των Μνημονιακών Πολιτικών, αλλά αντίθετα και με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απαξιώθηκε στα μάτια των εργαζομένων, χάνοντας εντελώς τον ηγετικό της ρόλο στο κίνημα.

Η ιδιοκτησιακή λογική του Προέδρου και του Γραμματέα, απονεύρωσε την δυναμική της Ομοσπονδίας και μετέτρεψε την θεσμική δυνατότητα παρέμβασης της ΠΟΕΔΗΝ, λάφυρο στις επιδιώξεις και τους τυχοδιωκτισμούς της οριακής πλειοψηφίας των παρατάξεων τους .

Σε αυτήν τη δύσκολη πραγματικά περίοδο υλοποίησης μνημονίων, αντί η Ομοσπονδία με Δημοκρατία και Συλλογικότητα να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, με έγκυρη ενημέρωση, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις τοπικές και Πανελλαδικές ,με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους, η ηγεσία της, έκανε άλλες επιλογές.

Επέλεξε να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι στις οργανωμένες φαρσοκωμωδίες-show- με τα πρωινάδικα των καναλιών, παίζοντας τα κομματικά τους παιχνίδια και χάνοντας κάθε έννοια αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν ακολούθησε το θεσμικό σας κατήφορο.

Η παντελής απαξίωση των θεσμικών οργάνων, που πλέον τυπικά συνεδριάζουν, η κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, διαφάνειας και συλλογικότητας είναι πλέον το καθεστώς που κυριαρχεί. Οι προσωπικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου που εκδίδονται σωρηδόν, το μόνο που εκφράζουν είναι οι κομματικοί διακαής πόθοι σας να επανέλθουν τα κόμματα σας στην Κυβέρνηση και εσείς στη νομή της εξουσίας.

Είναι δε τέτοιο το κομματικό σας πάθος που πλέον, όπως είδαμε τελευταία , πέρα από τη ίδια φρασεολογία και τεκμηρίωση με τα κόμματα σας αναλαμβάνετε και «κοινές πρωτοβουλίες»

Οι δήθεν «ακτιβίστικες» δράσεις ,το μόνο που σηματοδοτούν από τη μία είναι το άγχος που σας διακατέχει για τη συμμετοχή σας σε θέσεις  της κομματικής ιεραρχίας και από την άλλη έχετε πάρει «εργολαβία» με το να απενοχοποιήσετε τις πολιτικές που εφάρμοζαν τα κόμματά σας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όλες λοιπόν αυτές οι πρακτικές και οι παρεμβάσεις, με τον τρόπο και το πλαίσιο που γίνονται, είναι που περιθωριοποιούν την Ομοσπονδία, τη κάνουν «γραφική», γιατί πλέον είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες των εργαζομένων.

Εμείς, συνεπείς στις αξίες και στις αρχές μας, δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή τη κατάσταση που έχει επιβάλει η πλειοψηφία στη θεσμική λειτουργία των οργάνων και των δράσεων . Σα ένα πρώτο βήμα ,για να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ,για να επανέλθει η Δημοκρατία και ο σεβασμός στις άλλες απόψεις, οι αποφάσεις των οργάνων και των δράσεων να μην γίνονται βορά των κομματικών σκοπιμοτήτων, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση που έχετε οδηγήσει την Ομοσπονδία , αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση.

Εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα, για την επανασυσπείρωση των εργαζομένων στην Ομοσπονδία και τα Άθμια Σωματεία και τη συμμετοχή τους στις δράσεις και στις κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στη δημιουργία ενός Μετώπου αντίστασης και ανατροπής των Μνημονιακών Πολιτικών, μαζί με τη κοινωνία και τα Συνδικάτα.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, με αίσθημα ευθύνης, να συμβάλουν στο να σταματήσει ο θεσμικός κατήφορος που διαλύει το κίνημα και απογοητεύει τους εργαζόμενους και τελικά απομονώνει την ίδια τη ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…