Δευτέρα, 18 Δεκ 2017

Διοικητής ΠΓΝΠ: Κατέβασε πανό του Σωματείου ο ίδιος με υπαλλήλους του Νοσοκομείου!!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Παρουσία του ίδιου, υπάλληλοι του Νοσοκομείου κατέβασαν πανό που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων σε χώρο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, με εντολή του κλείδωσε το πανό στην αποθήκη και δεν το έδινε στο Σωματείο!! Το πανό υπήρχε εδώ και 25 ημέρες, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ανεπιθύμητο και καταγγέλλοντας τις συνεχείς διώξεις και τις αναφορές κατά υπαλλήλων και συνδικαλιστών.

Η ενέργεια αυτή ήρθε σα συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ. Διοικητής. Πριν από ένα μήνα έστειλε στο Σωματείο με οδηγίες «εκ της Διοικήσεως» για το πώς πρέπει το Σωματείο να ασκεί τα Συνδικαλιστικά του καθήκοντα!!!. Ζήτησε μάλιστα «πιστή εφαρμογή» των οδηγιών του αλλιώς θα πάει το Σωματείο στη Δικαιοσύνη!!!.

«Προτρέπει» Προϊστάμενους- με ανάθεση..- να καταθέσουν αναφορές κατά Συνδικαλιστών για απουσία από την εργασία, όταν οι συνάδελφοι, μαζί με τους εργαζόμενους ήταν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις της Γραμματείας κατά της Αξιολόγησης.

Δίνει εντολές για ΕΔΕ, «προκαθορίζει το αποτέλεσμα» και όταν δεν είναι το επιθυμητό εκβιάζει τους υπαλλήλους.

Για την Αξιολόγηση δεν πήρε κανένα μέτρο –να μοιράσει τα φύλλα αξιολόγησης- στις προθεσμίες που είχαν δοθεί από το Υπουργείο. Και το θυμήθηκε το Σεπτέμβρη –με τη τροπολογία της Γεροβασίλη- με απειλές προς τους εργαζόμενους να μαζέψει φύλλα βάζοντας γιατρούς και στελέχη να απειλούν εργαζόμενους. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να ζητάει εγγράφως από τους προϊστάμενους να υπογράφουν δηλώσεις του Ν105 για το αν θα αξιολογήσουν ή όχι!!!, αυτό δεν προβλεπόταν από πουθενά. Μάλιστα παρά τη ρητή εντολή από την ΥΠΕ για την άμεση απόσυρσή του, δεν το ανακάλεσε. Τέλος, προχώρησε σε δημιουργία δεύτερου εμπιστευτικού πρωτοκόλλου για τα φύλλα αξιολόγησης, πράξη που είναι παράνομη και έβαζαν αριθμό πρωτοκόλλου στις αξιολογήσεις χωρίς ημερομηνία!!!

Με έγγραφό του προς το Σωματείο ζητά τα πρακτικά του Δ.Σ του Σωματείου για την ανάρτηση του πανό γιατί, όπως δηλώνει ο ίδιος «έχει έννομο συμφέρον». Μάλλον για να πάει το Σωματείο στα Δικαστήρια…

Τοποθετεί στο γραφείο του απλούς υπαλλήλους σε ρόλο «άτυπων συμβούλων-γραμματέων» οι οποίοι αντικαθιστούν την ιεραρχία της υπηρεσίας τους, προφασιζόμενος ανικανότητα των στελεχών και διοικώντας ουσιαστικά με την παραδιοίκηση που έχε στήσει.

Τοποθέτησε γραμματέα του γραφείου του καθαρίστρια με σύμβαση έργου, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προσφέρει υπηρεσίας εκεί που προβλέπει η σύμβασή της.

Καλούμε την ηγεσία της ΥΠΕ και τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μαζέψει τον διοικητικά ανεπαρκή κ. Διοικητή και να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές, απέναντι σε εργαζόμενους και το Σωματείο Εργαζομένων. Αν ο κ. Διοικητής έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, με το κυνήγι που έχει εξαπολύσει κατά Εργαζομένων και του Σωματείου, το Νοσοκομείο θα πέταγε και οι εργαζόμενοι δεν θα ταύτιζαν τη συγκεκριμένη διοίκηση με τις προηγούμενες αποτυχημένες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ………

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι «μηδενικές προσλήψεις», οι «αόμματοι» της ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΛΗΘΕΙΑ…

Ανακοίνωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ AΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ

Εκλογική Διακήρυξη απο την παράταξη Αγώνας – Αντίσταση – Ανατροπή του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» για τις εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 15/11/2017

Ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» για τις εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 15/11/2017

Δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη: υπεγράφησαν οι αυξήσεις 6% στις εφημερίες των γιατρών και 10% στις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ

Ανακοίνωση της Eνωτικής Αριστερής Παρέμβασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Κυριάκο Μητσοτάκη: Κάποιος να σου υπενθυμίσει ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…

Ανοιχτή πρόσκληση εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής, για ένα θέμα που αφορά όλους μας