Πέμπτη, 19 Ιούλ 2018

Διοικητής ΠΓΝΠ: Κατέβασε πανό του Σωματείου ο ίδιος με υπαλλήλους του Νοσοκομείου!!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Παρουσία του ίδιου, υπάλληλοι του Νοσοκομείου κατέβασαν πανό που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων σε χώρο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, με εντολή του κλείδωσε το πανό στην αποθήκη και δεν το έδινε στο Σωματείο!! Το πανό υπήρχε εδώ και 25 ημέρες, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ανεπιθύμητο και καταγγέλλοντας τις συνεχείς διώξεις και τις αναφορές κατά υπαλλήλων και συνδικαλιστών.

Η ενέργεια αυτή ήρθε σα συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ. Διοικητής. Πριν από ένα μήνα έστειλε στο Σωματείο με οδηγίες «εκ της Διοικήσεως» για το πώς πρέπει το Σωματείο να ασκεί τα Συνδικαλιστικά του καθήκοντα!!!. Ζήτησε μάλιστα «πιστή εφαρμογή» των οδηγιών του αλλιώς θα πάει το Σωματείο στη Δικαιοσύνη!!!.

«Προτρέπει» Προϊστάμενους- με ανάθεση..- να καταθέσουν αναφορές κατά Συνδικαλιστών για απουσία από την εργασία, όταν οι συνάδελφοι, μαζί με τους εργαζόμενους ήταν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις της Γραμματείας κατά της Αξιολόγησης.

Δίνει εντολές για ΕΔΕ, «προκαθορίζει το αποτέλεσμα» και όταν δεν είναι το επιθυμητό εκβιάζει τους υπαλλήλους.

Για την Αξιολόγηση δεν πήρε κανένα μέτρο –να μοιράσει τα φύλλα αξιολόγησης- στις προθεσμίες που είχαν δοθεί από το Υπουργείο. Και το θυμήθηκε το Σεπτέμβρη –με τη τροπολογία της Γεροβασίλη- με απειλές προς τους εργαζόμενους να μαζέψει φύλλα βάζοντας γιατρούς και στελέχη να απειλούν εργαζόμενους. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να ζητάει εγγράφως από τους προϊστάμενους να υπογράφουν δηλώσεις του Ν105 για το αν θα αξιολογήσουν ή όχι!!!, αυτό δεν προβλεπόταν από πουθενά. Μάλιστα παρά τη ρητή εντολή από την ΥΠΕ για την άμεση απόσυρσή του, δεν το ανακάλεσε. Τέλος, προχώρησε σε δημιουργία δεύτερου εμπιστευτικού πρωτοκόλλου για τα φύλλα αξιολόγησης, πράξη που είναι παράνομη και έβαζαν αριθμό πρωτοκόλλου στις αξιολογήσεις χωρίς ημερομηνία!!!

Με έγγραφό του προς το Σωματείο ζητά τα πρακτικά του Δ.Σ του Σωματείου για την ανάρτηση του πανό γιατί, όπως δηλώνει ο ίδιος «έχει έννομο συμφέρον». Μάλλον για να πάει το Σωματείο στα Δικαστήρια…

Τοποθετεί στο γραφείο του απλούς υπαλλήλους σε ρόλο «άτυπων συμβούλων-γραμματέων» οι οποίοι αντικαθιστούν την ιεραρχία της υπηρεσίας τους, προφασιζόμενος ανικανότητα των στελεχών και διοικώντας ουσιαστικά με την παραδιοίκηση που έχε στήσει.

Τοποθέτησε γραμματέα του γραφείου του καθαρίστρια με σύμβαση έργου, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προσφέρει υπηρεσίας εκεί που προβλέπει η σύμβασή της.

Καλούμε την ηγεσία της ΥΠΕ και τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μαζέψει τον διοικητικά ανεπαρκή κ. Διοικητή και να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές, απέναντι σε εργαζόμενους και το Σωματείο Εργαζομένων. Αν ο κ. Διοικητής έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, με το κυνήγι που έχει εξαπολύσει κατά Εργαζομένων και του Σωματείου, το Νοσοκομείο θα πέταγε και οι εργαζόμενοι δεν θα ταύτιζαν τη συγκεκριμένη διοίκηση με τις προηγούμενες αποτυχημένες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ………

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Σε γραμμή Μητσοτάκη- Γεννηματά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Πρόεδρος και πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πείτε και καμιά αλήθεια για την Υγεία….

Πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ ΑΔΕΔΥ: Ο αγώνας δικαιώθηκε. Έβγαλαν φωτογραφία σε ένα άδειο γραφείο…

Επέκταση του θεσμού της Ειδικής Άδειας σε νέους χώρους και κατηγορίες εργαζομένων. Ένα δίκαιο αίτημα υλοποιείται μετά από 23 χρόνια

Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ: Σε καθεστώς θεσμικής εκτροπής λειτουργεί πλέον την Ομοσπονδία. Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του!!!

Επιστολή προς Ομοσπονδίες – Απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα

Οικονομικά Νοσοκομείων: Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τη καταστροφολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και του ΜΕΤΑ

Δήλωση Υπουργού Υγείας: « Το Ανθυγιεινό επίδομα όχι μόνο δεν καταργείτε, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων- Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες κ. α.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητεί τώρα προστασία, ενώ ποινικοποίησε πρώτος τη συνδικαλιστική παρέμβαση

Αυτονομία του εργατικού κινήματος, όχι των υπουργών