Πέμπτη, 17 Οκτ 2019

Διοικητής 2ης ΥΠΕ προς εργαζόμενους: «Δεν πήρατε τις άδειες σας για να στηρίξετε τις Μονάδες Υγείας και τις υπηρεσίες στους πολίτες; Λυπάμαι, ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!!!

Δεν φαίνεται ότι ξεκίνησε με το «δεξί» τη θητεία του ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός. Μετά την απόφασή του προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, από 23/9,  ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ τους δεν θα υλοποιείται χωρίς να την εγκρίνει αυτός(!!), προχώρησε σε ακόμη μια απόφαση που αφορά τους εργαζόμενους στη 2η ΥΠΕ.

Με έγγραφό του, εξαιρετικά επείγον,  με θέμα την χορήγηση κανονικών αδειών, ζητά από τους εργαζόμενους της Κεντρικής Διοίκησης και των αποκεντρωμένων Μονάδων (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα  Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία) να εξαντλήσουν έως το τέλος του 2019, τη κανονική άδεια του 2018. Και καταλήγει: «Οι κανονικές άδειες προ του έτους 2018 που δεν έχουν χορηγηθεί δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν».

Είναι προφανές ότι η παραπάνω απόφαση του κ. Διοικητή, είναι σύμφωνη  με το γράμμα του νόμου. Αλλά πέρα από το γράμμα του νόμου, οφείλει η Διοίκηση να λάβει υπόψη τη σκληρή πραγματικότητα στις Αποκεντρωμένες Μονάδες, να δει ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Που οι μεγάλες ελλείψεις, δεν επέτρεπαν σε Γιατρούς που ήταν 1 ή 2 σε Νησιά και Π.Ι να πάρουν τις άδειες τους. Που τις ζήταγαν και η Υπηρεσία δεν τους έδινε, γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να τους αντικαταστάσει και θα έμεναν οι κάτοικοι χωρίς Γιατρό!!.

Καλούμε  τη Διοίκηση, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, που έδωσαν και δίνουν και τη ψυχή τους για να μείνουν όρθιες οι Μονάδες Υγείας, και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Να αναγνωρίσει ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν πήραν τις άδειες τους, αλλά οι υπηρεσιακές ανάγκες. Και να δώσει το περιθώριο, με καταληκτική ημερομηνία έως 31/12/2020, να δοθούν ΟΛΕΣ οι οφειλόμενες άδειες περασμένων ετών των εργαζομένων. Εξάλλου μάλλον θα μιλάμε για ένα σχετικά μικρό αριθμό, που μπορεί να δοθεί λύση, χωρίς να προκαλεί δυσλειτουργία.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία  των Μονάδων Υγείας, περιμένοντας από τη Διοίκηση να τους επιβραβεύει  για τις θυσίες, αντί να τους τιμωρεί. Αναμένουμε την διορθωτική κίνηση από τη Διοίκηση. Αλλιώς θα βρει απέναντι ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους….

Υ.Γ: Μην περιμένετε κάποια αντίδραση από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Αλλά και να βγάλει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταγγείλει το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, αλλά τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(!!), που δεν φρόντισε να τις δώσει. Είπαμε, δεν αγγίζουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου και της ΑΔΕΔΥ υπέρ του ΚΕΘΕΑ. Θλιβερή παραφωνία, η εκκωφαντική σιωπή, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Προς πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Κατατέθηκε Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας. Θα πάρετε Θέση ή θα συνεχιστεί ο «μήνας του μέλιτος» με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Αναζητείται» η Κρατική Χρηματοδότηση, καταργούνται Προκηρύξεις Γιατρών, πουθενά στον ορίζοντα Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Επιτέλους ήρθε η «κανονικότητα»!!!.

Καθήκον ΟΛΟΥ του Υγειονομικού Κινήματος να υπερασπιστεί το ΚΕΘΕΑ και το έργο του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΚΙ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ

Δόθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο θέμα που προέκυψε με τις «βεβαιώσεις» του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Προκήρυξη 2Κ/19 για το Επικουρικό Προσωπικό. Πυροτέχνημα οι δηλώσεις Κικίλια για «ηλεκτρονική πλατφόρμα» και Προκήρυξη για την Υγεία