Πέμπτη, 12 Δεκ 2019

Διοικητής 2ης ΥΠΕ προς εργαζόμενους: «Δεν πήρατε τις άδειες σας για να στηρίξετε τις Μονάδες Υγείας και τις υπηρεσίες στους πολίτες; Λυπάμαι, ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!!!

Δεν φαίνεται ότι ξεκίνησε με το «δεξί» τη θητεία του ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός. Μετά την απόφασή του προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, από 23/9,  ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ τους δεν θα υλοποιείται χωρίς να την εγκρίνει αυτός(!!), προχώρησε σε ακόμη μια απόφαση που αφορά τους εργαζόμενους στη 2η ΥΠΕ.

Με έγγραφό του, εξαιρετικά επείγον,  με θέμα την χορήγηση κανονικών αδειών, ζητά από τους εργαζόμενους της Κεντρικής Διοίκησης και των αποκεντρωμένων Μονάδων (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα  Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία) να εξαντλήσουν έως το τέλος του 2019, τη κανονική άδεια του 2018. Και καταλήγει: «Οι κανονικές άδειες προ του έτους 2018 που δεν έχουν χορηγηθεί δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν».

Είναι προφανές ότι η παραπάνω απόφαση του κ. Διοικητή, είναι σύμφωνη  με το γράμμα του νόμου. Αλλά πέρα από το γράμμα του νόμου, οφείλει η Διοίκηση να λάβει υπόψη τη σκληρή πραγματικότητα στις Αποκεντρωμένες Μονάδες, να δει ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Που οι μεγάλες ελλείψεις, δεν επέτρεπαν σε Γιατρούς που ήταν 1 ή 2 σε Νησιά και Π.Ι να πάρουν τις άδειες τους. Που τις ζήταγαν και η Υπηρεσία δεν τους έδινε, γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να τους αντικαταστάσει και θα έμεναν οι κάτοικοι χωρίς Γιατρό!!.

Καλούμε  τη Διοίκηση, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, που έδωσαν και δίνουν και τη ψυχή τους για να μείνουν όρθιες οι Μονάδες Υγείας, και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Να αναγνωρίσει ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν πήραν τις άδειες τους, αλλά οι υπηρεσιακές ανάγκες. Και να δώσει το περιθώριο, με καταληκτική ημερομηνία έως 31/12/2020, να δοθούν ΟΛΕΣ οι οφειλόμενες άδειες περασμένων ετών των εργαζομένων. Εξάλλου μάλλον θα μιλάμε για ένα σχετικά μικρό αριθμό, που μπορεί να δοθεί λύση, χωρίς να προκαλεί δυσλειτουργία.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία  των Μονάδων Υγείας, περιμένοντας από τη Διοίκηση να τους επιβραβεύει  για τις θυσίες, αντί να τους τιμωρεί. Αναμένουμε την διορθωτική κίνηση από τη Διοίκηση. Αλλιώς θα βρει απέναντι ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους….

Υ.Γ: Μην περιμένετε κάποια αντίδραση από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Αλλά και να βγάλει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταγγείλει το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, αλλά τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(!!), που δεν φρόντισε να τις δώσει. Είπαμε, δεν αγγίζουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Κυβέρνηση Ν.Δ : Καταργεί τις 76 από τις 393 νομοθετημένες μόνιμες θέσεις εργασίας για τη Πρόνοια!!!

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει το πρόγραμμα της. Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διώχνει τις Ατομικές Συμβάσεις και φέρνει πίσω τον Εργολάβο!!!

Ερώτηση Βουλευτών Συριζα και Αίτηση κατάθεση εγγράφων για την επιλογή Διοικητών Νοσοκομείων

Στελέχη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, χέρι-χέρι με την ΕΝΕ, αμφισβητούν και υπονομεύουν(!!) τη θέση της ΠΟΕΔΗΝ για τη χορήγηση 10 ημέρες Ειδικής Άδειας έως 31/12/2019!!!

Διοικητές Νοσοκομείων. Από το χακί στο ΚΑΠΗ, το «επιτελικό» κράτος της Κυβέρνησης της Ν.Δ, δίνει τα ρέστα του…

Ο υγειονομικός χάρτης σε «μετάφραση» του κ. Κικίλια…..

Υπουργός Υγείας κ. Κικίλια: Μετά την 4η ανακοίνωση(!!) προσλήψεων στα ΜΜΕ, μήπως είναι καιρός να τη δημοσιοποιήσετε και να τη στείλετε στο ΑΣΕΠ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κυβέρνηση Ν.Δ – Υπουργείο Υγείας-ΑΣΕΠ: Με μεθοδεύσεις βάζουν STOP στις Ατομικές Συμβάσεις. Ανοίγουν διάπλατα τη πόρτα στους Εργολάβους!!.