Τρίτη, 31 Μάρ 2020

Διοικητής 2ης ΥΠΕ προς εργαζόμενους: «Δεν πήρατε τις άδειες σας για να στηρίξετε τις Μονάδες Υγείας και τις υπηρεσίες στους πολίτες; Λυπάμαι, ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!!!

Δεν φαίνεται ότι ξεκίνησε με το «δεξί» τη θητεία του ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός. Μετά την απόφασή του προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, από 23/9,  ότι ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ τους δεν θα υλοποιείται χωρίς να την εγκρίνει αυτός(!!), προχώρησε σε ακόμη μια απόφαση που αφορά τους εργαζόμενους στη 2η ΥΠΕ.

Με έγγραφό του, εξαιρετικά επείγον,  με θέμα την χορήγηση κανονικών αδειών, ζητά από τους εργαζόμενους της Κεντρικής Διοίκησης και των αποκεντρωμένων Μονάδων (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα  Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία) να εξαντλήσουν έως το τέλος του 2019, τη κανονική άδεια του 2018. Και καταλήγει: «Οι κανονικές άδειες προ του έτους 2018 που δεν έχουν χορηγηθεί δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν».

Είναι προφανές ότι η παραπάνω απόφαση του κ. Διοικητή, είναι σύμφωνη  με το γράμμα του νόμου. Αλλά πέρα από το γράμμα του νόμου, οφείλει η Διοίκηση να λάβει υπόψη τη σκληρή πραγματικότητα στις Αποκεντρωμένες Μονάδες, να δει ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Που οι μεγάλες ελλείψεις, δεν επέτρεπαν σε Γιατρούς που ήταν 1 ή 2 σε Νησιά και Π.Ι να πάρουν τις άδειες τους. Που τις ζήταγαν και η Υπηρεσία δεν τους έδινε, γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να τους αντικαταστάσει και θα έμεναν οι κάτοικοι χωρίς Γιατρό!!.

Καλούμε  τη Διοίκηση, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, που έδωσαν και δίνουν και τη ψυχή τους για να μείνουν όρθιες οι Μονάδες Υγείας, και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Να αναγνωρίσει ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν πήραν τις άδειες τους, αλλά οι υπηρεσιακές ανάγκες. Και να δώσει το περιθώριο, με καταληκτική ημερομηνία έως 31/12/2020, να δοθούν ΟΛΕΣ οι οφειλόμενες άδειες περασμένων ετών των εργαζομένων. Εξάλλου μάλλον θα μιλάμε για ένα σχετικά μικρό αριθμό, που μπορεί να δοθεί λύση, χωρίς να προκαλεί δυσλειτουργία.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία  των Μονάδων Υγείας, περιμένοντας από τη Διοίκηση να τους επιβραβεύει  για τις θυσίες, αντί να τους τιμωρεί. Αναμένουμε την διορθωτική κίνηση από τη Διοίκηση. Αλλιώς θα βρει απέναντι ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους….

Υ.Γ: Μην περιμένετε κάποια αντίδραση από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Αλλά και να βγάλει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταγγείλει το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, αλλά τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(!!), που δεν φρόντισε να τις δώσει. Είπαμε, δεν αγγίζουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Δέσμευση του K. Μητσοτάκη για το Δώρο Πάσχα στους Υγειονομικούς να είναι πραγματική. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δώρο Πάσχα= Μισό Μισθό για ΌΛΟΥΣ!!!

Είσαι στέλεχος της Ν.Δ και έχεις τη στήριξη του κ. Διοικητή; Τέλεια. Περνάς 156 Νοσηλευτές, που έχουν κριθεί(!!), και γίνεσαι Διευθύντρια!!. Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ είναι εδώ. Άξιοι!!!

Επιτέλους!!! Κατατέθηκε η τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…

Καλώς τα παιδιά!!! Η Ε.Ν.Ε. στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας “Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19”

Να αποσυρθεί ΧΘΕΣ η απαράδεκτη έκδοση οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά οι εργαζόμενοι στην Υγεία να αντιμετωπίζουν τον Κορωνοιό χωρίς μέτρα προστασίας!!!.

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Γιατί δεν ανακοινώνεται ΧΘΕΣ από το Υπουργείο Υγείας η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Θέσεις;

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Η ΠΟΕΔΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.