Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ                        

Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ                                                                                                                              ΚΙΛΚΙΣ 25/11/2015                                          

 

«Οι εργαζόμενοι είναι το Νοσοκομείο»

«Εμείς όλοι είμαστε το Νοσοκομείο»

 

Θεωρούμε ότι όλες οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα προς το Νοσοκομείο Κιλκίς αποσκοπούν στην δυσφήμηση του, στην απαξίωση των εργαζομένων που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες, στην αήθης παραπληροφόρηση των πολιτών, γιατί δεν αντέχουν πλέον να βλέπουν ένα Νοσοκομείο που όταν  βρέθηκε στη δίνη του προσφυγικού στάθηκε όρθιο  και σταδιακά να προοδεύει κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες με την υποστήριξη των εργαζομένων.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε άναυδοι μια μονότονη επιθετική ρητορική καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης  και απαξίωσης του έργου που προσφέρουμε καθημερινά. Παρακολουθούμε μια  συγκεκριμένη πολιτική στοχοποίηση του Νοσοκομείου που κατά κύριο λόγω χρησιμοποίει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και τα δεκανίκια της  με στόχο την απαξίωση των εργαζομένων και τη διάλυση των δομών Υγείας του Νομού Κιλκίς χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο.

Ξεπέρασε κάθε όριο πλέον, με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, (ότι είναι: τρισάθλιο, απαράδεκτο με αποκορύφωμα τη φράση: της τρισάθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας), η πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ διασύροντας για ακόμη μια φορά πανελλαδικά το Νοσοκομείο Κιλκίς, η αήθης παραπληροφόρηση των πολιτών θεωρούμε ότι έχουν ένα μόνο στόχο, να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είμαστε επαγγελματίες προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας και ΟΧΙ εργαζόμενοι σε τρισάθλια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Δεν μας αξίζουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών καταγγέλλουμε διαφωνούμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας με τις εν αγνοία μας δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις και κυρίως όταν δεν προσυπογράφονται από το Δ.Σ. του εργασιακού Σωματείου, αλλά αποτελούν απόψεις εξυπηρετητών της ΠΟΕΔΗΝ με μοναδικό σκοπό να αμαυρώσουν τη μνήμη των προγόνων μας την ιστορία του Νοσοκομείου μας αλλά και έναν Νόμο ολόκληρο και τους πολίτες του.

Αλήθεια, τι φταίει, τι μεσολάβησε και τι άλλαξε ώστε το τελευταίο διάστημα ώστε το Νοσοκομείο Κιλκίς  να είναι στην ημερήσια διάταξη τους αλλά και αρνητικός πρωταγωνιστής των μέσων ενημέρωσης;

Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα την δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Μια απάντηση δυναμική και ουσιαστική.

 Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.         

Παρ’ όλα αυτά επειδή η στοχοποίηση του Νοσοκομείου, μας αφορά όλους και όλες και γι’ αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η ογδοντάχρονη ιστορία του Νοσοκομείου αποτελεί παρακαταθήκη των προγόνων μας προς τις νεότερες γενιές. Κάθε ένας από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσβάλει την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν αλλά και αυτών που αγωνίζονται καθημερινά ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί και να αμαυρωθεί η προσφορά των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας  από την ΠΟΕΔΗΝ και των εξυπηρετητών της, η προσπάθεια να ευτελίσουντο καθημερινό έργο των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον ανασφάλιστο που τους χρειάζεται θα μας βρει απέναντι τους.

Οι εργαζόμενοι είναι το Νοσοκομείο και η στοχοποίηση τους προσβάλλει, τους υποβαθμίζει και τους δυσφημεί και κυρίως απαξιώνει το καθημερινό δύσκολο έργο της προσφοράς.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην λειτουργία και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Κύριοι στόχοι μας είναι:

  • Επαρκής χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους
  • Προσλήψεις Ιατρών
  • Νέο οργανισμό αναπτυξιακού χαρακτήρα (λειτουργία νέων κλινικών, οργάνωση ΜΕΘ, αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χωροταξική αναδιάταξη Παιδιατρικής – Μαιευτικής κλινικής).
  • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι ένα κοινωνικό αγαθό για το οποίο θα αγωνιζόμαστε πάντα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του.

Μασούρας Πασχάλης

Τουρσίδης Δημήτρης

Ισαακίδης Ιωάννης

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Με απόφασή τους, η ΠΟΕΔΗΝ, δεν συμμετέχει στο θεσμοθετημένο διάλογο που διεξάγει το ΕΣΑΝ για τα Νοσηλευτικά θέματα

Ανασφάλιστοι και προσβασιμότητα στις δομές Υγείας: Θετικά βήματα, για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Σε διατεταγμένη υπηρεσία συκοφάντησης και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της Δημόσιας Υγείας και των Δημόσιων Λειτουργών της

Η πρώτη νίκη απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη

Οι προσλήψεις στην Υγεία και ο «μύθος» που αφηγείται το ΜΕΤΑ..

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: « Δεν στηρίζουμε την απόφαση-πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ για την Αξιολόγηση. Καμία Αξιολόγηση στο Δημόσιο, συνεχίζουμε την Απεργία- Αποχή»

Τροπολογία Υπουργείου Υγείας: Δίνεται λύση στο πρόβλημα με τις ατομικές συμβάσεις και τους εργαζομένους που ήδη δουλεύουν

Πρόεδρος και πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Τι γίνεται με τις οφειλές των Νοσοκομείων; Γιατί σιωπά και δεν λέει κουβέντα στα Δελτία Τύπου;

Κατεγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Πρόεδρος και πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ: Σε «διατεταγμένη υπηρεσία» συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και συκοφάντησης και απαξίωσης του Ε.Σ.Υ