Τρίτη, 14 Ιούλ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 54 / 7-2-2020

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ – ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

 

Το Δ.Σ του Σωματείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία, νοσηλευτές μετακινούνται με 3μηνης διάρκειας μετακινήσεις από διάφορα Νοσοκομεία, προκειμένου να ανοίξει κρεβάτια ΜΕΘ.

Από το Νοσοκομείο μας μετακινείται συνάδερφος προς το νοσοκομείο Κοργιαλένιο- Μπενάκειο, όταν εμείς έχουμε 2 κλίνες ΜΕΘ και 4 κλίνες ΜΑΦ κλειστές. Φεύγει  εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο μας, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τη λειτουργία του.

Ως νοσοκομειακοί, είμαστε οι πρώτοι, που κυρίως κατανοούμε τη μεγάλη ανάγκη ανοίγματος κρεβατιών ΜΕΘ, αλλά και άλλων τμημάτων – μονάδων. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό να γίνεται σε βάρος άλλων επιβαρημένων ήδη τμημάτων!!!

Συμφωνούμε στις ταχύτατες διαδικασίες, όχι όμως με 3μηνες μετακινήσεις, αλλά με προσλήψεις προσωπικού, ώστε αυτό να μην αποτελεί προσωρινή αλλά μόνιμη λύση για τους ασθενείς, που χρειάζονται κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τις μονομερείς αποφάσεις του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, ο οποίος με τις πράξεις του φαίνεται να αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και εργαζομένων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Δ/τη της 1ης ΥΠΕ να ανακαλέσουν  αυτές τις πρωτόγνωρες  αποφάσεις.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πρακτικές και τακτικές.

Απαιτούμε άνοιγμα όλων των κρεβατιών ΜΕΘ και άλλων μονάδων, με γρήγορες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, που συνέχεια ακούμε και συνέχεια δεν βλέπουμε!!!

Το σωματείο εργαζομένων θα αντισταθεί και δεν θα επιτρέψει  τέτοιου είδους διαδικασίες.

Καλούμε τους εργαζομένους στη γενική συνέλευση, στις 12 ΦΕΒ 2020 και ώρα 10:00πμ στο Αμφιθέατρο, προκειμένου να προασπίσουμε τους εργαζομένους και το Νοσοκομείο μας.

 

ΤΟ Δ.Σ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Γ.Ν Τρικάλων: Η Διοίκηση στα ένδοξα βήματα της ΕΡΕ!!. Δίωξη εργαζόμενου λόγω «Πολιτικών Φρονημάτων»!!. ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ξανάνοιξαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Ανθυγιεινό Επίδομα: Σε 15 ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΕΙ(!!). Τα προβλήματα και η «Σοβαρή και Συνεπής» διαχρονική ανάδειξη τους από τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Επί ΣΥΡΙΖΑ (έληγε 28/2/2019) Στάσεις- Κινητοποιήσεις- καταγγελίες…

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση: Τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!