Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

Δελτίο Τύπου και της ΑΔΕΔΥ υπέρ του ΚΕΘΕΑ. Θλιβερή παραφωνία, η εκκωφαντική σιωπή, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Με αφορμή την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων,  των  γονέων  και  των  μελών  του  ΚΕΘΕΑ  (Κέντρα  Θεραπείας Εξαρτημένων  Ατόμων),  που  πραγματοποιούνται  σήμερα, Τετάρτη  9 Οκτωβρίου, σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο με ένα διορισμένο και έμμισθο!

Το θεσμικό πλαίσιο αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με το οποίο το Διοικητικό  του  Συμβούλιο  εκλέγεται  από  μια  ευρύτατη  Γενική  Συνέλευση, συμβάλλει  στη  διασφάλιση  των  ανθρωπιστικών  χαρακτηριστικών  στη  λειτουργία του Οργανισμού και στη σύνδεση και αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία. Κυρίως σηματοδοτεί και όλο το μοντέλο της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ.

Φοβόμαστε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν παρά ένα πρώτο επεισόδιο στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας της εξάρτησης, με απώτερο στόχο την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της δημόσιας υγείας. Μόνο που εδώ δεν παίζονται δρόμοι και δημόσια έργα, αλλά ζωές ανθρώπων.

Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Υ.Γ : Η ΑΔΕΔΥ έκανε το καθήκον της, στηρίζοντας τις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις του ΚΕΘΕΑ, καταγγέλλοντας τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, για τη κατάργηση του Αυτοδιοίκητου με ΠΝΠ. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!!, έστω και για τα μάτια του κόσμου, προφανώς  ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την Απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το ΚΕΘΕΑ!!. Δεν τους συγκίνησαν ούτε οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εκατοντάδων παιδιών, που έχουν θεραπευτεί πλέον ή είναι στα Προγράμματα , και των οικογενειών- μελών  του ΚΕΘΕΑ σε μια μεγάλη και συγκλονιστική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας και σε παρόμοιες  μεγάλες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!!. Επέλεξαν συνειδητά, να σταθούν ΔΙΠΛΑ(!!)  στη Κυβέρνηση της Ν.Δ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο ΚΕΘΕΑ. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν «κατώτεροι των περιστάσεων…»

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!