Πέμπτη, 21 Μάρ 2019

Δελτίο Τύπου για τις ελλείψεις Διασωστών – Πληρωμάτων του ΕΚΑΒ σε νησιά

Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί διατεταγμένοι συνδικαλιστές «ανέβλεψαν» και ανακάλυψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Διασωστών-Πληρωμάτων. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λωτοφάγοι δεν ζουν στην Ελλάδα.

Εκμεταλλευόμενοι ένα μικρό χρονικό κενό το οποίο αφορά ανανέωση και αύξηση υφιστάμενων συμβάσεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθούν να παράξουν νέες καταγγελίες, στα πλαίσια των πολιτικών σκοπιμοτήτων που υπηρετούν με συνέπεια εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα για αυτούς είναι σκληρή. Κι επειδή και η τεκμηρίωση είναι σκληρή, ας δούμε μερικά πράγματα :

Τον Σεπτέμβρη του 2015, στο Παράρτημα Μυτιλήνης (Β. και Ν. Αιγαίο) υπηρετούσαν 192 Διασώστες. Σήμερα υπηρετούν 241 μόνιμοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας με την παρακάτω κατανομή :

Σ’ ότι αφορά τις περιοχές σε Β. και Ν. Αιγαίο, οι συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις με το Πρόγραμμα Philos του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν λήξει ανέρχονται στους 23, αλλά άμεσα επίκειται νέα πρόσληψη 50 Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για τις ίδιες περιοχές και 104 συνολικά για όλο το ΕΚΑΒ μέσω του ίδιου προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να υποστηριχτούν οι επιχειρησιακές βάσεις του ανά την Ελλάδα, οι οποίες υποστηρίζουν δομές προσφύγων. Οι συμβάσεις προβλέπεται να έχουν 18μήνη διάρκεια, με πιθανότητα ανανέωσής των για άλλους 6 μήνες.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την διαρκή υποστήριξη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς υποστήριξης της Δημόσιας Υγείας στήριξε και στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις ανάγκες της νησιωτικότητας.

Κατά συνέπεια, τουλάχιστον υποκριτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τoν καιρό των άγριων Μνημονιακών επιθέσεων στη Δημόσια Υγεία δηλ. στο διάστημα 2010-2014, το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να βγάλει 57 αναιμικά Δελτία Τύπου. Βέβαια, ξαφνικά «ανέβλεψαν» και είδαν τα Μνημόνια και γι’ αυτό από το 2015 έως σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 1.700 σελίδες τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.

Αμφιβάλλουμε αν είχαν την ευαισθησία να εκδώσουν έστω και μια (1) Ανακοίνωση, όταν άδειαζαν τα νησιά του Αιγαίου από Διασώστες, προς χάρη ψηφοθηρικών αναγκών. Χαρακτηριστικά τον Δεκέμβρη του 2015, η Σαντορίνη είχε μείνει με 2 μόνο ενεργούς Διασώστες, σήμερα έχει 12.

Προκαλούμε λοιπόν, να παρουσιάσουν έστω και μια Ανακοίνωση με το ίδιο ύφος και τις ίδιες πολιτικές προεκτάσεις για την περίοδο 2010-2015, η οποία να αναφέρεται στις ελλείψεις προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Κάποιος πρόσφατα, μίλησε για «θρασίμια»…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!( και με τη βούλα του ΣΤΕ..)

Νέα Διεθνή επιτυχία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Με παρέμβαση του ο «Δρομέας» του κ. Βαρώτσου θα μείνει στην Αθήνα…

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Νοσοκομείου Χίου

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της υπ΄αριθ. πρωτ. Γ2α/65797/27-11-2018 «Επέκταση της ειδικής άδειας μετ΄αποδοχών του άρθρου 105 του ν. 2071/1992 σε περαιτέρω τμήματα και ειδικές μονάδες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.» Κ.Υ.Α

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Στο Σ/Ν που ψηφίστηκε θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην Υγεία

Π. Πολάκης: Πολιτική απόφαση η επιστροφή του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ

«Στο Μαξίμου αδελφές μου, στο Μαξίμου…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ