Τρίτη, 28 Σεπ 2021

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

Δεν έχουν το Θεό τους Κυβέρνηση και τα Παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Με ακόμα ένα παραπλανητικό δημοσίευμα – πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ, προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα για την άδικη μεταχείριση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι υγειονομικοί από την κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως δηλώνει και ο πηχυαίος τίτλος: «Ποιοι Υγειονομικοί επιβραβεύονται πρώτοι. Βοήθημα 1000€».  Και πηγαίνεις στο εκτενές ρεπορτάζ, στις εσωτερικές σελίδες  και τι διαπιστώνεις;  Άνθρακες ο Θυσαυρός…

« Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ (περίπου 5.000..)  θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ(1.600 μικτά..) μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα, που προωθεί το Υπουργείο.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβλέπει την εκπαίδευσή τους σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ασφαλείς διασώσεις με τα νέα πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής ( δηλαδή τα 2 Νέα Αεροπλάνα και τα 2 Νέα Ελικόπτερα, της Δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου..).

Το σχέδιο εκπονήθηκε, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ» Το Πρόγραμμα είναι ύψους συνολικά 12.000.000€.

Τα πράγματα όμως δεν όπως φαίνεται τόσο απλά. Οι ώρες που αφορούν τη Θεωρητική κατεύθυνση (όπως λένε θα είναι 300 ώρες/ εργαζόμενο)  θα δοθούν σε ΚΕΚ(;) ,  προφανώς τα γνωστά που διέπρεψαν με τα «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη» με τους Επιστήμονες . Έτσι περίπου 4-5.000.000€ θα πάρουν τα ΚΕΚ, προφανώς για να ρεφάρουν τη προηγούμενη χασούρα. Βλέπεις η Κυβέρνηση δεν ΞΕΧΝΑ ποτέ τους φίλους της…

Μάλιστα, μετά το παραπάνω δημοσίευμα, και τη χορήγηση της Εκπαιδευτικής Αποζημίωσης μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ για το ΕΚΑΒ και για να προλάβουν αντιδράσεις και το κράξιμο από τους   υπόλοιπους Υγειονομικούς,  η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη  δήλωσε, στα ΜΜΕ ότι «Το βοήθημα  προς τους εργαζόμενους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, όπως έχει πει ο κ Πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί μετά την πανδημία!!».(σ. σ. Πάμε δηλαδή για 2022…)

Δηλαδή από τα Χριστούγεννα, πήγαμε το Πάσχα και τώρα πάμε στο τέλος της Πανδημίας!!. Δηλαδή όπως λέει και ο Λαός μας «Ζήσε Μάη μου…»

Κανονικό δούλεμα των Υγειονομικών από Κυβέρνηση της Ν.Δ  και τη Λίστα του Πέτσα. Μην πάνε στράφι τόσα εκατομμύρια που έχουν πάρει (> 60.000.000€…)

Απέναντι στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης με «βοηθήματα» τύπου «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη»  οι Υγειονομικοί, τώρα που η Κοινωνία αναγνωρίζει τη συμβολή του ΕΣΥ και των Εργαζομένων στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, διεκδικούμε  ΑΜΕΣΑ δίκαιες αμοιβές για τη δουλειά μας, διπλασιασμό Ανθυγιεινού και Ωρομίσθιου, Ένταξη στα ΒΑΕ, Επαναφορά 13ου -14ου  και Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων.

Ας καταλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση και ο κ Μητσοτάκης, ότι οι Εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είμαστε κορόιδα να μας φλομώνουν με ψέματα και υποσχέσεις και βοηθήματα «μαϊμού». Τους έχουμε πάρει χαμπάρι και θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα να δώσουν  την ΑΠΑΝΤΗΣΗ τους οι Υγειονομικοί…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»