Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Χωρίς ΔΩΡΕΑΝ συνταγογράφηση, με αύξηση 50% στο αρχικό πλαφόν τιμής test και με > 120 εκατ. στις τσέπες των Ιδιωτικών Κέντρων και Εργαστηρίων, το ΝΕΟ deal της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Από τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η Πανδημία, υπήρξε το αίτημα από Κόμματα και Φορείς,  για τη ΔΩΡΕΑΝ Συνταγογράφηση των test, αφού είχε ξεσπάσει ένα απίστευτο party κερδοσκοπίας από τους Ιδιωτικούς Φορείς, με τις τιμές να κυμαίνονται από 75€ έως και 180€ (έως και 300€..). Χωρίς να υπάρξει Πρωτόκολλο για το ποιοι χρειάζονται να κάνουν το test, ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές με γνωστούς δημοσιολογούντες να το διαφημίζουν. Στα δε ερωτήματα για πλαφόν στη τιμή, για να σταματήσει η εκμετάλλευση, ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε: « ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πλαφόν, και τις τιμές θα τις ρυθμίσει η ελεύθερη αγορά!!».

Από τότε πέρασαν μήνες, η «Αγορά» τα ρύθμισε σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ιδιωτικού Τομέα. Και οι πολίτες, συνέχισαν να πληρώνουν από 60- 120-180-300€ τα test, αφού η Κυβέρνηση συνέχισε παρά τις αντιδράσεις της Κοινωνίας, να αφήνει, τον Ιδιωτικό Τομέα, να έχει στήσει ένα απίστευτο party με εισπράξεις > 120 εκατ. «ζεστό» χρήμα στις τσέπες τους. Απλά να σκεφτείς κανείς, ότι το κόστος υλικών σε ένα test ανέρχεται σε 12€, όπως κοστίζει στο ΕΚΕΑ, το οποίο μπορεί να κάνει χιλιάδες test ημερησίως, αλλά «αυτοπεριορίζεται» προς εξυπηρέτηση των Ιδιωτών.  Μάλιστα, μέχρι και πρόσφατα, ο κ. Κοντοζαμάνης, στο ερώτημα για τη ΔΩΡΕΑΝ συνταγογράφηση απάντησε « ότι η Δωρεάν Συνταγογράφηση θα οδηγήσει σε προκλητή ζήτηση και αύξηση test που δεν θα χρειάζονται!!» Για αυτό και η Κυβέρνηση δεν το συνταγογραφεί. Τόσο απλά…

Και ξαφνικά, μετά από 8 μήνες «ύμνων» στην Ελεύθερη Αγορά και την αυτορρύθμιση, θυμήθηκε τον Εποπτικό Ρόλο τους Κράτους και ανακοίνωσε, τέλος Νοέμβρη, διατίμηση, με ανώτατο πλαφόν τιμής στα test(!!). Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη Νομοθετική παρέμβαση, δηλώνοντας: «Στόχος μας είπε, είναι να καθοριστούν δίκαιες τιμές ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια αλλά και να μην είναι αντικίνητρο για να τα διεξάγουν οι ιατροί. Η τιμή για τα ταχείας διεξαγωγής test θα είναι όπως είπε ο υπουργός 10 ευρώ ενώ για τα PCR στα 40 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα προχωρούσε σε διατίμηση αλλά στα test ανίχνευσης του covid 19, διαπιστώσαμε αισχροκέρδεια και ότι δεν λειτούργησε η αγορά(!!).

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» η Κυβέρνηση, μετά από «συνεννόηση» με τους Ιδιωτικούς Φορείς, ΑΥΞΗΣΕ 50% τις αρχικές τιμές για τα test. Δηλαδή από 10 σε 20€ και από 40 σε 60€(!!). Τις τιμές αυτές η Κυβέρνηση, δια του κ. Πέτσα τις θεωρεί « μια εύλογη αμοιβή για την Ιατρική υπηρεσία».  Και μάλιστα όταν σύμφωνα με τα στοιχεία, το κόστος του rapid test είναι 5€ με 7€ με μέση τιμή πώλησης στα 50€. Στο μοριακό τεστ, το κόστος είναι 15€ – 20€, με μέση τιμή πώλησης σήμερα στα 80€ με 100€ και όπως ξέρουν όλοι όσοι τα χρειάστηκαν την Άνοιξη, τα πλήρωναν 200€ και 300€. Ακόμα και με τη διατίμηση η Κερδοφορία των Ιδιωτών είναι > 200-300%!!!. Φανταστείτε πριν τι party γινόταν με τη ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Προκύπτουν άμεσα δύο ζητήματα: Το ένα είναι ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά ομολογεί ότι συνεργούσε όλο αυτό το διάστημα σε αισχροκέρδεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και όταν όλοι ζητούσαν ΔΩΡΕΑΝ και συνταγογραφούμενα test, ο κος Κοντοζαμάνης και ο κος Γεωργιάδης απαντούσαν ότι αυτό θα επιφέρει προκλητή ζήτηση και δεν είναι επιλογή της Κυβέρνησης. Τώρα ξαφνικά γίνεται επιλογή της Κυβέρνησης, αφού το κοντέρ μετρούσε επί 8 μήνες τόσα πολλά λεφτά για κάποιους τόσους λίγους. Και το δεύτερο είναι πόσες εκατοντάδες χιλιάδες, περισσότερα τεστ θα μπορούσαν να έχουν γίνει αυτό το οκτάμηνο με εκλογικευμένες τις τιμές και συνταγογραφούμενα μέσα από μια παρέμβαση της πολιτείας, προς όφελος της Κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά της προστασίας της δημόσιας υγείας. Και πόσο θετική επίπτωση θα είχε αυτό στον έλεγχο της διασποράς του ιού».

Ακόμα και τώρα, με 3000 Κρούσματα και >100 Νεκρούς την ημέρα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ αντί να προχωρήσει σε Μαζικά ΔΩΡΕΑΝ Συνταγογραφούμενα test, έχει επιλέξει να συνεχίσει να ενισχύει την Κερδοφορία του Ιδιωτικού Τομέα, με διατίμηση τιμών κατά επιλογή και ΕΝΤΟΛΗ τους, όπως αποδεικνύει η αύξηση 50% των τιμών. Είπαμε, οι άνθρωποι ήρθαν να κάνουν δουλειές και deal με τους «φίλους τους». Και το αποδεικνύουν πλέον καθημερινά, σε κάθε Απόφαση, σε κάθε Νομοθέτημα, σε κάθε ΚΥΑ…

Υ.Γ : Παρακαλούμε όποιος έχει βρει την «χαμένη φωνή» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  να τι παραδώσει στα Γραφεία. Υπάρχει και σχετική αμοιβή από το Υπουργείο Υγείας…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…