Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

Αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά, ημεθόδευση, ο εμπαιγμός, η κοινωνική αναλγησία  και η εκδικητική στοχοποίηση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή από Κυβέρνηση Ν. Δ – Υπουργό Υγείας.

Στη κύρωση της σύμβασης Κυβέρνησης-ΙΣΝ για τη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης ( το τρίτο Νοσοκομείο που μετατρέπεται από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ…) κατατίθεται παράγραφος σε άρθρο,  που προβλέπει τη παράταση της «επαναξιολόγησης» για την υποχρεωτικότητα έως 31/12/2022. Αναλυτικά: «Άρθρο δεύτερο, παρ. 2. Η ισχύς της παρ. 8 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, περί επαναξιολόγησης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, παρατείνεται έως την 31η.12.2022.»

Σύμφωνα δε με Κυβερνητικές διαρροές, οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που είναι σε Αναστολή πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι(!!) που θα μείνουν χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ μισθό για 16 μήνες(!!), μια και η «μεγαλόψυχη» Κυβέρνηση και ο ίδιος ο «Μωυσής» ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, δεν έκαναν  αποδεκτή τη πρόταση του κ. Πλεύρη, που διακαώς υποστήριζε, εδώ και μήνες, «να τεθούν εκτός ΕΣΥ» με ότι συνεπάγεται αυτό, παραμένοντας μεν σε Αναστολή διατηρώντας όμως τη θέση εργασίας τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας. Τέτοια κοροϊδία και εμπαιγμό για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Και δεν ντρέπονται καθόλου, Κυβέρνηση- Πρωθυπουργός- Υπουργός Υγείας,  να αφήνουν χωρίς ούτε ένα ευρώ εισόδημα(!!) τους Υγειονομικούς και τις οικογένειές τους για 16 μήνες αδιαφορώντας για το πως θα ζήσουν τις οικογένειες  και τα παιδιά τους. Προφανώς οι Υγειονομικοί πληρώνουν το «ελάττωμα» τους να είναι «εξαρτημένοι» από το μισθό τους. Το τι σόι ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι οι κύριοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ  είναι πλέον το ερώτημα που περιμένει απάντηση…

Και  όλα αυτά την ώρα που 7 μήνες από την έναρξη εφαρμογής του, έχει αποδειχθεί ότι το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας ΔΕΝ αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των ασθενών και των υπόλοιπων εργαζομένων, αλλά υπηρετεί πιστά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης», τη στοχοποίηση των εργαζομένων για την εξάπλωση της πανδημίας, τις αντιεπιστημονικές θεωρίες περί «πανδημίας ανεμβολίαστων», προφανώς για  να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία.

Μάλιστα, η αντιεπιστημονική εμμονή της Κυβέρνησης ( καμία Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, από τις τρεις,  δεν πρότεινε το καθεστώς της Αναστολής, ούτε προφανώς και τη συνέχιση του..) αποκτά «μεταφυσικές» πλέον ερμηνείες, όταν η Κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα Πιστοποιητικά και να απελευθερώσει τη πρόσβαση των Ανεμβολίαστων ΠΑΝΤΟΥ(!!). Και έτσι θα ζούμε το εξής απίστευτο: οι συνάδελφοι Υγειονομικοί θα μπορούν να πηγαίνουν παντού, εκτός από τη ΔΟΥΛΕΙΑ τους(!!). Πόσο αστείο είναι, εάν δεν ήταν τόσο τραγικό και αδιανόητο…

Απέναντι στην Κυβερνητική αναλγησία και απανθρωπιά, απαντάμε αγωνιστικά διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κλιμάκωση των παρεμβάσεων και των δράσεων των Σωματείων και των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ για ΑΜΕΣΗ (ΧΘΕΣ…) επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε Αναστολή στις υπηρεσίες τους και στις δουλειές τους.

ΡΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα Κόμματα για τη διεκδίκηση- στήριξη της επιστροφής των Υγειονομικών σε Αναστολή ΑΜΕΣΑ στο Σύστημα Υγείας και θετική αντιμετώπιση των  συνεπειών που επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ…