Τρίτη, 22 Ιούν 2021

ΑΡΚΙ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

Αυτή την φορά με θύμα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο.  Εργαζόμενοι, οι οποίοι με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, εργάζονται με Αξιοπρεπείς Μισθούς, Αντιμισθία Δημοσίου, πληρώνονται στην ώρα τους, δουλεύουν με ανθρώπινα ωράρια, παίρνουν τα ρεπό τους, τις άδειες τους. Οι αυξήσεις  στους Μισθούς, σε σχέση με τους εργολάβους ήταν πάνω από 30%. Πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, παίρνουν τα επιδόματα τους χωρίς το φόβο ότι τον επόμενο μήνα θα τους κάνει περικοπές ο εργοδότης.

Αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είδαν όλο αυτό το  διάστημα επιτέλους επάρκεια υλικών καθαριότητας. Δεν χρειαζόταν να ζητιανεύει κάθε βάρδια για ένα ρολό χαρτί ή για υγρά καθαριότητας.

H Διοίκηση όμως είχε γραμμάτια να εξοφλήσει και μάλιστα με τόκο! 520.000 σε εργολάβο!!                                Η απάντηση της, στις καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ και της ΑΔΕΔΥ μας ΔΙΚΑΙΏΝΟΥΝ απόλυτα.                             Δηλώνει ότι βάσει της οικονομοτεχνικής μελέτης ο εργολάβος θα είναι 8.000 φθηνότερος. Μαλιστα!!!                                                 Δηλαδή . η σχέση κόστους – οφέλους της αγοράς που θεωρεί την εργασία προμήθεια.                                                                Οι εργολάβοι της μαύρης εργασίας, φυσικά θα είναι πάντα πιο φτηνοί, αφού δίνουν μισθούς πείνας στους εργαζόμενους και  παρουσιάζουν ψεύτικα κέρδη (300 € το χρόνο)!!!                                                                                                                               Χορτασμένος εργολάβος , πεινασμένος εργαζόμενος. Πίστη και αφοσίωση στην νέα τάξη πραγμάτων.

Η ίδια Διοικήτρια που εφάρμοσε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, και μάλιστα υπερθεμάτιζε υπέρ αυτού, τον Ιανουάριο του 2018, https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5229-atomikes-symbaseis-ergasias-ston-tomea-ths-kathariothtas-kai-sto-g-n-xioy-skylitseio  , έρχεται τώρα και καταργεί στην πράξη τις δικές της ενέργειες. Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς στους εργαζόμενους στην καθαριότητα η δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την επαναφορά των εργολάβων. Έπρεπε να δείξει για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της αλλά και τον κομματικό φιλελεύθερο προσανατολισμό της στους αρίστους της Ν.Δ. Έπρεπε να τους αποδείξει για άλλη μια φορά την ορθότητα της επιλογής, να της ανανεώσουν την θητεία. Έτσι εν μέσω πανδημίας, και ενώ αυτοί οι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους σε αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες, ανταμείβονται με αυτό τον τρόπο. Και μάλιστα με την στήριξη και την θετική ψήφο των εκπροσώπων  των εργαζομένων στο Δ.Σ. Γιατρών και λοιπού προσωπικού. Αναρωτιόμαστε: Θα είχαν άραγε την ίδια στάση οι εκπρόσωποι,  αν επρόκειτο για επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΞΙΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ, ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ.

Η παράταξη μας δεν προτίθεται να μείνει αμέτοχη και απλός θεατής σε όλα τα παραπάνω. Δεσμευόμαστε για αγώνα διαρκή μαζί με το σωματείο, για την στήριξη όποιων συναδέλφων θίγονται από τις ενέργειες της Κυβέρνησης, Διοίκησης ή Διεύθυνσης.

                                                       ΤΟ  ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη