Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

Το «Επιτελικό – Κομματικό Κράτος» της Ν.Δ μας ξαναγυρίζει «πίσω στα παλιά» όσο αφορά το θέμα των πληρωμών των δεδουλευμένων.

Μέχρι και το 2015, το καθεστώς που ζούσαμε όλοι οι εργαζόμενοι ήταν διαχρονικά το ίδιο. Καθυστερήσεις μηνών, το Γενάρη το πληρωνόμασταν  Μάιο-Ιούνιο, τον Οκτώβρη τελείωναν τα χρήματα και ξανά μανά από την αρχή. Μια πρακτική που διαρκούσε δεκαετίες. Το ίσιο ίσχυε και για τις εφημερίες των Γιατρών.

Μετά το 2015, με τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν σταδιακά να ομαλοποιούνται οι πληρωμές, φτάνοντας πλέον τη πληρωμή στο Μήνα, να επαρκούν τα κονδύλια για όλο το έτος. Μάλιστα υπήρξε και αύξηση το 2017, για πρώτη φορά από το 1995, του ωρομισθίου για τα δεδουλευμένα περίπου στο +22%. Μια αύξηση που συνδυάστηκε με αύξηση του σχετικού κονδυλίου.

Έτσι για τους εργαζόμενους επήλθε μια κανονικότητα στις πληρωμές των δεδουλευμένων, βάζοντας ένα τέλος στις καθυστερήσεις μηνών που ζούσαμε πριν το 2015.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Ν.Δ δείχνει δείγματα «επιστροφής» στα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αφού πλέον παρουσιάζονται συχνές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων. Ήδη τελειώνει ο Αύγουστος και το κονδύλι του Γ΄ Τριμήνου δεν έχει έρθει ακόμα στα Νοσοκομεία.

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ, με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι: «1. Είναι η πολλοστή φορά που καθυστερείτε να μας πληρώσετε δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες. 2. Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο που αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για να κάνετε το αυτονόητο.3. Απαιτούμε να εκταμιευτεί άμεσα το κονδύλι του τρίτου τριμήνου και να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες.»

Είναι πρόκληση, η συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ να καθυστερούν τα δεδουλευμένα των «ηρώων με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και των άλλων Υγειονομικών. Όταν μάλιστα ξοδεύονται δις «δεξιά και αριστερά» με απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικές διατάξεις.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας ΧΘΕΣ να εκταμιεύσει και να στείλει στα Νοσοκομεία το απαραίτητο κονδύλι για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα του Ιουλίου – Αυγούστου( πολλοί και του Ιουνίου..)

Τέλος, ελπίζουμε, πέρα από το Μόνιμο Προσωπικό, το Υπουργείο να φροντίσει να πληρωθούν και οι συνάδελφοι Επικουρικοί, που τους οφείλονται, σε πολλούς: Δεδουλευμένα 2-3 μηνών, αλλά και η τακτική τους Μισθοδοσία.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, εκεί στο Υπουργείο να καταλάβουν, όσο είναι ακόμα καιρός, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούμε να μας γυρίσει  πίσω στα «πέτρινα χρόνια» περασμένων χρόνων, που οι πληρωμές των δεδουλευμένων μας καθυστερούσαν για μήνες. Τους προειδοποιούμε….

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!. Με υπεύθυνη Δήλωση για τις «Νόμιμες συναναστροφές!!!» θα χορηγούνται οι Άδειες στους Υγειονομικούς!!. ΕΛΕΟΣ!!!