Κυριακή, 4 Ιούν 2023

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!! Δεν πέρασαν 24 ώρες, και το Υπουργείο Υγείας αλλάζει ξανά τις οδηγίες για test(;) στους Εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια. ΓΙΑΤΙ;

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έξαρσης του Covid-19 που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Και η Κυβέρνηση της Ν.Δ από «Κυβέρνηση των Αρίστων» μετατρέπεται, σχετικά νωρίς, σε «Κυβέρνηση των Αχρήστων..»

Έτσι, μετά τα καράβια, που στις 30/7 ο αρμόδιος Υπουργός ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ ότι «δεν αλλάζει η πληρότητα (60-65%)  στα καράβια γιατί διαφωνούν οι Επιστήμονες» και στις 31/7 υπέγραφε ΚΥΑ για αύξηση της πληρότητας σε 80-85%, για να ικανοποιήσει τους πλοιοκτήτες και τη κερδοφορία τους, και το Υπουργείο Υγείας, πριν περάσουν 24 ώρες αλλάζει σύμφωνα με έγγραφο(;) την απόφαση του για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ test σε όσους Υγειονομικούς επιστρέφουν από άδεια.

Ενώ λοιπόν στις 7/8 όλες οι ΥΠΕ (ασχολίαστο το γεγονός ότι καθεμιά είχε δικούς τις όρους και προϋποθέσεις… ) σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, καθιστούσαν Υποχρεωτικό το test covid-19 και να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα για να αναλάβουν υπηρεσία, μέσα στο Σαββατοκύριακο «άλλαξαν»(;) οι οδηγίες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχει πλέον υποχρεωτικό test ( γιατί άραγε;) και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδεια, οι οδηγίες προβλέπουν τα εξής (όπως προκύπτει από σχετικό Έγγραφο Νοσοκομείου που εκδόθηκε 9/8 και επικαλείται τροποποιητική Οδηγία του Υπουργείου) :

«Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει από το Υπουργείο Υγείας, τροποποίηση της οδηγίας για έλεγχο των υγειονομικών υπαλλήλων για Covid 19.

Κάθε εργαζόμενος που επιστρέφει από θερινή άδεια θα συμπληρώνει το ισχύον επιδημιολογικό δελτίο με αναφορά του τόπου προέλευσης του ταξιδιού διακοπών του και εάν έχει έρθει

σε στενή επαφή με πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος (οικογένεια, φίλοι, κλπ) με διαγνωσμένο περιστατικό Covid 19 να ενημερώνει τον Προϊστάμενο του και δια μέσω αυτού θα ενημερώνεται η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων για περαιτέρω αξιολόγηση και ενέργειες που προκύπτουν να γίνουν.»

Για άλλη μια φορά, Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας, εμπαίζουν τους εργαζόμενους Υγειονομικούς και σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν αλλάζουν οι Οδηγίες, πριν καν υλοποιηθούν.

Είναι προφανές, ότι η αλλαγή στάσης του Υπουργείου έχει να κάνει κυρίως με τη ΜΗ ύπαρξη ικανού αριθμού test ( θα χρειάζονταν πάνω από 50.000 έως 100.000) για να καλύψουν ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς. Όταν μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ολόκληρες περιοχές, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων (Καβάλα, Θεσσαλονίκη) είχαν ξεμείνει από test.

Για άλλη μια φορά, Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας, αφήνουν ακάλυπτους τους Υγειονομικούς, όταν δεν προχωρούν την υλοποίηση μέτρων για να τους προστατεύσουν μπροστά στη νέα έξαρση του ιού. Ιδιαίτερα δε τώρα, που η μεγάλη αύξηση και διασπορά των Θετικών κρουσμάτων (και με Θετικά κρούσματα Υγειονομικών) καθιστά ΑΝΑΓΚΑΙΑ τη προστασία της Υγείας των Υγειονομικών, για να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση και λειτουργία των Δημοσίων Δομών.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να κατανοήσει, ότι εάν τεθεί, λόγω θετικών κρουσμάτων, εκτός εργασίας μεγάλος αριθμός Υγειονομικών η κατάρρευση του Συστήματος είναι δεδομένη ( όπως έγινε σε Ιταλία, Ισπανία). ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει ΟΛΑ τα ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ για αν αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ!!.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..