Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!! Δεν πέρασαν 24 ώρες, και το Υπουργείο Υγείας αλλάζει ξανά τις οδηγίες για test(;) στους Εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια. ΓΙΑΤΙ;

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έξαρσης του Covid-19 που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Και η Κυβέρνηση της Ν.Δ από «Κυβέρνηση των Αρίστων» μετατρέπεται, σχετικά νωρίς, σε «Κυβέρνηση των Αχρήστων..»

Έτσι, μετά τα καράβια, που στις 30/7 ο αρμόδιος Υπουργός ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ ότι «δεν αλλάζει η πληρότητα (60-65%)  στα καράβια γιατί διαφωνούν οι Επιστήμονες» και στις 31/7 υπέγραφε ΚΥΑ για αύξηση της πληρότητας σε 80-85%, για να ικανοποιήσει τους πλοιοκτήτες και τη κερδοφορία τους, και το Υπουργείο Υγείας, πριν περάσουν 24 ώρες αλλάζει σύμφωνα με έγγραφο(;) την απόφαση του για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ test σε όσους Υγειονομικούς επιστρέφουν από άδεια.

Ενώ λοιπόν στις 7/8 όλες οι ΥΠΕ (ασχολίαστο το γεγονός ότι καθεμιά είχε δικούς τις όρους και προϋποθέσεις… ) σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, καθιστούσαν Υποχρεωτικό το test covid-19 και να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα για να αναλάβουν υπηρεσία, μέσα στο Σαββατοκύριακο «άλλαξαν»(;) οι οδηγίες του Υπουργείου.

Δεν υπάρχει πλέον υποχρεωτικό test ( γιατί άραγε;) και οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδεια, οι οδηγίες προβλέπουν τα εξής (όπως προκύπτει από σχετικό Έγγραφο Νοσοκομείου που εκδόθηκε 9/8 και επικαλείται τροποποιητική Οδηγία του Υπουργείου) :

«Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει από το Υπουργείο Υγείας, τροποποίηση της οδηγίας για έλεγχο των υγειονομικών υπαλλήλων για Covid 19.

Κάθε εργαζόμενος που επιστρέφει από θερινή άδεια θα συμπληρώνει το ισχύον επιδημιολογικό δελτίο με αναφορά του τόπου προέλευσης του ταξιδιού διακοπών του και εάν έχει έρθει

σε στενή επαφή με πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος (οικογένεια, φίλοι, κλπ) με διαγνωσμένο περιστατικό Covid 19 να ενημερώνει τον Προϊστάμενο του και δια μέσω αυτού θα ενημερώνεται η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων για περαιτέρω αξιολόγηση και ενέργειες που προκύπτουν να γίνουν.»

Για άλλη μια φορά, Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας, εμπαίζουν τους εργαζόμενους Υγειονομικούς και σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν αλλάζουν οι Οδηγίες, πριν καν υλοποιηθούν.

Είναι προφανές, ότι η αλλαγή στάσης του Υπουργείου έχει να κάνει κυρίως με τη ΜΗ ύπαρξη ικανού αριθμού test ( θα χρειάζονταν πάνω από 50.000 έως 100.000) για να καλύψουν ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς. Όταν μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ολόκληρες περιοχές, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων (Καβάλα, Θεσσαλονίκη) είχαν ξεμείνει από test.

Για άλλη μια φορά, Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας, αφήνουν ακάλυπτους τους Υγειονομικούς, όταν δεν προχωρούν την υλοποίηση μέτρων για να τους προστατεύσουν μπροστά στη νέα έξαρση του ιού. Ιδιαίτερα δε τώρα, που η μεγάλη αύξηση και διασπορά των Θετικών κρουσμάτων (και με Θετικά κρούσματα Υγειονομικών) καθιστά ΑΝΑΓΚΑΙΑ τη προστασία της Υγείας των Υγειονομικών, για να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση και λειτουργία των Δημοσίων Δομών.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να κατανοήσει, ότι εάν τεθεί, λόγω θετικών κρουσμάτων, εκτός εργασίας μεγάλος αριθμός Υγειονομικών η κατάρρευση του Συστήματος είναι δεδομένη ( όπως έγινε σε Ιταλία, Ισπανία). ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει ΟΛΑ τα ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ για αν αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ!!.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!