Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ Κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έξαρσης του Covid-19 που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Και η Κυβέρνηση της Ν.Δ από «Κυβέρνηση των Αρίστων» μετατρέπεται, σχετικά νωρίς, σε «Κυβέρνηση των Αχρήστων..»

Οι Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές και η διασφάλιση της υγείας τους, είναι ένα πολύ κρίσιμο μέγεθος για την εύρυθμη λειτουργία τους, απέναντι στη νέα αναζωπύρωση της Νόσου.

Την πρώτη Περίοδο, δεν υπήρξε καμία Απόφαση ή κατεύθυνση από την Επιτροπή του Υπουργείου για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ των Υγειονομικών να κάνουν testCovid-19. Η υποχρέωση προέκυπτε μόνο εάν υπήρχε θετικό κρούσμα στον Εργασιακό χώρο ή επαφή με πιθανό, που έγινε θετικό.

Και μέχρι σήμερα 7/8, ΚΑΜΜΙΑ  τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ από την Αρμόδια Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων ή τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει που να καθορίζει ή να προτρέπει σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ test Covid-19 τους Εργαζόμενους Υγειονομικούς που δουλεύουν ή επιστρέφουν από άδεια.

Για το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, όπως φαίνεται αυτά είναι ψηλά γράμματα. Με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ(;) ΑΠΟΦΑΣΗ υποχρεώνει ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους που επιστρέφουν από Άδεια,από σήμερα 7/8, να κάνουν το test!!. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Είναι δυνατόν σε μια «σοβαρή» Κυβέρνηση, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η προστασία της Υγείας των Υγειονομικών και των Ασθενών, να υπάρχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  κάθε Διοικητή ΥΠΕ και να μην υπάρχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Επιτροπής και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου; Εάν κάνει το σωστό ο κ. Διοικητής ΓΙΑΤΙ το μέτρο του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ test Covid-19 δεν επεκτείνεται σε ΟΛΕΣ τις ΥΠΕ και σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Το Θέμα είναι πολύ σοβαρό, και οφείλει το Υπουργείο και η Επιτροπή,  ΧΘΕΣ να απαντήσει:

Εάν συμφωνεί  και είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ με τη «Πρωτοβουλία» της 6ης ΥΠΕ, οφείλει και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να το επεκτείνει σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Εάν όχι, να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της σχετικής απόφασης της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη σχετική τοποθέτηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..