Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Όπως προέκυψε και από τη συνάντηση με το κ. Κοντοζαμάνη, η αναδίπλωση της Κυβέρνησης για το θέμα του Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, δεν φαίνεται, αυτή τη στιγμή, να σχετίζεται με «αλλαγή θέσης» όσο αφορά τα όσα είχε προτείνει στις συναντήσεις με ενδιαφερόμενους και τη ΠΟΕΔΗΝ απούσα..

Όπως δεσμεύθηκε ο κ. Κικίλιας, θα υπάρξει το επόμενο διάστημα(;) κύκλος συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς για το Νοσηλευτικό Κλάδο. Ελπίζουμε σε αυτές τις συναντήσεις να κληθεί και ο «φτωχός συγγενής» η ΠΟΕΔΗΝ.

Μέχρι τότε βέβαια το Υπουργείο και τα «συγκοινωνούντα δοχεία», έχουν αρχίσει, ανοιχτά πλέον , να παίρνουν πρωτοβουλίες για να προετοιμάσουν το έδαφος για την «επόμενη μέρα» της νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης για το Κλάδο.

Πρώτα να «ζυμώσουν» τους δικούς τους ανθρώπους και να τους ζητήσουν να πάρουν στα γεγονότα, στηρίζοντας την αρχική πρόταση του Υπουργείου και τις ΕΝΕ για τους 2 ξεχωριστούς Κλάδους.

Με ανυπόγραφο κείμενο, που διακινείται από γνωστό  Νοσηλευτικό δίαυλο ζητείται από τους Διευθυντές Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (αλλά και από όποιον άλλο συμφωνεί..) να πάρουν πρωτοβουλίες και να υπογράψουν ότι:

foto1

Αυτό είναι το λιγότερο. Προφανές, Υπουργείο-ΕΝΕ θα επιδιώξουν να βρουν υποστηρικτές στους χώρους δουλειάς για να περάσουν εύκολα τα σχέδια τους. Και τι πιο «λογικό» οι δικοί τους  άνθρωποι να είναι μπροστά…

Το ΣΟΒΑΡΟόμως, το οποίο η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αποσιώπησε  είναι η επόμενη παράγραφο:

foto2

Δηλαδή, όσοι(;)  διακινούν το έγγραφο αυτό ζητάνε από τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις να ετοιμάσουν ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ(!!) , που θα επιτρέψει« όλα τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν κανονικά, απέναντι σε όποιες ενδεχόμενες αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις εμφανιστούν, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία στο έπακρο(;)» Και αυτό είναι η καλύτερη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ότι η σχεδιαζόμενη ή αποφασισμένη(;)  Νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θα προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων και κινητοποιήσεων στην Υγεία.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  στην Υγεία που τόσο ανοιχτά και απροκάλυπτα, στους χώρους δουλειάς στήνεται  Απεργοσπαστικός Μηχανισμός για να στηρίξει τις Κυβερνητικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες. Για Κάποιους  βέβαια, στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, και στην ΕΝΕ  δεν θα είναι η πρώτη τους  φορά. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει και με την «Αξιολόγηση» της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, πιο «σεμνά» αλλά δεν τους πέτυχε. Εάν πιστεύουν ότι τώρα θα πετύχει, να είναι σίγουροι, ότι θα μείνουν με τη γλύκα. Να ξέρουν  ότι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ στη Νοσηλευτική ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Υ.Γ : Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, σε Ανακοίνωση  «έμεινε» στην Υπογραφή, στο εύκολο  και «ξέχασε» τον Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου και του γνωστού Γραφείου. ΤΥΧΑΙΟ; Δεν νομίζουμε. Είπαμε ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΣΥΛΙΑ στη Κυβέρνηση της Ν.Δ…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..