Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Όπως προέκυψε και από τη συνάντηση με το κ. Κοντοζαμάνη, η αναδίπλωση της Κυβέρνησης για το θέμα του Ενιαίου Νοσηλευτικού Κλάδου, δεν φαίνεται, αυτή τη στιγμή, να σχετίζεται με «αλλαγή θέσης» όσο αφορά τα όσα είχε προτείνει στις συναντήσεις με ενδιαφερόμενους και τη ΠΟΕΔΗΝ απούσα..

Όπως δεσμεύθηκε ο κ. Κικίλιας, θα υπάρξει το επόμενο διάστημα(;) κύκλος συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς για το Νοσηλευτικό Κλάδο. Ελπίζουμε σε αυτές τις συναντήσεις να κληθεί και ο «φτωχός συγγενής» η ΠΟΕΔΗΝ.

Μέχρι τότε βέβαια το Υπουργείο και τα «συγκοινωνούντα δοχεία», έχουν αρχίσει, ανοιχτά πλέον , να παίρνουν πρωτοβουλίες για να προετοιμάσουν το έδαφος για την «επόμενη μέρα» της νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης για το Κλάδο.

Πρώτα να «ζυμώσουν» τους δικούς τους ανθρώπους και να τους ζητήσουν να πάρουν στα γεγονότα, στηρίζοντας την αρχική πρόταση του Υπουργείου και τις ΕΝΕ για τους 2 ξεχωριστούς Κλάδους.

Με ανυπόγραφο κείμενο, που διακινείται από γνωστό  Νοσηλευτικό δίαυλο ζητείται από τους Διευθυντές Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (αλλά και από όποιον άλλο συμφωνεί..) να πάρουν πρωτοβουλίες και να υπογράψουν ότι:

foto1

Αυτό είναι το λιγότερο. Προφανές, Υπουργείο-ΕΝΕ θα επιδιώξουν να βρουν υποστηρικτές στους χώρους δουλειάς για να περάσουν εύκολα τα σχέδια τους. Και τι πιο «λογικό» οι δικοί τους  άνθρωποι να είναι μπροστά…

Το ΣΟΒΑΡΟόμως, το οποίο η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αποσιώπησε  είναι η επόμενη παράγραφο:

foto2

Δηλαδή, όσοι(;)  διακινούν το έγγραφο αυτό ζητάνε από τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις να ετοιμάσουν ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ(!!) , που θα επιτρέψει« όλα τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν κανονικά, απέναντι σε όποιες ενδεχόμενες αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις εμφανιστούν, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία στο έπακρο(;)» Και αυτό είναι η καλύτερη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ότι η σχεδιαζόμενη ή αποφασισμένη(;)  Νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θα προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων και κινητοποιήσεων στην Υγεία.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  στην Υγεία που τόσο ανοιχτά και απροκάλυπτα, στους χώρους δουλειάς στήνεται  Απεργοσπαστικός Μηχανισμός για να στηρίξει τις Κυβερνητικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες. Για Κάποιους  βέβαια, στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, και στην ΕΝΕ  δεν θα είναι η πρώτη τους  φορά. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει και με την «Αξιολόγηση» της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, πιο «σεμνά» αλλά δεν τους πέτυχε. Εάν πιστεύουν ότι τώρα θα πετύχει, να είναι σίγουροι, ότι θα μείνουν με τη γλύκα. Να ξέρουν  ότι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ στη Νοσηλευτική ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Υ.Γ : Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, σε Ανακοίνωση  «έμεινε» στην Υπογραφή, στο εύκολο  και «ξέχασε» τον Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου και του γνωστού Γραφείου. ΤΥΧΑΙΟ; Δεν νομίζουμε. Είπαμε ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΣΥΛΙΑ στη Κυβέρνηση της Ν.Δ…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….