Σάββατο, 6 Μάρ 2021

Αντί για ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στην Υγεία, το Υπουργείο νομοθετεί και εφαρμόζει: Είσοδο Ιδιωτών Γιατρών, εργαζομένων, Συνταξιούχων(!!) και τηλεεκπαίδευση Ειδικοτήτων.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας σε κάθε απόφαση τους που νομοθετούν αποδεικνύουν, σε όποιον είχε τυχόν άλλη άποψη, ότι υλοποιούν το Κυβερνητικό τους Πρόγραμμα, με την είσοδο Ιδιωτών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες τροπολογίες στη Βουλή:

Νομοθετεί, με έγκριση του Γ. Γραμματέα Υγείας, την είσοδο Ιδιωτών Γιατρών, με τις γνωστές «αποικιακές» συμβάσεις, καθώς και άλλων κατηγοριών εργαζομένων νοσηλευτικό και βοηθητικό « εθελοντικό ή συμβατικά ή αναγκαστικά» για ορισμένο χρόνο για τη καταπολέμηση της έκτακτης ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία.  Μάλιστα περιγράφει ότι μπορούν να ανατίθενται και καθήκοντα «διαφορετικά της ειδίκευσης τους;» . Και όλοι καταλαβαίνουμε τη σημαίνει αυτό. Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καλέσουν και Συνταξιούχους Γιατρούς (άνω 67 ετών, που ανήκουν και στις Ευπαθείς Ομάδες…) με ειδικές ρυθμίσεις όσο αφορά τις αμοιβές.

Και το ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δεν προσλαμβάνει από τις Λίστες Επικουρικό Προσωπικό, και απευθύνεται στους Ιδιώτες και στους Συνταξιούχους; Γιατί δεν δίνει κίνητρα (π. χ στους Επικουρικούς Γιατρούς, οι ετήσιες συμβάσεις να γίνουν 3ετής, με αυξημένη Μοριοδότηση για διορισμό) και δεν ανακοινώνει σχεδιασμό ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ; Προφανώς γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Ν.Δ η ενίσχυση των Δημόσιων Δομών, αλλά η «νομιμοποίηση» της σταδιακής εμπλοκής των Ιδιωτών.

Τέλος, όσο αφορά, τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας, για τις άλλες Ιατρικές Ειδικότητες στο ΕΣΥ, για το τους «επιφυλάσσει»  αποκαλυπτικό είναι το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου. Χαρακτηριστικά: «Από την αρχή πανδημίας, είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τους επιστήμονες όλων των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID-19

Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την τεχνογνωσία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας  της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Δρ Συμεών Μεταλλίδη, της Προϊσταμένης στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δρ Παρθενόπης Παντελίδου, της Αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΤΕΠ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Δρ Βαρβάρας Φυντανίδου, και του συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρου.

Το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεεκπαίδευση, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών: Α) Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, όσον αφορά τον ασφαλή τρόπο ένδυσης & έκδυσης  Β) Κλινική προσέγγιση και εξέταση ασθενούς με νόσο COVlD-19  Γ) Εκτίμηση της βαρύτητας ασθενούς με νόσο COVlD-19  Δ) Οξυγονοθεραπεία  Ε) Διακομιδές & Αεροδιακομιδές ασθενών

Έχουμε ξεκινήσει από τους ιατρούς της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και άμεσα το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα».

Με βάση το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, ο σχεδιασμός είναι αντί προσλήψεων σε Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Αναισθησιολόγους κ . α Ειδικότητες Γιατρών, για να ενισχύσουν το Σύστημα, είναι μέσω της τηλεεκπαίδευσης  η εμπλοκή των ήδη υπηρετούντων Γιατρών άλλων Ειδικοτήτων στη Νοσηλεία περιστατικών covid, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς άλλων προβλημάτων Υγείας  και την σχεδιαζόμενη μετατροπή των Νοσοκομείων σε Νοσοκομεία μιας Νόσου.

Με παρεμβάσεις «της τελευταίας στιγμής» αναμφιβόλου αποτελεσματικότητας, η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες της για όσα δεν έκανε τους προηγούμενους μήνες, πιστή στις ιδεολογικές της εμμονές και πλέον αποφάσεις για την είσοδο των Ιδιωτών στο Ε.Σ.Υ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απίστευτο!! Στο Γ.Ν Κορίνθου, τα test για τα Αντισώματα για τους Εργαζόμενους, δεν τα χορηγεί η Διοίκηση, αλλά ο Υπουργός- Βουλευτής της Ν.Δ με τη ευγενή χορηγία του Ιατρικού Κέντρου!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/2/2021 – ΑΡΜΑ

Οσμή Σκανδάλου στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΒΑΕ: Από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού στην «ένταξη» bonusκάποιων(;) μέσω διαρροών από τα Νέα του «Πρωθυπουργού» κ. Μαρινάκη. Και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

«Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…»

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στην Υγεία: Οι «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ των Αριθμών. Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ….

Εμβολιαστικά Κέντρα με εθελοντές(!!) με Αναστολή Λειτουργίας Κ. Υ και Ασθενοφόρα χωρίς πόρτες και Πινακίδες(!!). Το Επιτελικό-Κομματικό Κράτος και οι «Άριστοι» της Ν.Δ μεγαλουργούν…