Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Εκδόθηκε, μετά από 2,5 μήνες που ανακοινώθηκε, η νέα ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα. Παρά τις δεσμεύσεις ότι η καθυστέρηση υπήρξε για να γίνουν διορθώσεις αδικιών, Ειδικοτήτων και αμοιβών, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Οι τυχόν διορθώσεις που έγιναν δεν αφορούν πάνω από 100 εργαζόμενους, όταν τα αιτήματα και οι προτάσεις αφορούσαν χιλιάδες. Έτσι λοιπόν, με την έκδοση της ΚΥΑ το Ανθυγιεινό Επίδομα:

Υποβαθμίζονται  θεσμικά χιλιάδες εργαζόμενοι, όταν από την Α παλιά κατηγορία, τώρα τους εντάσσει στη Β και στη Γ, όταν οι συνθήκες εργασίας παραμένουν ίδιες και χειρότερες.

Παραμένει οικονομικά ανεπαρκές και προσβλητικό για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες», όταν στη πλειοψηφία των εργαζομένων οι αυξήσεις είναι από 0,10 λεπτά έως 1,2€ /ημέρα(!!) σε χιλιάδες δεν δίνει ούτε ένα λεπτό(!!) αύξηση, όταν η μείωση του πραγματικού μισθού ( σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) είναι 7,5% για το 2022 και οι μισθολογικές απώλειες των Υγειονομικών έχουν ξεπεράσει το 25% τα τελευταία χρόνια.

Είναι διχαστικό, μια και στον ίδιο χώρο και Τμήμα, εργαζόμενοι θα έχουν διαφορετικό Επίδομα με μόνο κριτήριο το πτυχίο ή την Ειδικότητα(!!). Τα παραδείγματα των ΠΕ-ΤΕ Ακτινολόγων με τους ΔΕ Ακτινολόγους, οι Νοσηλευτές με τις Μαίες και το ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό, Ειδικότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι χαρακτηριστικά. Ενώ έχουμε και να αλλάζει, ανά φορέα, η ίδια Ειδικότητα κατηγορία.  Και παρά τις επισημάνσεις, δεν έγινε καμία διόρθωση.

Αποκλείει, Ειδικότητες από τα Νοσοκομεία-Κ.Υ, που τις εντάσσει στο Ανθυγιεινό σε άλλους φορείς(!!). Τα παραδείγματα των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων είναι χαρακτηριστικά.

Εξαιρεί Ειδικότητες, που ήταν στο  παλιό Ανθυγιεινό, όπως είναι οι Οικοδόμοι, οι Ελαιοχρωματιστές (που είναι ελάχιστοι…)  και είναι η επιτομή(!!) της Ανθυγιεινότητας.

Ενώ παραμένουν εκτός Ειδικότητες της Ιατρικής Υπηρεσίας (π. χ Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κ. α ) και οι εργαζόμενοι στη Διοικητική Υπηρεσία.

Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι πίσω από τις ανάγκες και τα αιτήματα των Υγειονομικών και από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στο χώρο της Υγείας, κάνοντας επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα μας για:

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς του Ανθυγιεινού Επιδόματος

Ελπίζουμε, το επόμενο διάστημα, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αλλαγών στο Ανθυγιεινό Επίδομα. Ίδωμεν…

Υ.Γ 1: Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι. Στις γενικές ρυθμίσεις προβλέπονται:

«10. Στις περιπτώσεις που, βάσει της παρούσας απόφασης, προβλέπεται καταβολή χαμηλότερου επιδόματος σε σχέση με το νομίμως καταβαλλόμενο επίδομα κατά την 1.1.2023, τα επιπλέον ήδη καταβληθέντα ποσά, κατά το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της παρούσης και μέχρι την εφαρμογή της, αλλά όχι πέραν της 31.3.2023, δεν αναζητούνται». Έλα όμως που την έβγαλαν στις 21/4, είχε μπει η Μισθοδοσία Μαΐου και υπάρχει θέμα αναζήτησης χρημάτων από εργαζόμενους που γίνεται περικοπή. Δεν το διόρθωσαν να το πάνε 30/4. Πόσο άχρηστοι είναι τελικά…

«3. Το ανωτέρω επίδομα δεν καταβάλλεται σε προσωπικό που ασκεί αποκλειστικά διοικητικής φύσεως καθήκοντα». ΠΟΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ανοίγονται ήδη στα Νοσοκομεία και πρέπει να τις κλείσουμε ΑΜΕΣΑ; ΑΚΟΥΕΙ η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ;

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..