Τρίτη, 28 Σεπ 2021

Ανοιχτή επιστολή της Ελένης Κεϊμαλή (πρωην Διευθύνουσα του Γ.Ν. Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός») προς τον κύριο Βασιλακόπουλο καθηγητή πνευμονολογίας

               ELENH KEIMALI

ΑΘΉΝΑ 22/3 /21

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Βασιλακόπουλο  καθηγητή πνευμονολογίας

Θα ήθελα με τούτη εδώ την επιστολή να σταματήσω την εν αδίκο  στοχοποίηση  της νοσηλευτικής κοινότητας σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 που τις τελευταίες ημέρες έχει  φτάσει σε επίπεδα  μομφής.

Επιτρέψτε μου να απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς κύριε καθηγητά μια και είμαστε παλιοί γνώριμοι  αφού συνεργαστήκαμε εργαζόμενοι αμφότεροι στο ίδιο νοσοκομείο επί σειρά ετών και αφού υπήρξατε και  καθηγητής μου στο μεταπτυχιακό  που παρακολούθησα και φυσικά δικαιωματικά σε εσάς που με αβάσταχτη ελαφρότητα ενοχοποιήσατε τους νοσηλευτές.

Ξέρετε κύριε καθηγητά το να καταφέρει ένας νοσηλευτής να τελειώσει ένα μεταπτυχιακό που θα πρέπει να πληρώσει τα δίδακτρα από τον πενιχρό του μισθό  σημαίνει  ότι : θα στερήσει από τον εαυτό του και την οικογένεια του βασικά αγαθά ,αφού όπως όλοι γνωρίζουμε οι νοσηλευτές δεν συμμετέχουν σε πρωτόκολλα με αμοιβή ούτε από φαρμακευτικές ,ούτε από πανεπιστημιακά κονδύλια .

Παρ όλες όμως τις δυσκολίες γνωρίζεται ότι πολύ μεγάλος αριθμός νοσηλευτών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Ακόμη ξέρεται και κάτι  ακόμα πολύ πιο σημαντικό ότι οι νοσηλευτές είναι οι εκπαιδευτές σας στην αρχή της  καριέρα σας και στην λήψη της ειδικότητας σας. Είναι αυτοί που τρέχουν να καλύψουν τα λάθη σας την  άγνοια σας την επαγγελματική σας ανεπάρκεια  ως μη έμπειροι  εκπαιδευόμενοι ειδικότητας.

Είναι αυτοί που βάζουν όχι μόνο πλάτη αλλά και στήθος για το καλό των ασθενών για αυτό και δεν είναι τυχαίο που η νοσηλευτική αναγνωρίζεται παγκόσμια ως η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας.

Αυτοκαταργήστε κύριε καθηγητά  όταν  δηλώνετε στο τηλεοπτικό παράθυρο του MEGA ότι είναι θέμα μόρφωσης  η μη συμμετοχή και συμμόρφωση των νοσηλευτών στον εμβολιασμό και είναι απορίας άξιο για πιο λόγο δεν έχετε καταγγελθεί από τα επίσημα όργανα των  νοσηλευτών  και δεν έχουν γίνει οι ανάλογες  διευκρινίσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας . Δεν είναι κακό να δηλώσετε ότι συμμετέχετε σε νοσηλευτικά πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά προγράμματα νοσηλευτών  μαζεύοντας διδακτικές ώρες για να χτίζεται το βιογραφικό σας ως ακαδημαϊκός.

Αυτοκαταργήστε κύριε καθηγητά γιατί εάν το επίπεδο μόρφωσης των νοσηλευτών δεν είναι αυτό που πρέπει ,είναι γιατί εσείς δεν εκτελείται πιθανά  επαρκώς  το διδακτικό σας έργο και αυτό πρέπει να το δει η επιστημονική κοινότητα που σας έχρησε με αυτό τον τίτλο και σας έκανε μέλος της.

Αλήθεια ,τυχαία δεν αναφέρατε κύριε καθηγητά στην συνέντευξη σας  ότι μεγάλος αριθμός νοσηλευτών δεν εμβολιάστηκε όχι από άρνηση αλλά λόγο έκθεσης σε μεγάλο υιικό φορτίο και είναι συνεχώς σε ιχνηλάτηση  η σε καραντίνα ή νοσεί  δίνοντας την ζωή του στην κυριολεξία  υπερβαίνοντας εαυτό ? Πόσο εύκολο είναι να στοχοποιήται την νοσηλευτική  αφού όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς έχετε να πλησιάσετε ασθενή  και να κάνετε κλινική εξέταση άγνωστο πόσο διάστημα .Εφόσον η κυβέρνηση  όρισε εξ αρχής  επιστημονική επιτροπή  για την ενημέρωση των πολιτών  ποιος ο  λόγος  της τόσο συχνής παρουσίας στα ΜΜΕ ?

Τέλος διευκρινιστικά θα ήθελα να ξέρω  το πόρισμα  των αποτελεσμάτων για την μη συμμετοχή των νοσηλευτών στον εμβολιασμό  με τι παραμέτρους μετρήθηκε και τεκμηριώθηκε για να μπορείτε με αφάνταστη ελαφρότητα να στοχοποιήται τους νοσηλευτές και να παραπλανείτε  το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας ?

Ας  αφήσουμε λοιπόν τους φαρισαϊσμούς  κύριε καθηγητά είναι δικαίωμα σας να υπηρετείται ότι πιστεύετε αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα  να σπιλώνεται τους νοσηλευτές το έργο τους  και την προσφορά τους. Δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση σας αλλά δεν ανεχόμαστε και την άδικη κριτική σας.

Η αρρωστημένη ταξικά συνείδηση κάνει  ¨τέτοιου είδους διανοούμενους¨ να αποκαλύπτονται μπροστά σε μία αλήθεια που αυτοί μόνο βλέπουν και πιστεύουν, μη βλέποντας την αναγκαιότητα  των ανθρώπων και  την ανάγκη της κοινωνικής  γνωσιολογίας να την κάνουν απόλυτη αλήθεια.

Η  θεωρία και η πράξη πάνω στην πανδημία που όλοι προσπαθούσατε  να την ενσωματώσετε προς το καλύτερο της κοινωνίας δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατήσει  στο ύψος των περιστάσεων  όλους , αφού ήταν συνειδητή επιλογή μερικών ‘ειδικών ανθρώπων¨ να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους της προσφοράς , τους επιστήμονες υγείας , συντεχνιακά και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρων με ιατροκεντρικό τρόπο   σε πατρήκιους και πληβίους της γνώσης. ( βεβαίως και δεν είναι όλοι  οι γιατροί  και όλοι οι ακαδημαϊκοί  ίδιοι και αυτό οφείλω να το διευκρινίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων)

Είναι ανήθικο κοινωνικά  όταν όλοι ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που σας έπιασαν από το χέρι στα πρώτα σας βήματα , οι άνθρωποι που δεν λέρωσαν τα χέρια τους και τις τσέπες τους και ζουν υπό δύσκολες συνθήκες με το κεφάλι ψηλά  με επιστημονικότητα και επαγγελματισμό να λοιδορούνται,

Όσοι νομίζουν ότι με το άρρωστο τοξικό και ταξικό ιδεολόγημα τους  μπορούν να δαμάσουν  τις κοινωνικές αντιλήψεις και απόψεις το μόνο που καταφέρνουν είναι ο διχασμός  και σοβαρά προβλήματα για την μετά covid-19 εποχή. Κλείνοντας κύριε καθηγητά αυτή  μου την επιστολή θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο  ΚΑΤΗΓΟΡΩ  , όχι  μόνο σε εσάς αλλά  και στα επίσημα όργανα της νοσηλευτικής , τους αιρετούς και διορισμένους εκπροσώπους  σε αυτά, την επιστημονική κοινότητα της νοσηλευτικής σε όλη την επικράτεια εφόσον δεν σας έχουν καταγγείλει ακόμα, και στην δικαιολογία ότι ο κόσμος καίγεται και δεν είναι καιρός για τέτοια  απαντώ σε όλους εκείνους αλλά και σε εσάς  ότι εσείς κύριε καθηγητά  βρήκατε χρόνο για να μας υποτιμήσετε  και να μας διχάσετε.

Dr.  ΚΕΪΜΑΛΗ ΕΛΕΝΗ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ . RN.  MSc .PhD .

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»