Τρίτη, 31 Μάρ 2020

«Αναζητείται» η Κρατική Χρηματοδότηση, καταργούνται Προκηρύξεις Γιατρών, πουθενά στον ορίζοντα Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Επιτέλους ήρθε η «κανονικότητα»!!!.

Μπήκαμε στον Οκτώβρη και ξαφνικά, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Κυβέρνησης Ν.Δ, τα Νοσοκομεία αρχίζουν να παρουσιάζονται  αρκετά προβλήματα, που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, μια και υπήρξε η αναγκαία χρηματοδότηση . Μετά τις μεγάλες δυσκολίες του 2015, την έκτακτη χρηματοδότηση,  και την βελτίωση  του 2016, από το 2017 και μέχρι το Α’ εξάμηνο του 2019, τα Νοσοκομεία κάλυψαν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ τους, δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα σε υλικά, ενώ σχεδόν στο σύνολο τους, ήταν πλεονασματικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το όριο Δαπανών των Νοσοκομείων  από 1.488.000.000 πήγε  σε 1.860.000.000, αύξηση 400.000.000 ετησίως. Ενώ στις 31/12/2018, τα Νοσοκομεία είχαν πλεόνασμα 240.000.000.

Και εκεί που περιμέναμε να συνεχιστεί η επαρκής χρηματοδότηση, και η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων από τον Ιούλιο του 2019, η στρόφιγγα της ροής  επαρκούς χρηματοδότησης, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της Κυβέρνησης, ΕΚΛΕΙΣΕ, δημιουργώντας προβλήματα στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού  κάθε Νοσοκομείου. Αναζητείται στα συρτάρια του Υπουργείου, η χρηματοδότηση που ΟΦΕΙΛΕ να έχει σταλεί στα Νοσοκομεία μέχρι τον Σεπτέμβρη. Με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται «σκόπιμες  ελλείψεις» στα Νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά, σε Νοσοκομείο της Αθήνας το 6μήνο 1/3/2018 έως 30/9/2018 είχαν δοθεί 7.040.000, ενώ το αντίστοιχο διάστημα 1/3/19 έως 30/9/19 έχουν δοθεί 5. 461.000 δημιουργώντας μια «μαύρη τρύπα» 1.579.000(!!) από το «πάγωμα» της κρατικής χρηματοδότησης. Το ίδιο συμβαίνει στο σύνολο των Νοσοκομείων, παρουσιάζοντας «ελλείμματα» για να υποστηριχθεί  το αφήγημα Υπουργείου Υγείας-Κυβέρνησης Ν.Δ ότι «άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα Νοσοκομεία στο έλεος του Θεού!!»

Το ίδιο συμβαίνει και με τις προκηρύξεις των Γιατρών. Είναι σε εξέλιξη περίπου  2000 Θέσεις Μονίμων, πολλές έχουν ολοκληρωθεί ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στα συρτάρια του Υπουργείου ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ(!!). Ενώ, με μια πρωτοφανή απόφαση στα Χρονικά, το Υπουργείο δηλώνει ότι θα ΑΚΥΡΩΣΕΙ τη Προκήρυξη για  τις 525 Θέσεις Γιατρών ΤΕΠ, από τις οποίες έχουν ήδη διοριστεί πάνω από 170 Γιατροί, γιατί λέει ότι διαπίστωσε ατασθαλίες . Και αντί, όπως ΟΦΕΙΛΕΙ, να παρέμβει και να τις θεραπεύσει, προτιμά να ακυρώσει τη Προκήρυξη, πηγαίνοντας τα πράγματα πίσω, το λιγότερο 1 ½ χρόνια(!!).   Ενώ με την ακύρωση της στελέχωσης των ΤΕΠ, θα συνεχίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση και την προσβασιμότητα των πολιτών, ενώ μπαίνει «ταφόπλακα» στο σχέδιο Ανασυγκρότησης του Συστήματος Εφημερίας σε Πανελλαδικό επίπεδο. ΓΙΑΤΙ;

Ενώ, όσο αφορά την Προκήρυξη των 1500 Θέσεων Μόνιμου Προσωπικού, που είχε ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, και έχει ανακοινώσει ο κ. Κικίλιας, δεν ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, παρά το ότι από τις αρχές Μάιου στο Υπουργείο υπάρχει ΕΤΟΙΜΗ η κατανομή 1500 Θέσεων με βάση τα αιτήματα των ΥΠΕ για τα Νοσοκομεία τους. Μάλιστα, είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ, να μην εκδίδεται ΑΜΕΣΑ η Προκήρυξη, αφού είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και έχουν εγγραφεί οι αναγκαίες πιστώσεις στο Προϋπολογισμό του 2019.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ, με την φανατική υποστήριξη των ΜΜΕ, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υπονομεύσει τη εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και τις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Κάθε κίνησή της και πρωτοβουλία  στοχεύει στο να κατεβάσει αρκετά χαμηλά το πήχη, να υπονομεύσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της (υποχρηματοδότηση, ΣΔΙΤ, Ιδιωτικοποιήσεις) πρέπει το Ε.Σ.Υ να είναι σε καθεστώς  κατάρρευσης. Το σχέδιο αυτό έξαλλου το ζήσαμε πολύ έντονα και με καταστροφικές συνέπειες για τη κοινωνία  τη περίοδο 2012-2014, δεν ανακαλύπτουμε σήμερα την Αμερική…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Δέσμευση του K. Μητσοτάκη για το Δώρο Πάσχα στους Υγειονομικούς να είναι πραγματική. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δώρο Πάσχα= Μισό Μισθό για ΌΛΟΥΣ!!!

Είσαι στέλεχος της Ν.Δ και έχεις τη στήριξη του κ. Διοικητή; Τέλεια. Περνάς 156 Νοσηλευτές, που έχουν κριθεί(!!), και γίνεσαι Διευθύντρια!!. Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ είναι εδώ. Άξιοι!!!

Επιτέλους!!! Κατατέθηκε η τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…

Καλώς τα παιδιά!!! Η Ε.Ν.Ε. στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας “Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19”

Να αποσυρθεί ΧΘΕΣ η απαράδεκτη έκδοση οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά οι εργαζόμενοι στην Υγεία να αντιμετωπίζουν τον Κορωνοιό χωρίς μέτρα προστασίας!!!.

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Γιατί δεν ανακοινώνεται ΧΘΕΣ από το Υπουργείο Υγείας η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Θέσεις;

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Η ΠΟΕΔΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.