Τρίτη, 28 Σεπ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Να ανακληθεί το έγγραφο για κατάθεση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και στο μισθό

Αγανάκτηση μας προκαλεί το θράσος με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να μας «στοχοποιήσει», την ίδια στιγμή που συνεχίζει να παραβιάζει ακόμα και τις διατάξεις των ΠΔ 186/95 και ΠΔ 102/2020 και της ευρωπαϊκής οδηγίας 739/2020 για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», στους οποίους ανήκει και ο SARS-COV-2.

Ταυτόχρονα, συστηματικά παραβιάζουν τα επιστημονικά δεδομένα, «προσαρμόζοντας» τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους υγειονομικούς στις ελλείψεις προσωπικού (η 14ημερη καραντίνα για το γενικό πληθυσμό έγινε 7ημερη για τους υγειονομικούς και τώρα καταργήθηκε για εμβολιασμένους ή πρόσφατα νοσούντες) ενώ με την τροπολογία – αντί να γίνουν επείγουσες προσλήψεις γιατρών Εργασίας για να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο και μετεμβολιαστική παρακολούθηση καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας – αναθέτουν στους προϊσταμένους να ελέγχουν τον εμβολιασμό ή τη νόσηση των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δήθεν εξάντλησε τα μέτρα ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, ενώ η αλήθεια είναι ότι σε ελάχιστες μονάδες έγινε προσπάθεια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και απαντήθηκαν τυχόν απορίες ή και ενδοιασμοί.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 17 ολόκληρους μήνες – μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία των λαϊκών οικογενειών.

Με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της επιδημίας,  γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση του 4ου κύματος, αφού, για άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων. Για να κρύψουν αυτό που έχουν ήδη ομολογήσει, ότι δηλαδή, βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Ζητάμε να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο (15498-28/7/2021), με το οποίο ζητάτε να κατατεθούν τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού ή Νόσησης, γιατί έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με το νόμο 4820/2021 που ρητά προβλέπει: «επίδειξη των Πιστοποιητικών στον Προϊστάμενο της Οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν» και όχι κατάθεση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Είμαστε ΥΠΕΡ του εμβολιασμού των υγειονομικών και ολόκληρου του πληθυσμού, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων, αλλά λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό και στο στοχοποίηση των εργαζομένων, γι΄ αυτό:

► Καλούμε όλους τους  συναδέλφους να ΜΗΝ καταθέσουν ή επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης.

► Διεκδικούμε να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

► Να γίνει στοχευμενη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό (με απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα και αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων)

Καλούμε  τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στην Απεργία – Αποχή που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού. 

Καλούμε τους Προϊστάμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς Διοικήσεων και Κυβέρνησης συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή. 

Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του υποστελεχωμένου και κουρασμένου από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ΕΣΥ. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της πανδημίας ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –  ΑΠΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»