Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΑΡΜΑ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2021

ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)             

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική Στάση της ΠΟΕΔΗΝ στις 26/8 10:00-15:00 με συγκέντρωση στις 11πμ στο Υπουργείο Υγείας

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με μια τροπολογία, καθιστά Υποχρεωτικό τον Εμβολιασμό για τους Υγειονομικούς και θέτει σε αναστολή εργασίας και μισθού από 1/9, όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει. Η αιτιολογία της διχαστικής, προβληματικής και προφανώς παράνομης αυτής απόφασης, ήταν « ότι οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών και των άλλων εργαζομένων». Η άποψη αυτή της Κυβέρνησης, δεν επιβεβαιώνεται από ΚΑΝΕΝΑ συγκριτικό ή επιδημιολογικό στοιχείο. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης της ΝΔ, με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα, οδηγεί εκτός Δομών Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλινικές και Τμήματα και να συρρικνωθούν Υπηρεσίες. Η εμμονή του επιτελικού κράτους της ΝΔ  στην υλοποίηση της από 1/9, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων και αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ της Κυβέρνησης, με το 4ο Κύμα της Πανδημίας να δείχνει τα δόντια του.

Συναδέλφισσες – οι, είναι προφανές πως το εμβόλιο αυτήν την στιγμή αποτελεί το σημαντικότερο όπλο προστασίας από τον κορονοϊό. Όμως το έλλειμμα εμβολιασμού δεν το λύνει η υποχρεωτικότητα και η αναγκαστική – εκβιαστική επιβολή, αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στον ιο. Αντίθετα ο καταναγκασμός στον εμβολιασμό με ποινές, όπως η περικοπή μισθού ή η απόλυση, θέτει σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για μαζικά πογκρόμ απολύσεων με κάθε αιτία και αφορμή που θα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως “αντικοινωνική συμπεριφορά”.

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι καλούμε τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ(Δαφνί) να μην επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος να στερηθεί την εργασία του ή το μισθό του με το πρόσχημα που προβάλει η κυβέρνηση, τη μη συμμετοχή του στον εμβολιασμό. Καλούμε όλους τις/τους εργαζόμενες/ους στο Νοσοκομείο μας να εμβολιαστούν, προστατεύοντας τους ίδιους και συμβάλλοντας στον αγώνα για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτή είναι στάση ευθύνης, απέναντι στην κυβερνητική ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό. Σας καλούμε να συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά στην Απεργία-Αποχή. Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού. Καλούμε τους Προϊστάμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της Διοίκησης  και Κυβέρνησης της ΝΔ συμμετέχοντας στην Απεργία- Αποχή. Απέναντι στις απειλές για πειθαρχικές  διώξεις, απαντάμε ότι 2 φορές τα Δικαστήρια έχουν κρίνει Νόμιμη την Απεργία- Αποχή, δικαιώνοντας όσους συμμετείχαν. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. να διαμορφώσει μια νέα εργασιακή γαλέρα με μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και απολύσεις με όχημα τον εμβολιασμό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ –  ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ- ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Απέναντι  στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που με θρησκευτική ευλάβεια υλοποιεί πιστά  η Κυβέρνηση της Ν.Δ, η απάντηση των εργαζομένων είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ:

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΙΣ 26/8/2021

στην συγκέντρωση στις 11πμ στο Υπουργείο Υγείας

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) –

ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..