Τρίτη, 22 Ιούν 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παράταξης ΑΡΜΑ Δημοκρατίας ΓΝΘ Ιπποκράτειο

«Ασφυξία» και αγωνία στο ΕΣΥ! Και τώρα;

 

Οι υγειονομικοί είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει. Φάνηκε να ξαφνιάζεται από την επιδείνωση της κατάστασης, κάτι που ήταν από την αρχή σαφές για την ιατρική κοινότητα.

Είμαστε ανήσυχοι γιατί τα δημόσια νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες βιώνουν καταστάσεις πολέμου σε περίοδο ειρήνης. Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται τεράστια πίεση, τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε «νοσοκομεία μιας ασθένειας». Έχουν μείνει διαθέσιμες ελάχιστες μόνο κλίνες ΜΕΘ Covid συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν ως πριν λίγες μέρες nonCovid ΜΕΘ και μετατράπηκαν εσπευσμένα σε Covid (τον Ιουνιο ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε κρεβάτια ΜΕΘ, δωρεά του «Νιάρχος», στο Ιπποκράτειο. Οι εργασίες για τη νέα ΜΕΘ έχουν αρχίσει πριν λίγες μόνο μέρες). Επιπλέον η απόφαση της δραστικής περικοπής των τακτικών χειρουργείων και της αναστολής των εξωτερικών ιατρείων είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα εκτινάξει τη νοσηρότητα. Η κλινική εμπειρία μας έδειξε τον Ιούνιο μια δραματική αύξηση βαριών περιστατικών ακριβώς μετά την άρση του lockdown.

Είμαστε εξοργισμένοι με το Υπουργείο Υγείας, γιατί τόσο καιρό δεν προνόησε για την δημιουργία ενός στοιχειώδους back up, κάποιων που να μπορούν να μας αντικαταστήσουν όταν χρειαστεί. Η διασπορά του ιού μεταξύ του προσωπικού είναι μεγάλη, κάνοντας σχεδόν αδύνατη  τη διαχείριση, αφού ολόκληρα τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους με το στελεχικό δυναμικό τους ν΄αρρωσταίνει.

Κι ενώ είχε τόσους μήνες να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα της επιδημίας, η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ, επιστράτευσε τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της, επιδιδόμενη σε μια εκστρατεία συγκάλυψης των δικών της ευθυνών, απoκρύπτοντας την άβολη αλήθεια για τις συνθήκες εντός των οποίων γεννήθηκε και γιγαντώθηκε τους τελευταίους μήνες η υγειονομική υποτροπή και βαπτίζοντας » αύξηση της δυναμικότητας του ΕΣΥ» την κατάργηση κλινικών και τη μετατροπή κρεβατιών τους σε Covid.

Ωστόσο, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, μπορεί να προχωρήσει στην ουσία. Άμεσα αιτήματα-προτάσεις:

* Γενικευμένη εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη διαχείριση του covid στην κοινότητα

 

  1. Άμεσο άνοιγμα του νοσοκομείου «Λοιμωδών»
  2. Ολόπλευρη αξιοποίηση του Νοσοκομείου 424 της Θεσσαλονίκης για τη νοσηλεία περιστατικών covid
  3. Μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις με ΠΝΠ χωρίς γραφειοκρατία
  1. Επίταξη ιδιωτών γιατρών στις κρίσιμες ειδικότητες (Παθολογία,Πνευμονολογία, Αναισθησιολογία, Ακτινολογία, Μικροβιολογία, Λοιμωξιολογία), που θα αντικαταστήσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς που νοσούν ή εμφανίζουν burn out
  1. Δέσμευση των ιδιωτικών κλινικών (ΜΕΘ, χειρουργεία και όλες οι υποειδικότητες) ακυρώνοντας τη ρύθμιση για διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλείου
  1. Δέσμευση ξενοδοχείων για τα εξιτήρια που είναι ακόμα θετικά και δεν είναι καλό να γυρίσουν σπίτι για να μην κολλήσουν την υπόλοιπη οικογένεια, για να μένουν ασυμπτωματικοί φορείς ή ήπια νοσούντες (με το παραπάνω σκεπτικό)
  1. Επάρκεια test και κάλυψη τους από τον ΕΟΠΥΥ

Οι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης θα δώσουμε και πάλι με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη ενάντια στην επιδημία για την υγεία του λαού. Μαζί με τον λαό θα ανατρέψουμε αυτή την επικίνδυνη θανατηφόρα πολιτική. Φοράμε λοιπόν τις μάσκες και δουλεύουμε για το κοινό. Παράλληλα όμως με δράσεις, ευφυείς καμπάνιες και καταγγέλοντας τους υπεύθυνους με ονοματεπώνυμο. Καμία ανοχή στους ανεύθυνους και τους συνωμοσιολόγους ακόμα και του ίδιου μας του χώρου.

ΑΡΜΑ  Δημοκρατίας ΓΝΘ Ιπποκράτειο

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη