Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

Α γ ώ ν α ς   –   Α ν τ ί σ τ α σ η   –   Α ν α τ ρ ο π ή           

                                                   Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου    – 7/9/2020

Καλομελέτα και έρχεται…

Τεστ κορωναϊού που ελήφθησαν στις 2/9 δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση μέχρι  και 7/9. Ανάμεσά τους συνάδελφοι οι οποίοι έχουν έρθει σε άμεση επαφή με κρούσμα και περιμένουν ακόμη απάντηση.  Εν τω μεταξύ εργάζονται κανονικά!!!  Γιατί τόση καθυστέρηση ενώ μέχρι τώρα τα αποτελέσματα έβγαιναν μέσα σε 24 ώρες; Θα απαντήσει κάποιος στις αγωνίες των εργαζομένων;  Και με τα τεστ που έχουν γίνει στους ασθενείς τι γίνεται;

 

Αφού το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην προσπάθειά του να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα της πανδημίας ξέμεινε από αντιδραστήρια (Επιτελικός προγραμματισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας ονομάζεται), η κυβέρνηση βρήκε την λύση: Θα στέλνονται τα τεστ σε ιδιωτικό όμιλο. Πρωτότυπο για την ΝΔ να βρει την λύση στον Ιδιωτικό τομέα. Αντί για 13000 τα 1000 τεστ, το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει 50000. Για πόσες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες τεστ μιλάμε; Που θα βρουν 37000 επιπλέον Ευρώ ανά 1000 τεστ; Από που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης 15,2% και ενώ συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται οι μεγάλοι περίπατοι –που πήγαν περίπατο-  οι λίστες Πέτσα, οι επικοινωνιακές φιέστες κλπ;

 

Χειροκροτάτε ρε τι σας ζητάνε;

Ασκήσεις απλής αριθμητικής:

Καλοκαίρι 2019: 9 μόνιμοι γιατροί, 4 εξειδικευόμενοι και 2 επικουρικοί = 15 υπηρετούντες

Καλοκαίρι 2020 (μετά την ενίσχυση του ΕΣΥ λόγω κορωναϊού!!!!): 7 μόνιμοι, 1 εξειδικευόμενη και 1 επικουρικός   =  9 (εκ των οποίων 1 αδειούχος)

Πού;

Στο Νεογνολογικό τμήμα / Μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών.

Πόσα κρεβάτια εντατικής μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό το προσωπικό; Πόσες ενεργείς εφημερίες μπορεί να πραγματοποιήσει μηνιαίως 1 γιατρός σε μονάδα εντατικής νοσηλείας και μάλιστα ως ο μοναδικός εξειδικευμένος; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους γιατρούς που εργάζονται επι μακρόν σε τέτοιες συνθήκες; Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Οικονομίας δεν έχει εγκρίνει τα αντίστοιχα κονδύλια;

 

Χειροκροτάτε ρε τι σας ζητάνε; (Μέρος Β’)

Κανονικότητα και στην αποζημίωση των νυχτερινών και εξαιρέσιμων; Τα δεδουλευμένα  του Ιουνίου δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Προς το παρόν το ταμείο είναι μείον. Διότι αν περίμενες να πάρεις τα δεδουλευμένα σου νυχτερινά και εξαιρέσιμα στην ώρα τους έχεις απλά κοντή μνήμη. Κανονικότητα της ΝΔ λέγεται. Τον Ιούνιο ξενύχτησες στην παραλαβή ή στο χειρουργείο και ακόμη δεν μπήκε ο Σεπτέμβριος θέλεις να έχεις πληρωθεί;

 

Καιρός να σοβαρευτούμε:

Ενίσχυση του Δημόσιου τομέα της υγείας καθώς και δημιουργία περισσότερων δημόσιων διαγνωστικών κέντρων που να είναι σε θέση να πραγματοποιούν όσα τεστ είναι αναγκαία. Τα ιδιωτικά κέντρα απλά κοστίζουν περισσότερο στον Έλληνα πολίτη που αύριο θα κληθεί για ακόμη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο.

Στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων με εξειδικευμένους γιατρούς άμεσα. Προστασία του προσωπικού με την κατάλληλη χορήγηση αδειών καραντίνας όπου απαιτείται και όχι προσαρμογή των πρωτοκόλλων ανάλογα με τiς δυνατότητες στον ποιο ευαίσθητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τομέα, τα Νοσοκομεία.

Υποχρεωτική έγγραφη υπογεγραμμένη απάντηση των αποτελεσμάτων σε όσους εργαζόμενους κάνουν το τεστ. Τα δεδομένα αυτά είναι πρώτα από όλα δικά μας. Το Νοσοκομείο έχει πρόσβαση για λόγους Δημοσίου συμφέροντος.

Άμεση επίλυση του προβλήματος στελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ BUSINESS AS USUAL.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!. Με υπεύθυνη Δήλωση για τις «Νόμιμες συναναστροφές!!!» θα χορηγούνται οι Άδειες στους Υγειονομικούς!!. ΕΛΕΟΣ!!!