Σάββατο, 6 Μάρ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Να δοθούν ΑΜΕΣΑ απαντήσεις για το ΜΕΛΛΟΝ και τη Λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Πανδημίας κάθε μέρα είναι και πιο δυσοίωνες. Ο αριθμός των Κρουσμάτων, των ασθενών που Νοσηλεύονται και των ασθενών στις ΜΕΘ καθημερινά καταγράφουν αύξηση. Ενώ πλέον ο καθημερινός αυξητικός αριθμός των νεκρών, προκαλεί έντονο προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της Πανδημίας και οι αντοχές του ΕΣΥ.

Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας, οι Δημόσιες Δομές δοκιμάζονται όσο αφορά τις δυνατότητες τους να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες Νοσηλείας ασθενών.

Ήδη σε πολλές πόλεις, οι Δημόσιες Δομές έχουν ξεπεράσει τις αντοχές και τις δυνατότητες τους, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης, που δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης με προσωπικό και νέες κλίνες από το Μάιο μέχρι πριν. Και τώρα, προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, με τη μετατροπή, σχεδόν στο σύνολο των Νοσοκομείων, σε Νοσοκομεία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ COVID, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις άλλες ασθένειες και το πώς θα αντιμετωπιστούν από τις Δημόσιες Δομές.

Έτσι, σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση Ιατρικών Ειδικοτήτων με στόχο την εμπλοκή τους στην διάγνωση, αντιμετώπιση και Νοσηλεία περιστατικών covid. Ήδη, σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, είχαμε αναδείξει ότι ήδη αντίστοιχο  πρόγραμμα τρέχει στη 3η -4η ΥΠΕ και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες ΥΠΕ και Νοσοκομεία.

Πλέον σε αυτή τη θέση βρίσκεται και το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου, με σχετικό έγγραφο, θα αρχίσει αντίστοιχη εκπαίδευση για να ετοιμαστούν οι Γιατροί Ειδικοτήτων να συνδράμουν εάν χρειαστεί. Ήδη, αυτό έχει ξεκινήσει και εφαρμόζεται στα ΤΕΠ, όπου οι υπόλοιπες Ειδικότητες των Ιατρών ΤΕΠ, καλύπτουν το Ιατρείο covid, παρά τις σχετικές αρνητικές αποφάσεις του Επιστημονικού και των Συνδικαλιστικών Οργάνων. Αυτό είναι και το σχετικό έγγραφο για την εκπαίδευση των χειρουργικών Ειδικοτήτων.

ΘΡΙΑΣΙΟ

 

Είναι προφανές, ότι αυτοί οι σχεδιασμοί, εντάσσονται σε μια αναγκαία προετοιμασία που εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητη για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

Από την άλλη όμως, οφείλει ο κ. Διοικητής, η 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο, να κάνουν «κοινωνούς» για το ΜΕΛΛΟΝ του Νοσοκομείου, ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με το τι σχεδιάζεται και τι έχει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ(;) για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη τοπική Κοινωνία και στους ασθενείς.

Η πρακτική ενημέρωσης της 1ης περιόδου, δημιούργησε πολλά προβλήματα, στην ενότητα και τη κοινή πορεία της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οφείλουμε να μην τα επαναλάβουμε. Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απίστευτο!! Στο Γ.Ν Κορίνθου, τα test για τα Αντισώματα για τους Εργαζόμενους, δεν τα χορηγεί η Διοίκηση, αλλά ο Υπουργός- Βουλευτής της Ν.Δ με τη ευγενή χορηγία του Ιατρικού Κέντρου!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/2/2021 – ΑΡΜΑ

Οσμή Σκανδάλου στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΒΑΕ: Από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού στην «ένταξη» bonusκάποιων(;) μέσω διαρροών από τα Νέα του «Πρωθυπουργού» κ. Μαρινάκη. Και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

«Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…»

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στην Υγεία: Οι «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ των Αριθμών. Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ….

Εμβολιαστικά Κέντρα με εθελοντές(!!) με Αναστολή Λειτουργίας Κ. Υ και Ασθενοφόρα χωρίς πόρτες και Πινακίδες(!!). Το Επιτελικό-Κομματικό Κράτος και οι «Άριστοι» της Ν.Δ μεγαλουργούν…