Σάββατο, 6 Μάρ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ – Να ανακληθεί η Απόφαση για Μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι Εμβολιασμοί να γίνουν στα ΚΥ και τις Δομές της ΑΘΜΙΑΣ.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, με απόφαση Υπουργείου και 2ης ΥΠΕ, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αναλαμβάνει  καθήκοντα και υποχρεώσεις «καθ΄υπέρβασιν» των δυνατοτήτων του όπως αποτυπώνεται από τη σημερινή του λειτουργία. Ιδιαίτερα δε μετά την αύξηση των απλών Κλινών covid-19 κατά 16 και των ΜΕΘ κατά 4, έχοντας πλέον συνολικά  48 Κλίνες και 12 Κλίνες ΜΕΘ. Αλλά και με τη συμμετοχή του στις Εφημερίες, με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά.

Μιλάμε για την απόφαση για τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο Ενηλίκων, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση και η 2ης ΥΠΕ.  Με προφανή στόχο να καλύψει τις Κυβερνητικές «αστοχίες» και τη κατάρρευση του σχεδιασμού των 1018 Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς και τη μικρή ποσότητα Δόσεων Εμβολίων που έχουν έρθει ήδη στη χώρα, μέσα σε λίγες μέρες, το Νοσοκομείο θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα, όταν:

Είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ η σχετική εισήγηση της Προέδρου της Επιτροπής Λοιμώξεων και της Επιστημονικής Ομάδας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε σχετικό έγγραφο

Οι σχεδιασμοί για εμπλοκή Νοσηλευτών και Ιατρών, αποδυναμώνουν ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Ενώ η σχεδιαζόμενη ετοιμότητα Γιατρών Νοσηλευτών και Ασθενοφόρου, είναι ζητούμενο. Τέλος μόνο σαν αστείο μπορεί να ληφθεί η πρόταση για εμπλοκή Γιατρών ΜΕΘ, στους υπάρχοντες σχεδιασμούς..

Ο χώρος που έχει επιλεγεί, τα ΠΡΟΚΑΤ(;)  εκεί που είναι ο ΟΚΑΝΑ, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ με ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα προσβασιμότητας για ηλικιωμένους και ιδιαίτερα για άτομα με προβλήματα στη κίνηση. Ενώ στερείται προστατευμένων χώρων αναμονής, που είναι αναγκαίοι.

Η είσοδος δεκάδων πολιτών καθημερινά, προφανώς θα επιβαρύνει Επιδημιολογικά το Νοσοκομείο, με μεγάλο κίνδυνο την πιθανή διασπορά και τη παρουσία Θετικών Κρουσμάτων covid-19.

Ενώ ο προβλεπόμενος σχεδιασμός για λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου για 6 ΜΗΝΕΣ( !!) σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς για τη καθημερινότητα του Νοσοκομείου.

Ενώ, για να μη ξεχνιόμαστε, υπάρχει και η 2η δόση για τους Εργαζόμενους, που θα πάει μέχρι αρχές Φλεβάρη.

Εμείς θεωρούμε ότι το Θέμα των Εμβολιασμών, όπως λέει και η ΟΕΝΓΕ,  αποτελεί Συστατικό στοιχείο της Π.Φ.Υ. που πρέπει να έχει στρατηγικό ρόλο κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη ΠΛΗΡΗ υλοποίηση του εμβολιαστικού σχεδίου. Για αυτό απαιτείται ΑΜΕΣΑ:

Η Κυβέρνηση και η 2η ΥΠΕ να ενισχύσει τα ΚΥ και τα ΠΙ της περιοχής (Ελευσίνα, Ασπρόπυργο Μέγαρα. Μενίδι, Άνω Λιόσια κ. α ) και να τα εντάξει στο σχεδιασμό των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει η Λογική και το Υπουργείο και η 2η ΥΠΕ θα κατανοήσουν την πραγματικότητα και θα φροντίσουν να υπάρξει Ανάκληση της σχετικής Απόφασης. Εάν δεν το κάνουν θα αναλάβουν και τις ευθύνες για ότι προκύψει. Και να είναι σίγουροι, ότι όταν θα έρθει η ώρα, αυτές θα αναζητηθούν…

Υ.Γ : Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέχρι «τέλος Μάρτη θα έχουμε 4.000.000 Δόσεις, για τον εμβολιασμό των Πολιτών» . Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά:

Μέχρι τέλος Μάρτη είναι 75 ημέρες- 11 Κυριακές =64 ημέρες / 4.000.000= 62.500 εμβολιασμούς/ημέρα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 384 Κέντρα (όπως το Θριάσιο..). άρα μιλάμε για 162 Εμβολιασμούς την Ημέρα. Συνολικά θα έχουμε 10.368 Πολίτες που θα επισκεφτούν το Θριάσιο για να εμβολιαστούν. Ενώ στα ΚΥ θα έκαναν περίπου 40 εμβολιασμούς/μέρα και θα εξυπηρετούσαν 2500 Πολίτες, με καλύτερη εξυπηρέτηση και λιγότερη επικινδυνότητα για τη διασπορά του covid-19. Τόσο απλά, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απίστευτο!! Στο Γ.Ν Κορίνθου, τα test για τα Αντισώματα για τους Εργαζόμενους, δεν τα χορηγεί η Διοίκηση, αλλά ο Υπουργός- Βουλευτής της Ν.Δ με τη ευγενή χορηγία του Ιατρικού Κέντρου!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/2/2021 – ΑΡΜΑ

Οσμή Σκανδάλου στο ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΒΑΕ: Από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού στην «ένταξη» bonusκάποιων(;) μέσω διαρροών από τα Νέα του «Πρωθυπουργού» κ. Μαρινάκη. Και ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

«Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…»

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στην Υγεία: Οι «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ των Αριθμών. Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ….

Εμβολιαστικά Κέντρα με εθελοντές(!!) με Αναστολή Λειτουργίας Κ. Υ και Ασθενοφόρα χωρίς πόρτες και Πινακίδες(!!). Το Επιτελικό-Κομματικό Κράτος και οι «Άριστοι» της Ν.Δ μεγαλουργούν…