Πέμπτη, 12 Δεκ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η πλειοψηφία του Σωματείου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…»

Ξαφνικά η πλειοψηφία του ΠΑΜΕ στο Σωματείο ξεκίνησε Ανένδοτο. Μέσα σε 2 μέρες(!!) θέλει να βγάλει 3 Ανακοινώσεις, να μαζέψει υπογραφές για την Ασφάλεια και την Ανομία(!!!) στο Νοσοκομείο( ρε τη μας θυμίζουν τέτοιες ενέργειες…) και να κάνουμε παρεμβάσεις για να μπουν κάποιες λάμπες στο Περίγυρο και να συμμετέχει το Σωματείο στις δράσεις και τους αγώνες που έχουν προγραμματίσει τα ταξικά Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Γιατί άραγε τα θυμήθηκε όλα αυτά το ΠΑΜΕ; Και γιατί εδώ και 9 μήνες που έχει την απόλυτη πλειοψηφία του Σωματείου, δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για να λυθούν; Άραγε χρειάζεται έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να μπουν 3 λάμπες στο περίγυρο, ή να τηρηθεί το πλαίσιο φύλαξης που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες και το Νοσοκομείο; Ή για το θέμα της κάλυψης του «πόθεν έσχες» δεν υπήρξαν αποφάσεις της Διοίκησης και του Σωματείου που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν; Χρειάζεται νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να υλοποιηθεί αυτό που είχε συμφωνηθεί από το 2018; Μάλλον αντικυβερνητικό κλίμα θέλει να φτιάξει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, παρά να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα. Εξάλλου, δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια συνάντηση του Σωματείου με τη Διοίκηση με ατζέντα τα παραπάνω προβλήματα για να έχουμε απαντήσεις. Εκτός εάν η πλειοψηφία του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, βλέπει «κατ΄ίδιαν» τη Διοίκηση…

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία του ΠΑΜΕ στο Σωματείο τα θυμήθηκε όλα αυτά, μπροστά σε ιστορικές στιγμές που εξελίσσονται στο Νοσοκομείο. Μετά τη δικαίωση της Κυβέρνησης από το ΣτΕ, που επιβεβαίωσε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προχωράμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο διώξιμο των εργολάβων από το Νοσοκομείο μετά από 12 χρόνια!!. Ήδη οι προκηρύξεις για σίτιση- φύλαξη ενεργοποιούνται και από τη Τρίτη 26/3 καλούνται οι εργαζόμενοι να φέρουν τα δικαιολογητικά για υπογράψουν Ατομικές Συμβάσεις, ώστε μέσα στον Απρίλη να δουλεύουν. Συμβάσεις με αυξήσεις έως 300ε , ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ δικαιώματα. Μπαίνει τέλος στην εκμετάλλευση και τις «συνθήκες γαλέρας» που ζούσαν οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια. Ενώ ήδη ετοιμάζεται η προκήρυξη για τη καθαριότητα, ώστε να βγει τις επόμενες ημέρες. ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ , στην εκμετάλλευση και στη διασπάθιση του Δημοσίου Χρήματος.

Να θυμίσουμε δε, πράγμα που δεν πρόκειται να το μάθετε από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ότι δρομολογείτε η ενεργειακή αυτονόμηση του Νοσοκομείου με τη κατασκευή  Μονάδας Συμπαραγωγής Ρεύματος, ενώ στο στάδιο της έναρξης είναι η Ανακαίνιση των Χειρουργείων. Σταδιακά παραλαμβάνεται ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που έχει προγραμματιστεί. Ενώ έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να εκδοθεί 2Κ/19 για τις 1116 Μόνιμες θέσεις ( που αφορά τα 15 Άτομα Επικουρικούς  του Νοσοκομείου).  Ενώ ξεκινούν και οι πληρωμές των δεδουλευμένων  και των εφημεριών ( με καταβολή Γενάρη- Φλεβάρη στις 26/3).

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Σωματείο, επιλέγει το δρόμο της κομματικής εκμετάλλευσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου και της ενίσχυσης του Αντικυβερνητικού μετώπου μπροστά στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες . Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο κατήφορο αυτό…

Εμείς θα συνεχίσουμε τις  θεσμικές παρεμβάσεις μας για την επίλυση προβλημάτων και την ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό. Ήδη είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοση Προκήρυξης 2500 για την Υγεία (1000 γιατρών και 1500 λοιπό Προσωπικό) ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τις 14 Θέσεις Ιατρών για τα ΤΕΠ.

Υ.Γ : Ερώτημα: Γιατί άραγε το παρεάκι ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Σωματείο, δε λέει κουβέντα (κιχ δε βγάζει…) δε μαζεύει υπογραφές  για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Υπηρεσία και οι εργαζόμενοι είναι έξαλλοι από τις αυθαιρεσίες και τις «προσωπικές πολιτικές»  που ασκεί η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας;  Μάλλον έχουν επιλέξει να προστατεύσουν  τους  διαχρονικούς «ευεργέτες» τους……

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Κυβέρνηση Ν.Δ : Καταργεί τις 76 από τις 393 νομοθετημένες μόνιμες θέσεις εργασίας για τη Πρόνοια!!!

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει το πρόγραμμα της. Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διώχνει τις Ατομικές Συμβάσεις και φέρνει πίσω τον Εργολάβο!!!

Ερώτηση Βουλευτών Συριζα και Αίτηση κατάθεση εγγράφων για την επιλογή Διοικητών Νοσοκομείων

Στελέχη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, χέρι-χέρι με την ΕΝΕ, αμφισβητούν και υπονομεύουν(!!) τη θέση της ΠΟΕΔΗΝ για τη χορήγηση 10 ημέρες Ειδικής Άδειας έως 31/12/2019!!!

Διοικητές Νοσοκομείων. Από το χακί στο ΚΑΠΗ, το «επιτελικό» κράτος της Κυβέρνησης της Ν.Δ, δίνει τα ρέστα του…

Ο υγειονομικός χάρτης σε «μετάφραση» του κ. Κικίλια…..

Υπουργός Υγείας κ. Κικίλια: Μετά την 4η ανακοίνωση(!!) προσλήψεων στα ΜΜΕ, μήπως είναι καιρός να τη δημοσιοποιήσετε και να τη στείλετε στο ΑΣΕΠ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κυβέρνηση Ν.Δ – Υπουργείο Υγείας-ΑΣΕΠ: Με μεθοδεύσεις βάζουν STOP στις Ατομικές Συμβάσεις. Ανοίγουν διάπλατα τη πόρτα στους Εργολάβους!!.