Δευτέρα, 16 Σεπ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Ανθυγιεινό και η πλειοψηφία του ΠΑΜΕ στο Σωματείο «Όσα δε φτάνει η αλεπού…»

Εδώ και 2 χρόνια, από το 2016, σε κάθε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ, κινδυνολογούσε για τη περικοπή του Ανθυγιεινού. Θα κοβόταν 31/12/2016, θα κοβόταν 1/7/2017, θα κοβόταν 31/12/2017, θα κοβόταν 1/6/2018, θα κοβόταν 1/3/2019 οριστικά και αμετάκλητα. Η τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους καλά κρατούσε. Το ίδιο ζήσαμε και με τη περικοπή των συντάξεων, που με τις ανακοινώσεις που μοιράζονταν στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, θα κοβόντουσαν σίγουρα 31/12/2018 , και ξαφνικά από τον Οκτώβρη του 2018, «εξαφανίστηκαν» από τη προπαγάνδα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Το ίδιο και με το ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ. Αφού δε κόπηκε και θα συνεχιστεί μέχρι 31/12/2019, το ΠΑΜΕ βρήκε «άλλο παραμύθι» για να συνεχίσει το αφήγημα της καταστροφολογίας. Λέει το ΠΑΜΕ:

  1. «η τροπολογία διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων στις δημόσιες μονάδες υγείας (που θα έπρεπε να το παίρνουν) από τη χορήγηση του επιδόματος». Δελτίο Τύπου 7/2/2019: «Το υπουργείο Υγείας έχει διαβεβαιώσει κατ επανάληψη τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ότι όχι μόνο δεν συζητείται η κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αλλά προωθείται η διεύρυνση των κατηγοριών που το δικαιούνται με επιπλέον επαγγελματίες υγείας που αδιαμφισβήτητα εντάσσονται σε καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας».Οι δεσμεύσεις αυτές έχουν δοθεί και στα Συνδικαλιστικά Όργανα ( Φυσιοθεραπευτών κ. α ) στις συναντήσεις με τη Πολιτική Ηγεσία. Ενώ το Επίδομα, επεκτάθηκε και σε αρκετές κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ, μέσα στο 2017-2018,  υλοποιώντας δίκαια και ώριμα αιτήματα, από τη σημερινή Κυβέρνηση.
  2. «υπάρχει ήδη «σύσταση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ για «μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% του ποσοστού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας που λαμβάνουν το επίδομα» (όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει «σύσταση» της ΤΡΟΪΚΑΣ – κατά τα άλλα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το «τέλος των Μνημονίων».Τις αιτιάσεις αυτές, οι μόνοι που τις υποστηρίζουν είναι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) , ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο μας!! Δηλαδή από τους 93.000 εργαζόμενους που το παίρνουν τώρα, θα το χάσουν 31.000 σύμφωνα με όσα λέει το ΠΑΜΕ.Δηλαδή υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, ότι θα χάσουν το επίδομα οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, που αποτελούν το 80% αυτών που παίρνουν Ανθυγιεινό , περίπου 25.000 εργαζόμενοι!!!. Άλλο ένα «παραμύθι χωρίς δράκο» από το ΠΑΜΕ. Είναι σαν «τις συστάσεις» που προέβλεπαν  από 1/3/2017 τη περικοπή του επιδόματος Παραμεθορίου. Επίδομα που συνεχίζει να χορηγείτε χωρίς πρόβλημα μέχρι σήμερα…

Αυτό δε που δε λέει ο Πρόεδρος και το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, είναι ότι στη συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Τσακαλώτο ( που ήταν παρών και ο Πρόεδρος..) η δήλωση του κ. Υπουργού, σε ερώτημά  περί περικοπής, ήταν η εξής: « Μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο να ισχυρίζεται κανείς ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία δεν θα παίρνουν το Ανθυγιεινό Επίδομα..». Βέβαια αυτό δεν θα το δείτε να «παίζει» πουθενά, μια και δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του ΠΑΜΕ..

Τέλος η προπαγάνδα και τα παραμύθια για την δήθεν «άρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ να επεκτείνει το καθεστώς των ΒΑΕ τους εργαζόμενους , δε σηκώνει αντίλογο. Είναι προφανές ότι η δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ( ΕΦΚΑ) που καθορίζει ενιαίες προϋποθέσεις και παροχές για όλους, θα οδηγήσει σε Ενιαίο Πλαίσιο με τη ένταξη στα ΒΑΕ όλων των επαγγελμάτων που είναι και στον Ιδιωτικό Τομέα. Μια προοπτική, που θα μπει σε υλοποίηση το επόμενο διάστημα…

Πάντως καλό είναι το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, στην επόμενη ανακοίνωση να πει και καμιά αλήθεια, και όχι φτηνή αντικυβερνητική προπαγάνδα, που απέχει πολύ από την αλήθεια…

Υ.Γ 1: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Πρόεδρος και το παρεάκι , έχουν κατοχυρώσει στο Σωματείο την «άμεση Δημοκρατία» . Όπως μας ενημερώνουν εργαζόμενοι, λαμβάνουν με sms, messenger, viberμηνύματα για διάφορα θέματα που τους αφορούν, όπως δικαστικά, αιτήματά τους στο Υπηρεσιακό κ. α . Εάν το έκανε κανένας άλλος πριν, το παρεάκι θα ήταν στα κλαριά. «Προσωπικές πολιτικές, το Σωματείο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός  κ. α .» Τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Όλα  θυσία, στην υπηρεσία της ψήφου…. Άλλα ήθη, άλλη ηθική χαρακτηρίζουν πλέον τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου . Από το «εμείς» στο «εγώ». Η μάλλον στο «υπερεγώ…»

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ ήρθε η «κανονικότητα» . Θα κάνουμε να πληρωθούμε κάτι μήνες, όπως παλιά…

Νέο Δελτίου Τύπου Υπουργείου Υγείας- πλειοψηφίας ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Ανακάλυψαν ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων!!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Κυβέρνηση «Αριστείας» Ν.Δ: Πτυχίο Πανεπιστημίου= Δεκαετής προϋπηρεσία + φίλος του Κυριάκου+ «φίλος» των Αμερικάνων= Διοικητής στην ΕΥΠ….

Μόρια Λέσβου: «Ντροπή για τη κοινωνία» ήταν-πράγματι- επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, επί Ν.Δ, απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ…

Χαμένη υπόθεση οι «κυρ-Παντελήδες» του Πέτρου Κατσάκου

Οι Μετανάστες δεν είναι «σκουπίδια» και «σκόνη». ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια – Πρόσφυγες ο… θησαυρός

Υπουργείο Υγείας: «Ζεσταίνει τις μηχανές» για Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ…

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε νέα καθήκοντα. Ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας..

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για τη πρόσβαση στην Υγεία μέσα από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής!!