Σάββατο, 4 Δεκ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Συναδέλφισσες/οι,

Στις 19-20 Απρίλη καλούμαστε να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας που θα αναλάβουν την νέα Διοίκηση του Σωματείου μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα σημαδεύτηκε από την έναρξη και την συνέχιση από μέρους μας ενός μεγάλου αγώνα χωρίς τέλος, ενός αγώνα ενάντια και σε πείσμα των γνωστών σε όλους μας κυβερνητικών συνδικαλιστών, με σκοπό την ανατροπή της πορείας κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και την καθολική υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Βγήκαμε στους δρόμους και στις πλατείες και αγωνιστήκαμε ενάντια στα μνημόνια, στην λιτότητα, στην εξαθλίωση, στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Βγήκαμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στους δρόμους απέναντι στην ΔΑΚΕ και στην ΠΑΣΚΕ που και σε επίπεδο Σωματείου και σε επίπεδο ΠΟΕΔΗΝ που κατείχαν την πλειοψηφία, λειτούργησαν ως υπηρέτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού καλλιεργώντας την ρουσφετολογία, το βόλεμα και τον παραγοντισμό. Ζήσαμε όλοι την λαχτάρα και την αγωνίας τους να μην «ξεβολευτούν», αδιαφορώντας για τα οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, και παραμένοντας πεισματικά και με το έτσι θέλω στις καρέκλες τους αρνούμενοι να κάνουν εκλογές, αν και η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. του Σωματείου έχει λήξει από τον Γενάρη του 2015!!!

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

Να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι. Να εκλέξετε εκπρόσωπους που αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κομματικούς τοποτηρητές, δέσμιους των πελατειακών σχέσεων και των «έμπειρων» και «ειδημόνων» συνδικαλιστών.

Σήμερα χρειαζόμαστε εκπροσώπους:

 • που δεν θα διαχειρίζονται τους αντιλαϊκούς νόμους αλλά θα αγωνίζονται για την κατάργησή τους,
 • που θα βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας και με τη συμμετοχή και τη στάση τους στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, θα συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των πολιτικών
 • εκπροσώπους που θα λειτουργούν συλλογικά, θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους και θα προωθούν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ τέλος με την ψήφο σας να μετατρέψουμε το Σωματείο σφραγίδα σε εργαλείο αγώνα ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε:

 • Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, με ισότιμη, ελεύθερη πρόσβαση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους. Ακώλυτη και απόλυτη εφαρμογή του νόμου 4368/2016 η οποία θα διασφαλίσει επιτέλους την πλήρη και καθολική πρόσβαση 2.500.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο σύστημα Υγείας που μέχρι τώρα ήταν απόλυτα αποκλεισμένοι από αυτό!!!
 • Αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία, μεγαλύτερη απ αυτήν που έχει ήδη ανακοινωθεί, για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων μέσα από νέους σύγχρονους οργανισμούς, φρένο στην ελαστικοποίηση της εργασίας και τήρηση των διεθνών αναλογιών στη στελέχωση τμημάτων κι υπηρεσιών.
 • Την ένταξη των υγειονομικών και εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά με μειωμένα χρόνια συνταξιοδότησης, μειωμένα ωράρια, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος.
 • Αναβάθμιση και αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών ( ιδιαίτερα των ΔΕ ) και των άλλων επαγγελματιών υγείας στο υγειονομικό σύστημα
 • Επαναφορά άμεσα ωραρίου στις 7μιση και 6μιση ώρες
 • Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Αύξηση της άδειας τοκετού -λοχείας, ανάπτυξη παιδικών σταθμών, διευκολύνσεις για την εργαζόμενη μητέρα.
 • Εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά το κυκλικό ωράριο με στόχο ανθρώπινα ωράρια εργασίας.
 • Άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια (μέσα ατομικής προστασίας, μέτρα για την ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων κλπ)
 • Άμεση και ανεμπόδιστη εφαρμογή του νόμου 4369/2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα (27/2/16) για ένα σύγχρονο σύστημα επιλογής υπηρεσιακών στελεχών με βάση τα προσόντα και την εμπειρία και όχι κομματικές και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.
 • Αντικατάσταση του μοντέλου διοίκησης με ένα δημοκρατικό σύστημα διοίκησης με κοινωνικό έλεγχο.
 • Κατάργηση πάσης φύσεως εξωτερικών ιδιωτικών συνεργείων και άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου 4368 που ψηφίστηκε (20/2/16) ώστε να επιτευχθεί η οριστική απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία.

Συναδέλφισσες/οι,

Στις 20 Απρίλη οφείλουμε να αλλάξουμε σελίδα, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα Σωματείο που θα βάζει πάνω απ όλα και θα αγωνίζεται μαχητικά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Οραματιζόμαστε ένα μαζικό Σωματείο που θα λειτουργεί με απόλυτη δημοκρατία και διαφάνεια εγγράφοντας και προσκαλώντας να συμμετάσχουν σ αυτό όλοι, ανεξαιρέτως, οι εργαζόμενοι χωρίς αποκλεισμούς. Η απερχόμενη Διοίκηση, πρωτοτυπώντας παγκοσμίως, και επικαλούμενη απόφαση Γ.Σ. εντελώς παράνομα και πραξικοπηματικά, αρνείται να εγγράψει ως μέλη γιατρούς (ακόμη και ειδικευόμενους) επειδή λέει αυτοί δεν είναι εργαζόμενοι και έχουν αντίθετα συμφέροντα από τους υπόλοιπους που εργάζονται στο Νοσοκομείο!!!!!!!!

Δεσμευόμαστε απόλυτα για ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες μέσα από:

 • Τακτικές (ανά 15μερο) ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου
 • Τακτικές (μηνιαίες) συναντήσεις με την Διοίκηση προς ενημέρωση αλλά και έλεγχο των πεπραγμένων της
 • Συχνές (μηνιαίες) μαζικές Γ.Σ. με μέριμνα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή προκειμένου να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι, να συζητάμε από κοινού τα προβλήματα και να συναποφασίζουμε τις επόμενες δράσεις μας.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»