Πέμπτη, 12 Δεκ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας καταργεί την Προκήρυξη για τα ΤΕΠ, χάνονται (;) 13 Θέσεις. Αναζητούνται αποτελέσματα και διορισμοί(;) για 9 Θέσεις. Πάγωμα τελευταίας Προκήρυξης που αφορά 8 Θέσεις. Καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ για τους Επικουρικούς μέσω ΕΣΠΑ που τελειώνουν 30/11( 12 Θέσεις..)

Σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν το επόμενο διάστημα στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη λειτουργία του, από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Με μια «πραξικοπηματικού» τύπου απόφαση προχωρά στη κατάργηση της Προκήρυξης για τα ΤΕΠ, επικαλούμενη, πως ορισμένες κρίσεις δεν έγιναν με νόμιμο τρόπο. Πρόκειται για δικαιολογία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Εάν σε κάποιες κρίσεις υπήρξαν παρατυπίες και υποβλήθηκαν ενστάσεις, τότε ο υπουργός έχει δικαίωμα να αναπέμψει τις υποθέσεις για νέα κρίση στο Συμβούλιο Επιλογής και δεν ακυρώνει ολόκληρη την προκήρυξη. Τέτοιες αναπομπές έχουν συμβεί δεκάδες φορές από το 1983 που λειτούργησε το ΕΣΥ, όμως δεν έχει συμβεί ποτέ ακύρωση προκήρυξης, ενέργεια που θα καταπέσει μετά από προσφυγές των 174 γιατρών στη δικαιοσύνη. Ήδη από τη συγκεκριμένη προκήρυξη έχει διοριστεί και εργάζεται στα Νοσοκομεία μεγάλος αριθμός γιατρών (περί τους 250). Μήπως ο κ. Κικίλιας σκέφτεται να ανακαλέσει το διορισμό και αυτών των γιατρών, ώστε να διαλύσει ολοσχερώς τα ΤΕΠ;
Επιπλέον, πολλοί γιατροί που κρίθηκαν και περιμένουν από τον Ιούλιο την υπογραφή του υπουργού για να διοριστούν, κατείχαν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ και παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη. Σ΄ αυτούς τι θα απαντήσουν οι κκ Κικίλιας και Κοντοζαμάνης;

Από την άλλη οι προκηρύξεις που είναι για ολοκλήρωση τις παγώνει, ενώ όσες  έχουν ολοκληρωθεί  το Υπουργείο δεν προχωράει  τους διορισμούς(!!). Το Νοσοκομείο μας περιμένει 9 Μόνιμες Θέσεις Γιατρών. Ενώ η τελευταία Προκήρυξη που βγήκε τον Μάιο και αφορά 8 Θέσεις Γιατρών αγνοείτε η τύχη της…. Όσο δε αφορά τους Επικουρικούς μέσω ΕΣΠΑ, που στο Νοσοκομείο υπηρετούν 12 Γιατροί, και η σύμβασή τους λήγει 30/11,  δεν έχει δοθεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η΄ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το εργασιακό τους μέλλον.

Για μας είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ να υποβαθμίσει το ΕΣΥ, ώστε να δημιουργήσει χώρο για τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ!!!.  Δεν περιμέναμε όμως πως θα το πράξει με τέτοιο βάναυσο τρόπο και μάλιστα τώρα που ο κ. Κικίλιας έμαθε –επιτέλους- πως οι γιατροί ΕΣΥ δεν διορίζονται από το ΑΣΕΠ αλλά από τα Συμβούλια Επιλογής..
Οι  παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  στους λάτρεις των «ίδιων πολιτικών». Εάν οι 20 Θέσεις Γιατρών που έχουν ήδη διοριστεί, η προκήρυξη 31 Μόνιμων Θέσεων  Γιατρών και η ενίσχυση με 45 Θέσεις Επικουρικών Γιατρών, όπως ενισχύθηκε το Θριάσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ίδια πολιτική» με τις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ και το ΠΑΓΩΜΑ διορισμών και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που εφαρμόζει η Ν.Δ, τότε οι λέξεις  πια έχουν χάσει το νόημά τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Και με Νόμο πλέον, από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, η επιστροφή των Εργολάβων στα Νοσοκομεία και το ΤΕΛΟΣ των Ατομικών Συμβάσεων….

Κυβέρνηση Ν.Δ : Καταργεί τις 76 από τις 393 νομοθετημένες μόνιμες θέσεις εργασίας για τη Πρόνοια!!!

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει το πρόγραμμα της. Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, διώχνει τις Ατομικές Συμβάσεις και φέρνει πίσω τον Εργολάβο!!!

Ερώτηση Βουλευτών Συριζα και Αίτηση κατάθεση εγγράφων για την επιλογή Διοικητών Νοσοκομείων

Στελέχη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, χέρι-χέρι με την ΕΝΕ, αμφισβητούν και υπονομεύουν(!!) τη θέση της ΠΟΕΔΗΝ για τη χορήγηση 10 ημέρες Ειδικής Άδειας έως 31/12/2019!!!

Διοικητές Νοσοκομείων. Από το χακί στο ΚΑΠΗ, το «επιτελικό» κράτος της Κυβέρνησης της Ν.Δ, δίνει τα ρέστα του…

Ο υγειονομικός χάρτης σε «μετάφραση» του κ. Κικίλια…..

Υπουργός Υγείας κ. Κικίλια: Μετά την 4η ανακοίνωση(!!) προσλήψεων στα ΜΜΕ, μήπως είναι καιρός να τη δημοσιοποιήσετε και να τη στείλετε στο ΑΣΕΠ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κυβέρνηση Ν.Δ – Υπουργείο Υγείας-ΑΣΕΠ: Με μεθοδεύσεις βάζουν STOP στις Ατομικές Συμβάσεις. Ανοίγουν διάπλατα τη πόρτα στους Εργολάβους!!.