Πέμπτη, 17 Οκτ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας καταργεί την Προκήρυξη για τα ΤΕΠ, χάνονται (;) 13 Θέσεις. Αναζητούνται αποτελέσματα και διορισμοί(;) για 9 Θέσεις. Πάγωμα τελευταίας Προκήρυξης που αφορά 8 Θέσεις. Καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ για τους Επικουρικούς μέσω ΕΣΠΑ που τελειώνουν 30/11( 12 Θέσεις..)

Σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν το επόμενο διάστημα στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη λειτουργία του, από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Με μια «πραξικοπηματικού» τύπου απόφαση προχωρά στη κατάργηση της Προκήρυξης για τα ΤΕΠ, επικαλούμενη, πως ορισμένες κρίσεις δεν έγιναν με νόμιμο τρόπο. Πρόκειται για δικαιολογία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Εάν σε κάποιες κρίσεις υπήρξαν παρατυπίες και υποβλήθηκαν ενστάσεις, τότε ο υπουργός έχει δικαίωμα να αναπέμψει τις υποθέσεις για νέα κρίση στο Συμβούλιο Επιλογής και δεν ακυρώνει ολόκληρη την προκήρυξη. Τέτοιες αναπομπές έχουν συμβεί δεκάδες φορές από το 1983 που λειτούργησε το ΕΣΥ, όμως δεν έχει συμβεί ποτέ ακύρωση προκήρυξης, ενέργεια που θα καταπέσει μετά από προσφυγές των 174 γιατρών στη δικαιοσύνη. Ήδη από τη συγκεκριμένη προκήρυξη έχει διοριστεί και εργάζεται στα Νοσοκομεία μεγάλος αριθμός γιατρών (περί τους 250). Μήπως ο κ. Κικίλιας σκέφτεται να ανακαλέσει το διορισμό και αυτών των γιατρών, ώστε να διαλύσει ολοσχερώς τα ΤΕΠ;
Επιπλέον, πολλοί γιατροί που κρίθηκαν και περιμένουν από τον Ιούλιο την υπογραφή του υπουργού για να διοριστούν, κατείχαν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ και παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη. Σ΄ αυτούς τι θα απαντήσουν οι κκ Κικίλιας και Κοντοζαμάνης;

Από την άλλη οι προκηρύξεις που είναι για ολοκλήρωση τις παγώνει, ενώ όσες  έχουν ολοκληρωθεί  το Υπουργείο δεν προχωράει  τους διορισμούς(!!). Το Νοσοκομείο μας περιμένει 9 Μόνιμες Θέσεις Γιατρών. Ενώ η τελευταία Προκήρυξη που βγήκε τον Μάιο και αφορά 8 Θέσεις Γιατρών αγνοείτε η τύχη της…. Όσο δε αφορά τους Επικουρικούς μέσω ΕΣΠΑ, που στο Νοσοκομείο υπηρετούν 12 Γιατροί, και η σύμβασή τους λήγει 30/11,  δεν έχει δοθεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η΄ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το εργασιακό τους μέλλον.

Για μας είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ να υποβαθμίσει το ΕΣΥ, ώστε να δημιουργήσει χώρο για τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ!!!.  Δεν περιμέναμε όμως πως θα το πράξει με τέτοιο βάναυσο τρόπο και μάλιστα τώρα που ο κ. Κικίλιας έμαθε –επιτέλους- πως οι γιατροί ΕΣΥ δεν διορίζονται από το ΑΣΕΠ αλλά από τα Συμβούλια Επιλογής..
Οι  παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  στους λάτρεις των «ίδιων πολιτικών». Εάν οι 20 Θέσεις Γιατρών που έχουν ήδη διοριστεί, η προκήρυξη 31 Μόνιμων Θέσεων  Γιατρών και η ενίσχυση με 45 Θέσεις Επικουρικών Γιατρών, όπως ενισχύθηκε το Θριάσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ίδια πολιτική» με τις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ και το ΠΑΓΩΜΑ διορισμών και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που εφαρμόζει η Ν.Δ, τότε οι λέξεις  πια έχουν χάσει το νόημά τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δελτίο Τύπου και της ΑΔΕΔΥ υπέρ του ΚΕΘΕΑ. Θλιβερή παραφωνία, η εκκωφαντική σιωπή, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Προς πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Κατατέθηκε Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας. Θα πάρετε Θέση ή θα συνεχιστεί ο «μήνας του μέλιτος» με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ;

Διοικητής 2ης ΥΠΕ προς εργαζόμενους: «Δεν πήρατε τις άδειες σας για να στηρίξετε τις Μονάδες Υγείας και τις υπηρεσίες στους πολίτες; Λυπάμαι, ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!!!

«Αναζητείται» η Κρατική Χρηματοδότηση, καταργούνται Προκηρύξεις Γιατρών, πουθενά στον ορίζοντα Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Επιτέλους ήρθε η «κανονικότητα»!!!.

Καθήκον ΟΛΟΥ του Υγειονομικού Κινήματος να υπερασπιστεί το ΚΕΘΕΑ και το έργο του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΚΙ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ

Δόθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο θέμα που προέκυψε με τις «βεβαιώσεις» του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη Προκήρυξη 2Κ/19 για το Επικουρικό Προσωπικό. Πυροτέχνημα οι δηλώσεις Κικίλια για «ηλεκτρονική πλατφόρμα» και Προκήρυξη για την Υγεία