Τρίτη, 31 Μάρ 2020

Ανακοίνωση Δράση Υγειονομικών Ασκληπιείου Βούλας

Ανακοίνωση

Δράση  υγειονομικών

 Ασκληπιείο  Βούλας

16/1/2020

 

 

Το Δ.Σ.  του σωματείου  αποτελούμενο απο τις τρεις παρατάξεις  συναντήθηκε    με τη νέα  διοίκηση  του  νοσοκομείου .

Τέθηκαν  τα εξής  ερωτήματα .

 

1)Η μεγάλη έλλειψη  προσωπικού  ιδιαίτερα  νοσηλευτικού  τα πολλά  οφειλόμενα  δεδουλευμένα  ρεπο που η υπηρεσία  δεν δύναται  να  δώσει.

Η συνέχιση  των επικουρικών  συμβάσεων  και η ανανέωσή  τους.

Η εξέλιξη  της προκήρυξης   μόνιμου προσωπικού και γιατρών που έγινε από  την προηγούμενη  ηγεσία του υπουργείου  υγείας που εκκρεμεί  από τον Μάιο.

 

2)  ΣΔΙΤ

(Σύμπραξη  δημοσίου και ιδιωτικού  τομέα )

Η διαβεβαίωση  των διοικητών  ήταν   κατηγορηματικά  υπέρ  της στήριξης  του δημόσιου  χαρακτήρα  του νοσοκομείου.

Η πορεία  φυσικά  θα το δείξει.

 

3)Μετακινήσεις  προσωπικού  και με  ποιά  κριτήρια  θα γίνεται.

Από την παράταξή  μας τέθηκαν τα εξής  .

Παλαιότητα  εργαζόμενου,  προϋπηρεσία,  προβλήματα  υγείας  ,κοινωνικά  κριτήρια.

Θα είμαστε  αντίθετοι  σε κομματικές  μετακινήσεις  ένθεν και κείθεν.

4)Εργολάβοι  και  εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Η προηγούμενη  διοίκηση  του Υπουργείου υγείας  είχε  ξεκινήσει  στην κατάργηση και απομάκρυνση  των εργολάβων πετυχαίνοντάς  το   σε πολλά νοσοκομεία  (όπου  υπήρξε  και η συναίνεση  των τοτε διοικήσεων )προχωρώντας  σε ατομικές  συμβάσεις.

Δεδομένου  ότι η διοίκηση  είναι  μόλις  λίγων  ημερών  και θα χρειαστεί έναν  εύλογο  χρόνο  να επεξεργαστεί  τα ζητήματα  να τα εξετάσει . Για  να αντιμετωπιστούν  τα οξυμένα  προβλήματα  που   είναι  πρώτης  προτεραιότητας.

 

Θα  επανέλθουμε  .

 

Οφείλουμε  δε να επισημάνουμε ότι   η  συνάντηση  ήταν  αναγνωριστική και από τις δύο πλευρές και διατηρήθηκε  σε  πολύ  πολιτισμένο   επίπεδο .

Η διοικητές  άκουσαν  και  τις  τρείς  παρατάξεις  του  σωματείου.

Από  την πλευρά  μας  θα  στηρίξουμε

ότι  καλό   γίνει  για  το  νοσοκομείο  αλλά  θα  είμαστε  απέναντι σε  κάθε μορφής  ιδιωτικοποίηση  και σε κάθε  τι που είναι  αντίθετο   απο τα συμφέροντα των εργαζομένων   και  των  πολιτών  που χρήζουν  νοσοκομειακή  περίθαλψη.

 

Υποχρέωσή  μας είναι  να ενημερώνουμε  τους συναδέλφους  και να στηρίζουμε  τα αιτήματά  μας.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Δέσμευση του K. Μητσοτάκη για το Δώρο Πάσχα στους Υγειονομικούς να είναι πραγματική. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δώρο Πάσχα= Μισό Μισθό για ΌΛΟΥΣ!!!

Είσαι στέλεχος της Ν.Δ και έχεις τη στήριξη του κ. Διοικητή; Τέλεια. Περνάς 156 Νοσηλευτές, που έχουν κριθεί(!!), και γίνεσαι Διευθύντρια!!. Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ είναι εδώ. Άξιοι!!!

Επιτέλους!!! Κατατέθηκε η τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…

Καλώς τα παιδιά!!! Η Ε.Ν.Ε. στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας “Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19”

Να αποσυρθεί ΧΘΕΣ η απαράδεκτη έκδοση οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά οι εργαζόμενοι στην Υγεία να αντιμετωπίζουν τον Κορωνοιό χωρίς μέτρα προστασίας!!!.

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Γιατί δεν ανακοινώνεται ΧΘΕΣ από το Υπουργείο Υγείας η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Θέσεις;

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Η ΠΟΕΔΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.