Κυριακή, 23 Φεβ 2020

Ανακοίνωση Δράση Υγειονομικών Ασκληπιείου Βούλας

Ανακοίνωση

Δράση  υγειονομικών

 Ασκληπιείο  Βούλας

16/1/2020

 

 

Το Δ.Σ.  του σωματείου  αποτελούμενο απο τις τρεις παρατάξεις  συναντήθηκε    με τη νέα  διοίκηση  του  νοσοκομείου .

Τέθηκαν  τα εξής  ερωτήματα .

 

1)Η μεγάλη έλλειψη  προσωπικού  ιδιαίτερα  νοσηλευτικού  τα πολλά  οφειλόμενα  δεδουλευμένα  ρεπο που η υπηρεσία  δεν δύναται  να  δώσει.

Η συνέχιση  των επικουρικών  συμβάσεων  και η ανανέωσή  τους.

Η εξέλιξη  της προκήρυξης   μόνιμου προσωπικού και γιατρών που έγινε από  την προηγούμενη  ηγεσία του υπουργείου  υγείας που εκκρεμεί  από τον Μάιο.

 

2)  ΣΔΙΤ

(Σύμπραξη  δημοσίου και ιδιωτικού  τομέα )

Η διαβεβαίωση  των διοικητών  ήταν   κατηγορηματικά  υπέρ  της στήριξης  του δημόσιου  χαρακτήρα  του νοσοκομείου.

Η πορεία  φυσικά  θα το δείξει.

 

3)Μετακινήσεις  προσωπικού  και με  ποιά  κριτήρια  θα γίνεται.

Από την παράταξή  μας τέθηκαν τα εξής  .

Παλαιότητα  εργαζόμενου,  προϋπηρεσία,  προβλήματα  υγείας  ,κοινωνικά  κριτήρια.

Θα είμαστε  αντίθετοι  σε κομματικές  μετακινήσεις  ένθεν και κείθεν.

4)Εργολάβοι  και  εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Η προηγούμενη  διοίκηση  του Υπουργείου υγείας  είχε  ξεκινήσει  στην κατάργηση και απομάκρυνση  των εργολάβων πετυχαίνοντάς  το   σε πολλά νοσοκομεία  (όπου  υπήρξε  και η συναίνεση  των τοτε διοικήσεων )προχωρώντας  σε ατομικές  συμβάσεις.

Δεδομένου  ότι η διοίκηση  είναι  μόλις  λίγων  ημερών  και θα χρειαστεί έναν  εύλογο  χρόνο  να επεξεργαστεί  τα ζητήματα  να τα εξετάσει . Για  να αντιμετωπιστούν  τα οξυμένα  προβλήματα  που   είναι  πρώτης  προτεραιότητας.

 

Θα  επανέλθουμε  .

 

Οφείλουμε  δε να επισημάνουμε ότι   η  συνάντηση  ήταν  αναγνωριστική και από τις δύο πλευρές και διατηρήθηκε  σε  πολύ  πολιτισμένο   επίπεδο .

Η διοικητές  άκουσαν  και  τις  τρείς  παρατάξεις  του  σωματείου.

Από  την πλευρά  μας  θα  στηρίξουμε

ότι  καλό   γίνει  για  το  νοσοκομείο  αλλά  θα  είμαστε  απέναντι σε  κάθε μορφής  ιδιωτικοποίηση  και σε κάθε  τι που είναι  αντίθετο   απο τα συμφέροντα των εργαζομένων   και  των  πολιτών  που χρήζουν  νοσοκομειακή  περίθαλψη.

 

Υποχρέωσή  μας είναι  να ενημερώνουμε  τους συναδέλφους  και να στηρίζουμε  τα αιτήματά  μας.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση της Δράσης Υγειονομικών στο Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας

Διώξεις-Καθαιρέσεις Εκτοπίσεις Στελεχών σε Όλη την Ελλάδα από τις Κομματικές Διοικήσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ σιωπά…

Δεν παίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ!!. Η Ν.Δ καταργεί τη Δωρεά Μηχανημάτων για παραγωγή Ραδιοφαρμάκου από το Δημόσιο και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να τη καταγγείλουν!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ – Νέες επιθέσεις σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Ανάγκη επείγουσας νομοθέτησης

Κυβέρνηση Ν.Δ και Υπουργείο Υγείας. Ακυρώνουν Δωρεά Μηχανημάτων στο Δημόσιο για παραγωγή Ακριβού Φαρμάκου για το Καρκίνο, προς όφελος Ιδιωτών(!!)

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι το ΠΡΩΤΟ ΝΠΔΔ που μετατρέπει, με Νόμο, σε ΝΠΙΔ η Κυβέρνηση της Ν.Δ(!!!). Έπονται και άλλα….

Προσοχή!!. Silver Alert. Χάθηκε η πρόταση «καταγγέλλω τη Κυβέρνηση» από τις Ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ από τις 8 Ιουλίου. Τελευταία φορά, που εμφανίστηκε, ήταν κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έχει πληροφορίες ή την έχει βρει, ας επικοινωνήσει με τη πλειοψηφία(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας

Ιστορική Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ!! Μετά από πρόταση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου με Μόνο Θέμα: Ένταξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, ως μέλη των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ!!