Πέμπτη, 21 Μάρ 2019

Αν αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία να τους χαιρόμαστε του Οδυσσέα Μπαγκατουρίδη

Υπογράφει ο Οδυσσέας Μπαγκατουρίδης

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Βλέποντας ένα δημόσιο οργανισμό βορά στα νύχια ορισμένων κύκλων, που το κύριο μέλημα τους είναι η αρνητική δημοσιότητα, ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί το “γιατί συμβαίνει” και να ψάξει “τι πραγματικά ισχύει”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με διάφορα κοσμητικά επίθετα τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα.

Μέσα σε ένα περίπου χρόνο, η νέα διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε έργα τα οποία λίμναζαν για χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις για δεκαετίες. Για το φλέγον θέμα των ημερών, τον χώρο των πλυντηρίων, είχε κολλήσει επί 12 χρόνια σε μια τεχνική μελέτη (2004-2016).

 Κανένα μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και κανένα μέλος του σωματείου του νοσοκομείου δεν έκανε παράπονα και καταγγελίες. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, εν έτει 2016, ανακάλυψαν τον τροχό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν φίδια, ψύλλοι, χάλασαν τα πλυντήρια και εμφανίστηκαν διάφορες λοιμώξεις.

Πράγματι, ο χώρος των πλυντηρίων δεν ήταν σε καλή κατάσταση και πράγματι από το Υπουργείο υπάρχει δέσμευση για εκταμίευση ποσού της τάξης των 500.000 ευρώ μετά την κατάθεση της τεχνικής μελέτης. Οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης τους ώστε τα πλυντήρια να είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα.

Με την ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, αν και φαινομενικά βάλλει κατά της διοίκησης, υποτιμά ευθέως τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι υπερβάλλουν καθημερινά εαυτό ώστε να κρατούν το νοσοκομείο ψηλά στην συνείδηση των πολιτών. Είναι αυτοί οι “μικροί ήρωες” οι οποίοι έβγαλαν ασπροπρόσωπη μια ολόκληρη χώρα όταν περιέθαλψαν πάνω από 25.000 πρόσφυγες.

Φυσικά το χρονικό σημείο της ανακοίνωσης δεν ήταν τυχαίο. Απ΄ ότι φαίνεται η θετική προβολή ενοχλεί ορισμένους, καθώς το νοσοκομείο ολοκλήρωσε το έργο της διασύνδεσης του με το δίκτυο του φυσικού αερίου (άλλο ένα έργο το οποίο βρισκόταν καθηλωμένο επί σειρά ετών), προχώρησε σε προσλήψεις ιατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αναβαθμίζει διαρκώς τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό και σχεδόν διπλασίασε τον προϋπολογισμό του για το έτος 2017.

Τα πλυντήρια, λοιπόν, όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, δεν μπορεί να λειτουργούν για να ξεπλένονται συνειδήσεις και να διαγράφεται η συλλογική μνήμη.

Υ.Γ. 1: Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου συμφωνούν με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ; Αν όχι, θα τοποθετηθούν δημόσια; Σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή είναι συνενοχή.

Υ.Γ. 2: Περίεργες συμπτώσεις. Μόλις ξεκίνησε στην Βουλή η εξεταστική για την Υγεία ξεκίνησαν και οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Φαντάζομαι θα συνεχιστούν για όσο θα διαρκέσει η εξεταστική ώστε να αποπροσανατολίζονται οι πολίτες από την ουσία.

Υ.Γ. 3: Αν αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και είναι αυτοί που κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον, να τους χαιρόμαστε!»

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!( και με τη βούλα του ΣΤΕ..)

Νέα Διεθνή επιτυχία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Με παρέμβαση του ο «Δρομέας» του κ. Βαρώτσου θα μείνει στην Αθήνα…

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Νοσοκομείου Χίου

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της υπ΄αριθ. πρωτ. Γ2α/65797/27-11-2018 «Επέκταση της ειδικής άδειας μετ΄αποδοχών του άρθρου 105 του ν. 2071/1992 σε περαιτέρω τμήματα και ειδικές μονάδες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.» Κ.Υ.Α

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Στο Σ/Ν που ψηφίστηκε θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην Υγεία

Π. Πολάκης: Πολιτική απόφαση η επιστροφή του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ

«Στο Μαξίμου αδελφές μου, στο Μαξίμου…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ