Δευτέρα, 13 Ιούλ 2020

Αν αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία να τους χαιρόμαστε του Οδυσσέα Μπαγκατουρίδη

Υπογράφει ο Οδυσσέας Μπαγκατουρίδης

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Βλέποντας ένα δημόσιο οργανισμό βορά στα νύχια ορισμένων κύκλων, που το κύριο μέλημα τους είναι η αρνητική δημοσιότητα, ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί το “γιατί συμβαίνει” και να ψάξει “τι πραγματικά ισχύει”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με διάφορα κοσμητικά επίθετα τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα.

Μέσα σε ένα περίπου χρόνο, η νέα διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε έργα τα οποία λίμναζαν για χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις για δεκαετίες. Για το φλέγον θέμα των ημερών, τον χώρο των πλυντηρίων, είχε κολλήσει επί 12 χρόνια σε μια τεχνική μελέτη (2004-2016).

 Κανένα μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και κανένα μέλος του σωματείου του νοσοκομείου δεν έκανε παράπονα και καταγγελίες. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, εν έτει 2016, ανακάλυψαν τον τροχό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν φίδια, ψύλλοι, χάλασαν τα πλυντήρια και εμφανίστηκαν διάφορες λοιμώξεις.

Πράγματι, ο χώρος των πλυντηρίων δεν ήταν σε καλή κατάσταση και πράγματι από το Υπουργείο υπάρχει δέσμευση για εκταμίευση ποσού της τάξης των 500.000 ευρώ μετά την κατάθεση της τεχνικής μελέτης. Οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης τους ώστε τα πλυντήρια να είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα.

Με την ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, αν και φαινομενικά βάλλει κατά της διοίκησης, υποτιμά ευθέως τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι υπερβάλλουν καθημερινά εαυτό ώστε να κρατούν το νοσοκομείο ψηλά στην συνείδηση των πολιτών. Είναι αυτοί οι “μικροί ήρωες” οι οποίοι έβγαλαν ασπροπρόσωπη μια ολόκληρη χώρα όταν περιέθαλψαν πάνω από 25.000 πρόσφυγες.

Φυσικά το χρονικό σημείο της ανακοίνωσης δεν ήταν τυχαίο. Απ΄ ότι φαίνεται η θετική προβολή ενοχλεί ορισμένους, καθώς το νοσοκομείο ολοκλήρωσε το έργο της διασύνδεσης του με το δίκτυο του φυσικού αερίου (άλλο ένα έργο το οποίο βρισκόταν καθηλωμένο επί σειρά ετών), προχώρησε σε προσλήψεις ιατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αναβαθμίζει διαρκώς τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό και σχεδόν διπλασίασε τον προϋπολογισμό του για το έτος 2017.

Τα πλυντήρια, λοιπόν, όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, δεν μπορεί να λειτουργούν για να ξεπλένονται συνειδήσεις και να διαγράφεται η συλλογική μνήμη.

Υ.Γ. 1: Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου συμφωνούν με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ; Αν όχι, θα τοποθετηθούν δημόσια; Σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή είναι συνενοχή.

Υ.Γ. 2: Περίεργες συμπτώσεις. Μόλις ξεκίνησε στην Βουλή η εξεταστική για την Υγεία ξεκίνησαν και οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Φαντάζομαι θα συνεχιστούν για όσο θα διαρκέσει η εξεταστική ώστε να αποπροσανατολίζονται οι πολίτες από την ουσία.

Υ.Γ. 3: Αν αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και είναι αυτοί που κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον, να τους χαιρόμαστε!»

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Γ.Ν Τρικάλων: Η Διοίκηση στα ένδοξα βήματα της ΕΡΕ!!. Δίωξη εργαζόμενου λόγω «Πολιτικών Φρονημάτων»!!. ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ξανάνοιξαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Ανθυγιεινό Επίδομα: Σε 15 ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΕΙ(!!). Τα προβλήματα και η «Σοβαρή και Συνεπής» διαχρονική ανάδειξη τους από τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Επί ΣΥΡΙΖΑ (έληγε 28/2/2019) Στάσεις- Κινητοποιήσεις- καταγγελίες…

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση: Τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!