Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Με τον πιο επίσημο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αρχή του τέλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν λέει ότι «Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό». Το ΕΣΥ κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να είναι δημόσιο και κρατικό για να είναι Εθνικό. Μόνο ως Δημόσιο και Κρατικό μπορεί να είναι ποιοτικό και αποδοτικό. Ο στόχος όμως της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι η μετατροπή του ΕΣΥ από Εθνικό Σύστημα Υγείας σε Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας. Αυτός ήταν ο διακηρυγμένος στόχος από την αρχή της διακυβέρνησής τους, αυτόν υπηρετούν πιστά, το πλαίσιο αυτό εξυπηρέτησε και ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας. Διαχείριση που συνοψίζεται στη μετατροπή των νοσοκομείων σε χώρους μιας νόσου, πάση θυσία προστασία των ιδιωτικών κλινικών, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας και χρηματοδότηση των υπερκερδών των μεγαλοκλινικαρχών. Το μοντέλο που προωθήθηκε ήταν αυτό του κρατικοδίαιτου παρασιτικού τομέα, ο οποίος τρέφεται από τους πόρους του δημοσίου συστήματος υγείας και ζει σε βάρος του.

Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ανερυθρίαστα για πρώτη φορά για ιδιωτικό σύστημα υγείας; Κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, υποβάθμιση των υπηρεσιών και αλλαγή του γενικού χαρακτήρα άλλων, και βέβαια ιδιώτες παντού. Γιατί είναι πιο αποδοτικοί , για τη τσέπη τους φυσικά.

Τι δεν είπε ανοιχτά; Ότι αυτό που προωθείται είναι ένα μικρό ΕΣΥ που θα παρέχει τις ελάχιστες υπηρεσίες σε αυτούς που δεν θα έχουν άλλη διέξοδο, ενώ τα κερδοφόρα φιλέτα θα προωθούνται στον ιδιωτικό τομέα. Ένα ΕΣΥ της μιζέριας, της πλέμπας και της φτήνιας, απέναντι σε ένα ιδιωτικό σύστημα για τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν –και το οποίο θα χρηματοδοτείται και ιδιωτικά και δημόσια. Όλα αυτά κόντρα στις ανάγκες των καιρών (ακόμα και κόντρα στις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ..) που εισηγούνται ενίσχυση των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων.

Και το σχέδιο ήδη προχωρά ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Ήδη στα Νοσοκομεία οι «καλοί Εργολάβοι» είναι έτοιμοι να ξανάρθουν,  με τους χιλιάδες Εργαζόμενους με Ατομικές Συμβάσεις να απολύονται. Από τους 10.000 Επικουρικούς όλων των Ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν, όπως υποστηρίζουν, «υπόσχονται» Προκήρυξη για 4.000 Μόνο(;) Νοσηλευτές ( ο κ. Μητσοτάκης το έκανε 4900..) Και οι Υπόλοιποι; Στην Ανεργία… Ενώ κουβέντα δε γίνεται για τους 4.000 του ΟΑΕΔ, παρά τις Κυβερνητικές Υποσχέσεις που έχουν δοθεί και δίνονται. Ενώ οι Εργαζόμενοι στην Υγεία είναι ήδη – 2500 λιγότεροι, από τον Ιούλη του 2019.Ενώ, όπως φαίνεται, προχωρούν οι σχεδιασμοί στο Αττικό και το Πανεπιστημιακό Λάρισας για τις συμπράξεις με τους Ιδιώτες, όπως είχαν αποφασιστεί στις αρχές του 2020 και «πάγωσαν» με τη Πανδημία. Τώρα ξεπαγώνουν…

Ενώ το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ μας για Ένταξη στα ΒΑΕ, η Κυβέρνηση δεν το συζητά πλέον, λόγω «δημοσιονομικών και υπηρεσιακών δυσκολιών». Ενώ κουβέντα δεν γίνεται για το Ανθυγιεινό, που παραμένει στον αέρα από 30/4, χωρίς την αναγκαία ρύθμιση και τη μόνιμη χορήγηση του. Κουβέντα για Οικονομική και Θεσμική αναβάθμιση των Υγειονομικών.  Ενώ η μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Νοσοκομείων και η ελλιπής χρηματοδότηση τους, βάζει «θηλιά» στην εύρυθμη λειτουργία τους, φέρνοντας πιο κοντά τις «Αναγκαίες» Συμπράξεις με τους Ιδιώτες.

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ, ΠΡΕΠΕΙ να  υπάρξει ΤΩΡΑ μαζική πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική αντίδραση. Γιατί  αύριο θα είναι αργά…

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγάλες και Μαζικές Κινητοποιήσεις ενάντια στο Εργασιακό Νομοσχέδιο, που συσπείρωσαν ΟΛΟΥΣ εργαζόμενους στη μάχη για να αποτρέψουμε  τον Εργασιακό Μεσαίωνα που ψήφισε μόνη της η Κυβέρνηση της Ν.Δ Συνεχίζουμε Αγωνιστικά, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης για Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ, για ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , διεκδικώντας:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  7% ΑΕΠ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΕΚΑΒ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ- ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ -ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 23/6/2021.

09:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!