Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

Αγώνας Διαρκείας για ένα Ισχυρό Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας. ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος με την Πανδημία παρούσα, με τους  εργαζόμενους στις Δημόσιες Δομές Υγείαςστη «Πρώτη Γραμμή» να δίνουν  τη μάχη,θρηνώντας νεκρούς Υγειονομικούς μαζί με τις χιλιάδες νεκρούς Πολίτες της χώρας.

Οι χιλιάδες νεκροί, τις 4 τελευταίες εβδομάδες είμαστε Πρώτοι σε όλο τον κόσμο σε αναλογία πληθυσμού,  οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι καθημερινά, παρά τις Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για «επαρκείς ΜΕΘ», τα ράντζα και οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθώς και η αδυναμία να τύχουν φροντίδας ασθενείς από άλλες παθήσεις αφού τα Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί κυρίως σε μιας νόσου, κάποια μάλιστα ΜΟΝΟ covid ( Σισμανόγλειο, ΕΕΣ, Θριάσιο) είναι αποτελέσματα των νεοφιλελευθέρων σχεδιασμών και της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.

Η απουσία Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη χώρα μας και ενός συνολικού σχεδίου που θα βασίζεται στην πρόληψη της διάδοσης και της διασποράς με μέτρα στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και ΜΜΜ είναι βασικοί λόγοι για την διασπορά του ιού. Οι ιδεοληπτικές εμμονές της Κυβέρνησης  και η  απουσία ενός εθνικού σχεδίου και που θα προωθούσε τα μαζικά, συνταγογραφούμενα, δωρεάν και στοχευμένα τεστ για τον εντοπισμό των νοσούντων  και  την ιχνηλάτηση των επαφών και θα συνέβαλλε στην έγκαιρη διάγνωση και  αντιμετώπιση της νόσου, έφερε – ένα χρόνο μετά – τα σημερινά, τραγικά, αποτελέσματα.

Την ώρα που οι Δημόσιες Δομές Υγείας, βρίσκονται σε καθημερινό πόλεμο, ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας, με τη σύμφωνη θέση της Κυβέρνησης, μένει στο απυρόβλητο, όντας σε καθεστώς «προστασίας» ουσιαστικά εκτός covid, με ελεγχόμενες συμμετοχές με καθαρά περιστατικά και covid εξιτηρίου, με διπλά Νοσήλια και ειδικές προνομιακές χρηματοδοτήσεις.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση επιμένει σε μια αναποτελεσματική πολιτική με αναποτελεσματικά  lockdown, το ποιο μεγάλο χρονικά σε όλη την Ευρώπη, χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των περιστατικών στην κοινότητα, με ολέθρια αποτελέσματα στην Οικονομία, στην Εργασία, στην ίδια την Κοινωνία. Μάλιστα με ευκολία, μετακυλύει τα δικά της εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της στους Πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους περί «Ατομικής Ευθύνης» με τη πλήρη στήριξη των ΜΜΕ.

Ενώ, τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, με περίσσιο θράσος η Κυβέρνηση ξέχασε τα χειροκροτήματα και τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και τις δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια του κ. Κικίλια περί «ηθικής ανταμοιβής» περνώντας σε διώξεις και απολύσεις Εργαζομένων και Συνδικαλιστών με αποκορύφωση τη στοχοποίηση τους με πρόσχημα τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με σημαία το «η Πανδημία είναι Προσωρινή !!» αρνείται να κάνει Μόνιμες και μαζικές Προσλήψεις , αρνείται τη Μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων με ειδική Μοριοδότηση και Ειδικές Προκηρύξεις , αρνείται την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την οικονομική και εργασιακή μας αναβάθμιση, την αύξηση της Χρηματοδότησης.

Και ενώ οι Διασωληνωμένοι αυξάνονται, οι θάνατοι είναι ψηλά, και τα κρούσματα χιλιάδες μετη Κοινωνία να έχει ξεπεράσει  τα όρια της, η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο Κυβερνητικό της Πρόγραμμα με τη  κατάθεση του Νομοσχεδίου για τα Εργασιακά, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της  στο ΣΕΒ και τους Επιχειρηματίες, αναγκάζοντας Κοινωνία και Εργαζόμενους, πέρα από τη μάχη για την αντιμετώπιση της Πανδημίας να δώσουν τον Αγώνα για να αποτρέψουν τον Εργασιακό Μεσαίωνα που φέρνει η Κυβέρνηση. Και ο Εορτασμός της Πρωτομαγιάς και η Απεργία στις 6 Μάη θα είναι η πρώτη μεγάλη και μαζική απάντηση μας.

Δυστυχώς, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών των Εργαζομένων.  Αντί να πάρει όλα τα μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, τις σχετικές επισημάνσεις και προτάσεις, δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει επιλέξει τη «δημοσιογραφική» διαχείριση τους με τα προφανή σε όλους αποτελέσματα. Συνεχίζουμε τον Αγώνα, με τους Εργαζόμενους και τα Σωματεία:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ- ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ- ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ -ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –  ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…