Σάββατο, 4 Δεκ 2021

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Και εκεί που πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα από το απίθανο Επιτελικό-Κομματικό Κράτος της Ν.Δ, να που έρχονται κάποια γεγονότα από τους κομματικούς υπαλλήλους, που κάνουν επίκαιρο, όσο ποτέ το ερώτημα του Εθνάρχη «ποιος κυβερνά αυτό το τόπο;»

Το Υπουργείο Υγείας, με σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία, επέκτεινε τη παράταση των Συμβάσεων Επικουρικών που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022.  Μάλιστα, και στις 2 συναντήσεις που έγιναν του  Υπουργού κ. Πλεύρη και του Διευθυντή του κ. Κοντού με την Εκτελεστική της ΠΟΕΔΗΝ, ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ και οι δύο σε σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν: « Η παράταση αφορά ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς  που λήγουν 31/10, ανεξάρτητα του εάν ΔΕΝ έχουν εμβολιαστεί».  Μάλιστα, σε σχετική μας παρατήρηση ότι πιθανόν να υπάρξουν Υπηρεσίες ή Διοικήσεις που θα βάλουν προσκόμματα, ο κ. Κοντός ανέλαβε τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ να φροντίσει να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, περιμέναμε να μην υπάρξουν τυχόν «προβλήματα» με τις ανανεώσεις των Συμβάσεων των Επικουρικών και ιδιαίτερα όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι σε Αναστολή.

Και πριν  «αλέκτωρ λαλήσει τρις» άρχισαν τα παρατράγουδα από ΥΠΕ και Διοικήσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Σωματείων, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και οι Διοικητές του ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Χανίων και Ρέθυμνο(;) ΔΕΝ έχουν ανανεώσει 1/11 τις συμβάσεις των Επικουρικών που έληξαν 31/10 και είναι σε Αναστολή, καθώς ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ότι υπάρχουν σχετικές Δεσμεύσεις του Υπουργείου, ζητώντας «διευκρινήσεις» από το Υπουργείο.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που τόσο ανοικτά Διοίκηση ΥΠΕ και Νοσοκομείων, αμφισβητούν τη Νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η Κυβέρνηση στη Βουλή και την ΑΠΟΦΑΣΗ του ίδιου του κ. Υπουργού για την ανανέωση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν.  Ή έχουμε ένα «μίνι αντάρτικο» σε τοπικό επίπεδο σαν έκφραση εσωτερικών συγκρούσεων και δήλωση «είμαστε εδώ». Ή και αυτό είναι το πιο επίφοβο και επικίνδυνο, οι συγκεκριμένοι να λειτουργούν σαν «λαγοί» του Υπουργείου, σε διατεταγμένη υπηρεσία «προκαλώντας» νέα τοποθέτηση του Υπουργείου για το θέμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ΜΗ ανανέωση των Συμβάσεων όσων Επικουρικών είναι σε Αναστολή.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, τα Σωματεία και η Ομοσπονδία, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ κανένα παιχνίδι από τη Κυβέρνηση, το Υπουργείο και τους «λαγούς» της που θέτει σε κίνδυνο το Εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, Υπουργείο  Υγείας Διοικήσεις  ΥΠΕ- Νοσοκομείων να προχωρήσουν ΧΘΕΣ:

Στην ανανέωση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών,  που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθετική ρύθμιση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Υ.Γ : Μήπως να υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες από Τοπικούς Βουλευτές για να υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση προς όφελος των εργαζόμενων,  με την ανανέωση των Συμβάσεων;

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών και Νοσηλευτών και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στα Νοσοκομεία τους.