Τρίτη, 28 Σεπ 2021

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η Κοινωνία και οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα, συνέπεια της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

H κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα κατά τού συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας όπου οι εργοδότες εφαρμόζουν κατά το δοκούν ή δεν εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κρατικού ελέγχου. Επίσης, στην εκπαίδευση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον αριθμό μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα και να προχωρήσει σε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητα, ενώ εξακολουθεί να μην λαμβάνει μέτρα προστασίας στις δομές ηλικιωμένων, ΑμεΑ, μεταναστών και φυλακισμένων, όπως επίσης και μέτρα αποσυγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φέρνοντας σαν μόνη λύση τα self test, με τα γνωστά προβλήματα αξιοπιστίας.

Η πανδημία ανέδειξε και τα τεράστια προβλήματα από την έλλειψη και υποστελέχωση της ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός, έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συστηματική φροντίδα και παρακολούθηση όλων όσοι νοσούν και παραμένουν στο σπίτι. Ακόμα και εκεί που υπάρχουν Κέντρα Υγείας, η κυβέρνηση τα παρόπλισε και τα μετέτρεψε, μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία, σε εμβολιαστικά κέντρα.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία, βρίσκονται  ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου της να διαλύσει το ΕΣΥ, συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη δήθεν «θωράκισή του» και εξακολουθεί να μετακυλύει την πολιτική της ευθύνη στους πολίτες και στην «ατομική ευθύνη» τους. Η πανδημία αποτελεί τη «χρυσή ευκαιρία»  για την εφαρμογή του Πολιτικού της Προγράμματος των Ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, και η προνομιακή αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Τομέα.

Παρά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» περί  «στήριξης» του ΕΣΥ, δεν πήρε μέτρα για την ανάπτυξη και στελέχωση των αναγκαίων υπηρεσιών και δομών, με τη δημιουργία νέων Covid-MEΘ, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, ούτε προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, και αντιθέτως, μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου. Χαρακτηριστική δε είναι η «Ασυλία» που προσφέρει στους Κλινικάρχες, αφήνοντας τις Μεγάλες Κλινικές και Ιδιωτικά Νοσοκομεία έξω από τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του covid. Ενώ και όπου υπάρχει μια μικρή συμμετοχή, οι όροι έχουν «αποικιακά» χαρακτηριστικά και χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ!!.

Το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «σέρνεται». Δεν υπάρχει επί της ουσίας κανένα εθνικό σχέδιο από την κυβέρνηση για μαζικά και δωρεάν τεστ του πληθυσμού για τον εντοπισμό των μολύνσεων, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, τη στοχευμένη απομόνωση σε ειδικές δομές και την ιατρική παρακολούθηση. Ενώ με προφανή στόχο την στοχοποίηση των Υγειονομικών, με τη μεθόδευση των test, σαν υπεύθυνους της διασποράς. Ενώ προκλητικά απέχει από την Πανευρωπαϊκή καμπάνια ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ το  Εμβόλιο Κοινωνικό Αγαθό.

Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, καλεί τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται, την Τετάρτη 7 Απρίλη, στις πύλες των νοσοκομείων της χώρας, καθώς και στην Κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, και ώρα 4μμ.

ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»