Τρίτη, 22 Ιούν 2021

5η ΥΠΕ: Με μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες Τέλος στις Ατομικές Συμβάσεις. Ήρθαν «οι καλοί Εργολάβοι» οι φίλοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ από τα παλιά. Άρχισαν οι δουλειές…

Το Υπουργείο Υγείας, δια του  κ. Κοντοζαμάνη, είχε διατυπωθεί  η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ περί επαναφοράς των «καλών εργολάβων» με βάση Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Μάλιστα, από τις πρώτες Νομοθετικές ενέργειες ήταν η μετατροπή των νέων Ατομικών συμβάσεων σε 1ετής (από 2ετής..) κατά παράβαση του υπάρχοντος Νομικού Πλαισίου. Μάλιστα, και σε συμβάσεις προγενέστερες της Υπουργικής Απόφασης, με τη «στήριξη» του ΑΣΕΠ, προφανώς μέσω πολιτικής Παρέμβασης.

Από τότε, ΟΛΕΣ οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου, σε συνεννόηση με τις νέες Διοικήσεις,  προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τις ήδη υπάρχοντες Ατομικές Συμβάσεις, και σε Θεσμικό αλλά και σε Επίπεδο Συμβάσεων.

Προχώρησαν σε μια παράταση έως 30/6/2020 όσων συμβάσεων ήταν σε διαγωνιστική εξέλιξη μέχρι 31/12/2019, συνδέοντας τη Παράταση με την έκδοση των Αποτελεσμάτων. Ενώ για όσες έληγαν μέσα στο 202ο, τις άφησαν «ξεκρέμαστες» μια και η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κ. Κοντοζαμάνη για επέκταση του Θεσμικού Πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις, που είχε λήξει 31/12/2019,μέχρι και σήμερα, έμεινε «χωρίς αντίκρισμα» μέχρι σήμερα.

Με τις Κινητοποιήσεις των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, και την Πανδημία σε εξέλιξη, η Κυβέρνηση της Ν.Δ «πιέστηκε» και έδωσε αρχικά παράταση έως τις 30/9/2020 και με νέα Απόφαση της έδωσε παράταση έως 30/6/2021, που μέσω παρεμβάσεων στη Βουλή, διορθώθηκε, ως λάθος, και επεκτάθηκαν οι Ατομικές Συμβάσεις έως 31/12/2021. Σε όλες τις παρατάσεις γινόταν αναφορά «έως την έκδοση αποτελεσμάτων τυχόν διαγωνισμών σε εξέλιξη». Προφανώς οι επιλογές ήταν λόγω του «ρου των γεγονότων» και των εξελίξεων της Πανδημίας.

Παρά το σαφές πλαίσιο, κάποιοι Διοικητές έγιναν «βασιλικότεροι» της Κυβέρνησης, αφού επέλεξαν να φέρουν τους εργολάβους πιο γρήγορα και προφανώς με παράτυπες διαδικασίες. Χαρακτηριστική τέτοια «πρωτοβουλία» είναι η σχετική Απόφαση του Διοικητή υης 5ης ΥΠΕ: Αναλυτικά.

Με απόφαση στις 17/10/2019, προχωρά στην έγκριση Προδιαγραφών για Διαγωνισμό «Υπηρεσίες Καθαρισμού Κτηρίων» αξίας 950.000€ (με ΦΠΑ) παρά το ότι μέχρι τότε υπήρχαν Ατομικές Συμβάσεις στην Καθαριότητα, υπήρχε και ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και ΟΦΕΙΛΕ η Διοίκηση να  προχωρήσει σε Προκήρυξη για Ατομικές Συμβάσεις.

Μάλιστα, η Προκήρυξη για Ατομικές Συμβάσεις ήταν μονόδρομος, μια και οι Ατομικές Συμβάσεις ήταν προφανώς πιο οικονομικές από τους Εργολάβους, όπως είχε αποδειχθεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Η επιλογή της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ προφανώς παράνομη με το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο, αλλά απόλυτα συμβατή με τις Κυβερνητικές Επιλογές για τους «καλούς εργολάβους» προχώρησε, παρά το ότι με τις παρατάσεις που δίνονταν θα μπορούσε να «παγώσει» προσωρινά, μέχρι τη Λήξη των παρατάσεων των Ατομικών Συμβάσεων στις 31/12/2021, όπως έκαναν ήδη κάποιες Διοικήσεις για διαγωνισμούς Ατομικών Συμβάσεων. Αντί αυτού, ενώ είχε Νομοθετηθεί η Παράταση των Συμβάσεων έως 31/12/2021, η Διοίκηση προχώρησε σε κατοχύρωση του Διαγωνισμού σε Εργολαβική Εταιρεία στις 27-11-2020 με το ποσό των 984.324,98€, προφανώς ακριβότερη από τις Ατομικές Συμβάσεις ( για αυτό και δεν υπήρχε σχετική οικονομική έκθεση στη Προκήρυξη…)

Έτσι, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, γίνεται η ΠΡΩΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στην Υγεία, που απολύει 122 εργαζόμενους(!!)  με Ατομικές Συμβάσεις, για να φέρει πίσω τους «καλούς Εργολάβους» υλοποιώντας τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ για την επαναφορά των Πολιτικών της φίλων, παρά το ότι οι Εργολάβοι κοστίζουν πιο ακριβά από τις Ατομικές Συμβάσεις. Για να μην θυμίσουμε τις συνθήκες εργασίας «γαλέρας», τους κομμένους μισθούς, τα δώρα, τις άδειες κ. α .

Η απόφαση αυτή, αποτελεί «Αιτία Πολέμου» για το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οφείλει με κινητοποιήσεις να την αποτρέψει, ζητώντας την επαναφορά του Θεσμικού Πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις και τη Παράταση των 122 εργαζομένων  έως στις 31/12/2021. Καλούμε τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ΑΜΕΣΑ να υπάρξει Παρέμβαση στην 5η ΥΠΕ και στο Υπουργείο ζητώντας την ανάκληση της σχετικής Απόφασης.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΣΙΤΙΣΗ-ΦΥΛΑΞΗ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη