Κυριακή, 4 Ιούν 2023

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Είναι πλέον ξεκάθαρο, και με την βούλα των αρμόδιων Υπηρεσιών, ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του υπονομεύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.Στα σχέδια τους είναι οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις Νοσοκομείων –Τμημάτων, η διαρκής συρρίκνωση υπηρεσιών και η «συνεργασία» με όρους υποτέλειας με τον Ιδιωτικό Τομέα, με τα ΣΔΙΤ, το κυρίαρχο ρόλο στη Αθμια, με τα απογευματινά χειρουργεία και τους Ιδιώτες μέσα στο ΕΣΥ.

Κυρίαρχο «εργαλείο» για την υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ στην Υγεία, είναι οι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ Προκηρύξεις (που να έχουν εγκριθεί από την ίδια…)  και Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού πλησιάζοντας στα 3 χρόνια Κυβερνητικής θητείας τον Ιούλιο του 2022.

Αρκεί κάποιος να μπει στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (apografi.gov.gr )         Α. Τακτικό προσωπικό για τον Απρίλιο του 2022 για να διαπιστώσει ότι:

Στην Υγεία υπηρετούν 74196 Μόνιμοι Υπάλληλοι, όταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε Κυβέρνηση η Ν.Δ, υπηρετούσαν 79177 Μόνιμοι Υπάλληλοι. Μια απλή αριθμητική πράξη, θα επιβεβαιώσει ότι πλέον η Υγεία μετρά – 5000 (παρά 19..) λιγότερους Μόνιμους Υπάλληλους. Και η μείωση θα είναι αυξανόμενη προφανώς τους επόμενους μήνες..

Ακόμα και η «πολυδιαφημιζόμενη» σχεδόν καθημερινά στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα Προκήρυξη των 4.000 (+910 σε βάθος…) που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2020 (!!) ακόμα βολοδέρνει μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων ψάχνοντας το δρόμο για το ΑΣΕΠ.

Η πολιτική αυτή του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ ήδη παράγει άμεσα αποτελέσματα σε ΟΛΕΣ σχεδόν τις Δημόσιες Δομές Υγείας, με κλεισίματα- Αναστολές Τμημάτων, σοβαρή πίεση στους ήδη εξαντλημένους Υγειονομικούς μετά από 2 χρόνια ενός άνισου Αγώνα με τη Πανδημία, με τα χειροκροτήματα να περισσεύουν αλλά τα χιλιάδες κενά να μεγαλώνουν.

Είναι η επανάληψη των πολιτικών εμμονών του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ για το Δημόσιο, όταν στα χρόνια των Μνημονίων ήταν περήφανος που έκλεινε Νοσοκομεία και έθετε σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδες Υγειονομικούς (σχετικό βίντεο)  https://youtu.be/S-8l6i9rk9w . Και μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ στα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014, με αποτέλεσμα να μειωθεί το Υγειονομικό Μόνιμο Προσωπικό κατά -32122(!!) και το Σύστημα Υγείας να βρεθεί  στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Μένοντας όρθιο τελικά, ΜΟΝΟ χάρη στους εργαζόμενους και τη Πολιτική Αλλαγή του 2015.

Οφείλουν οι Εργαζόμενοι τα Σωματεία και η Ομοσπονδία να αναδείξουν τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης στην Υγεία κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή τους, διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε Υγεία-Πρόνοια- ΕΚΑΒ. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του Αγώνα…

 

 

 

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..