Δευτέρα, 13 Ιούλ 2020

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Φαίνεται ότι κάποιοι, στις Διοικήσεις των ΥΠΕ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, έχουν επιλέξει τη περίοδο της Πανδημίας, για να ανοίξουν «ζητήματα» εις βάρος των Εργαζομένων. Η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, με έγγραφο της, στις 28/5 προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αναφέρεται στο Κυκλικό Ωράριο των Νοσηλευτών. Χαρακτηριστικά:

 

 

Και ενώ με «σοβαρότητα» εφιστά από τις Διοικήσεις  την τήρηση του άρθρου 3 του ΠΔ 88/1999, όπου προβλέπει « Για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δώδεκα(12) συνεχείς ώρες. Η περίοδος των 24 ωρών αρχίζει την 00:01 και λήγει την 24:00 ώρα».  Καταλήγει  δε αποκαλυπτικά των επιδιώξεων: «Οι υπάλληλοι που θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικά ωράρια(;), παρακαλώ να το δηλώσουν με Υπεύθυνη Δήλωση στο Προϊστάμενο  Διεύθυνσης όπου ανήκουν.»

Είναι προφανές ότι ο Νομοθέτης προβλέπει ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την ανάπαυση 12 ωρών και για αυτό δεν προβλέπονται πουθενά  ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Η προσπάθεια της κ. Υποδιοικήτριας (Νοσηλεύτρια και η ίδια τρομάρα της…) έχει σαν στόχο να κάνει «συμμέτοχους» στη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ τους Νοσηλευτές και να χρεώσει στους ίδιους την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση για να μην εφαρμόζεται η διάταξη του Νόμου(!!). Αφού το θέλουν οι ίδιοι, τι να κάνει και η Υπηρεσία. Θα αποδεχθεί τη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Εργαζόμενου (όχι τη δικιά της..)

Ζητάει λοιπόν, με Υπεύθυνη Δήλωση ( που προβλέπεται αυτό; Ποιος Νόμος το λέει;)  οι Νοσηλευτές ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ οι ίδιοι την ευθύνη να παραβιάζουν το Νόμο, αποδεχόμενοι να δουλεύουν 16ώρα ( πρωί – νύχτα) και Απόγευμα- Πρωί. Ωράρια τα οποία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ(!!).

Μάλιστα ο Νομοθέτης ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ να εξαιρούνται οι Νοσηλευτές από τις Διατάξεις για το Ωράριο και την Εργασία, όπως αποτυπώνεται στο ΠΔ88/1999. Και όπου Επιτρέπονται «παρεκκλίσεις» µε την επιφύλαξη της ισχύουσας νοµοθεσίας, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με συλλογικές συµβάσεις μεταξύ των πλέον αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, για συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Και όχι με ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ(!!) των εργαζομένων, όπως ζητά η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ. Και από ότι γνωρίζουμε, τέτοια Συμφωνία, μεταξύ Δημοσίου και ΠΟΕΔΗΝ δεν υφίσταται….

Καλούμε ΧΘΕΣ τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να αποσύρει ΑΜΕΣΑ  το έγγραφο και να σταματήσει κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Τέλος καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, να πάρουν Πρωτοβουλίες  και  να μην υπογράψουν ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Κανένας Νοσηλευτής. Και να συνεχίσουν τον Αγώνα για ΜΑΖΙΚΕΣ Προσλήψεις και Ανθρώπινα Ωράρια Εργασίας. Ας ελπίσουμε για το θέμα, να υπάρξει και ανακοίνωση από την «άφαντη» πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Γ.Ν Τρικάλων: Η Διοίκηση στα ένδοξα βήματα της ΕΡΕ!!. Δίωξη εργαζόμενου λόγω «Πολιτικών Φρονημάτων»!!. ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ξανάνοιξαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Ανθυγιεινό Επίδομα: Σε 15 ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΕΙ(!!). Τα προβλήματα και η «Σοβαρή και Συνεπής» διαχρονική ανάδειξη τους από τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Επί ΣΥΡΙΖΑ (έληγε 28/2/2019) Στάσεις- Κινητοποιήσεις- καταγγελίες…

Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση: Τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Υπουργείο Υγείας- ΑΣΕΠ. Πέρασαν 13 Μήνες(!!) και ακόμα να εκδοθεί η ΕΤΟΙΜΗ Προκήρυξη των 1300 Μόνιμων Θέσεων. Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΝΑ στη Κυβέρνηση…