Κυριακή, 4 Ιούν 2023

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Φαίνεται ότι κάποιοι, στις Διοικήσεις των ΥΠΕ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, έχουν επιλέξει τη περίοδο της Πανδημίας, για να ανοίξουν «ζητήματα» εις βάρος των Εργαζομένων. Η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, με έγγραφο της, στις 28/5 προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αναφέρεται στο Κυκλικό Ωράριο των Νοσηλευτών. Χαρακτηριστικά:

 

 

Και ενώ με «σοβαρότητα» εφιστά από τις Διοικήσεις  την τήρηση του άρθρου 3 του ΠΔ 88/1999, όπου προβλέπει « Για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δώδεκα(12) συνεχείς ώρες. Η περίοδος των 24 ωρών αρχίζει την 00:01 και λήγει την 24:00 ώρα».  Καταλήγει  δε αποκαλυπτικά των επιδιώξεων: «Οι υπάλληλοι που θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικά ωράρια(;), παρακαλώ να το δηλώσουν με Υπεύθυνη Δήλωση στο Προϊστάμενο  Διεύθυνσης όπου ανήκουν.»

Είναι προφανές ότι ο Νομοθέτης προβλέπει ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την ανάπαυση 12 ωρών και για αυτό δεν προβλέπονται πουθενά  ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Η προσπάθεια της κ. Υποδιοικήτριας (Νοσηλεύτρια και η ίδια τρομάρα της…) έχει σαν στόχο να κάνει «συμμέτοχους» στη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ τους Νοσηλευτές και να χρεώσει στους ίδιους την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση για να μην εφαρμόζεται η διάταξη του Νόμου(!!). Αφού το θέλουν οι ίδιοι, τι να κάνει και η Υπηρεσία. Θα αποδεχθεί τη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Εργαζόμενου (όχι τη δικιά της..)

Ζητάει λοιπόν, με Υπεύθυνη Δήλωση ( που προβλέπεται αυτό; Ποιος Νόμος το λέει;)  οι Νοσηλευτές ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ οι ίδιοι την ευθύνη να παραβιάζουν το Νόμο, αποδεχόμενοι να δουλεύουν 16ώρα ( πρωί – νύχτα) και Απόγευμα- Πρωί. Ωράρια τα οποία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ(!!).

Μάλιστα ο Νομοθέτης ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ να εξαιρούνται οι Νοσηλευτές από τις Διατάξεις για το Ωράριο και την Εργασία, όπως αποτυπώνεται στο ΠΔ88/1999. Και όπου Επιτρέπονται «παρεκκλίσεις» µε την επιφύλαξη της ισχύουσας νοµοθεσίας, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με συλλογικές συµβάσεις μεταξύ των πλέον αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, για συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Και όχι με ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ(!!) των εργαζομένων, όπως ζητά η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ. Και από ότι γνωρίζουμε, τέτοια Συμφωνία, μεταξύ Δημοσίου και ΠΟΕΔΗΝ δεν υφίσταται….

Καλούμε ΧΘΕΣ τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να αποσύρει ΑΜΕΣΑ  το έγγραφο και να σταματήσει κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Τέλος καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, να πάρουν Πρωτοβουλίες  και  να μην υπογράψουν ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Κανένας Νοσηλευτής. Και να συνεχίσουν τον Αγώνα για ΜΑΖΙΚΕΣ Προσλήψεις και Ανθρώπινα Ωράρια Εργασίας. Ας ελπίσουμε για το θέμα, να υπάρξει και ανακοίνωση από την «άφαντη» πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..