Παρασκευή, 27 Μάι 2022

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Φαίνεται ότι κάποιοι, στις Διοικήσεις των ΥΠΕ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, έχουν επιλέξει τη περίοδο της Πανδημίας, για να ανοίξουν «ζητήματα» εις βάρος των Εργαζομένων. Η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, με έγγραφο της, στις 28/5 προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αναφέρεται στο Κυκλικό Ωράριο των Νοσηλευτών. Χαρακτηριστικά:

 

 

Και ενώ με «σοβαρότητα» εφιστά από τις Διοικήσεις  την τήρηση του άρθρου 3 του ΠΔ 88/1999, όπου προβλέπει « Για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δώδεκα(12) συνεχείς ώρες. Η περίοδος των 24 ωρών αρχίζει την 00:01 και λήγει την 24:00 ώρα».  Καταλήγει  δε αποκαλυπτικά των επιδιώξεων: «Οι υπάλληλοι που θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικά ωράρια(;), παρακαλώ να το δηλώσουν με Υπεύθυνη Δήλωση στο Προϊστάμενο  Διεύθυνσης όπου ανήκουν.»

Είναι προφανές ότι ο Νομοθέτης προβλέπει ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την ανάπαυση 12 ωρών και για αυτό δεν προβλέπονται πουθενά  ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Η προσπάθεια της κ. Υποδιοικήτριας (Νοσηλεύτρια και η ίδια τρομάρα της…) έχει σαν στόχο να κάνει «συμμέτοχους» στη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ τους Νοσηλευτές και να χρεώσει στους ίδιους την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση για να μην εφαρμόζεται η διάταξη του Νόμου(!!). Αφού το θέλουν οι ίδιοι, τι να κάνει και η Υπηρεσία. Θα αποδεχθεί τη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Εργαζόμενου (όχι τη δικιά της..)

Ζητάει λοιπόν, με Υπεύθυνη Δήλωση ( που προβλέπεται αυτό; Ποιος Νόμος το λέει;)  οι Νοσηλευτές ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ οι ίδιοι την ευθύνη να παραβιάζουν το Νόμο, αποδεχόμενοι να δουλεύουν 16ώρα ( πρωί – νύχτα) και Απόγευμα- Πρωί. Ωράρια τα οποία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ(!!).

Μάλιστα ο Νομοθέτης ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ να εξαιρούνται οι Νοσηλευτές από τις Διατάξεις για το Ωράριο και την Εργασία, όπως αποτυπώνεται στο ΠΔ88/1999. Και όπου Επιτρέπονται «παρεκκλίσεις» µε την επιφύλαξη της ισχύουσας νοµοθεσίας, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με συλλογικές συµβάσεις μεταξύ των πλέον αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, για συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Και όχι με ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ(!!) των εργαζομένων, όπως ζητά η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ. Και από ότι γνωρίζουμε, τέτοια Συμφωνία, μεταξύ Δημοσίου και ΠΟΕΔΗΝ δεν υφίσταται….

Καλούμε ΧΘΕΣ τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να αποσύρει ΑΜΕΣΑ  το έγγραφο και να σταματήσει κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Τέλος καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, να πάρουν Πρωτοβουλίες  και  να μην υπογράψουν ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Κανένας Νοσηλευτής. Και να συνεχίσουν τον Αγώνα για ΜΑΖΙΚΕΣ Προσλήψεις και Ανθρώπινα Ωράρια Εργασίας. Ας ελπίσουμε για το θέμα, να υπάρξει και ανακοίνωση από την «άφαντη» πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….