Δευτέρα, 25 Σεπ 2023

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

Ο Εμπαιγμός και η κοροϊδία Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας δεν έχει τέλος. Παρά τις γνωστές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του κ. Μητσοτάκη από το Σεπτέμβριο του 2020 και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των Υπουργών Υγείας ( Κικίλιας Μάιος του 2021, Πλεύρης Σεπτέμβρης – Νοέμβρης 2021, Φλεβάρης-Απρίλιος 2022) μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η Προκήρυξη των 4.000 για την Υγεία. Ενώ, μέσω ΑΣΕΠ έχουν ήδη προκηρυχθεί πάνω από 4.000 Μόνιμες Θέσεις σε άλλα Υπουργεία και φορείς.

Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της έκδοσης της Προκήρυξης, πλέον τις δίνει «συμβολικό» χαρακτήρα όσο αφορά το αποτύπωμα των Θέσεων. Μια και πιθανή έκδοση της μέσα στο Μάιο ή τον Ιούνιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την έκδοση προσωρινών ή τελικών αποτελεσμάτων για μετά από 3 ή  4 χρόνια τουλάχιστον (2025 ή 2026) με τη μέχρι τώρα λειτουργία του ΑΣΕΠ. Δεν μιλάμε για τη συμπληρωματική των 910, που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. Αυτή πάει για 2028 και βλέπουμε…

Ενώ στα επόμενα χρόνια, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, η αιμορραγία των αποχωρήσεων θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, οδηγώντας σε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Ήδη τα νέα Οργανικά κενά, επί Κυβερνήσεως της Ν.Δ , από Ιούνιο 2019 μέχρι το Φλεβάρη του 2022 είναι 4727(με τις αποχωρήσεις να είναι πάνω από 9.000 Μονίμων Υγειονομικών..)  ενώ μέχρι το 2025, τα κενά  θα ξεπεράσουν τα 10.000, εάν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο αποχωρούν περίπου 1500 Υγειονομικοί τουλάχιστον.

Αποδεικνύεται, με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών, που δεν μπορούν να διαψευστούν από κανένα, ότι η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ συνειδητή καθυστέρηση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να τρέξει γρήγορα τις Προκηρύξεις για Μόνιμο Προσωπικό, δημιουργεί πλέον νέα μεγάλα Οργανικά κενά στις Δομές Υγείας. Κενά που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση Υπηρεσιών και Λειτουργιών, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Κενά που θα έρθει σαν «Μεσσίας» να καλύψει ο Ιδιωτικός Τομέας με το αζημίωτο…

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΕΚΑΒ και στις Προνοιακές Δομές, όπου οι ελλείψεις είναι πλέον μια πραγματικότητα, που διαρκώς χειροτερεύει.

Και ενώ η κατάσταση καθημερινά δυσκολεύει, η Κυβέρνηση, έρμαιο των εμμονών και των κωλυμάτων του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, κρατάει εκτός 4.500 Υγειονομικούς σε Αναστολή, πολύτιμους για τη λειτουργία των Δημοσίων Δομών, χωρίς πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Η αδικαιολόγητη παράταση της Αναστολής των Υγειονομικών έχει ονοματεπώνυμο. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Κάθε μέρα, κάθε μήνας, κάθε χρόνος που περνά χωρίς να ενισχύονται με τις ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ οι Δημόσιες Δομές Υγείας- Πρόνοιας –ΕΚΑΒ το Δημόσιο Σύστημα, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση, στην απαξίωση και στη λειτουργική κατάρρευση.

Οφείλουν τα Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ να εντείνουν τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τη Προκήρυξη τουλάχιστον 15.000 Μόνιμων Θέσεων μέχρι το 2023 και ταχύτατες διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο τουλάχιστον την ελάχιστη λειτουργική ανάσα του Συστήματος.

Οφείλουν δε τα Κόμματα της Βουλής, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να πάρουν  πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, για να αναδείξουν σε Πανελλαδικό επίπεδο τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης στην Υγεία, στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και την υπονόμευση των Δημοσιών Δομών Υγείας. Και να συνδράμουν, μαζί με τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τη Κοινωνία, στη δημιουργία ενός μεγάλου Κοινωνικού Μετώπου για την διεκδίκηση ενός Ισχυρού Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας- ΕΚΑΒ- Πρόνοιας. Και στο προσκλητήριο αυτό, δεν θα πρέπει να λείψει κανείς…

Υ. Γ : Δεν θα κουραστούμε να θυμίζουμε  ότι οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014, δεν έκαναν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ- ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ και άφησαν το Σύστημα με 32.221 λιγότερους εργαζόμενους . Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Απεργία χωρίς αιτήματα

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…