Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

Ο Εμπαιγμός και η κοροϊδία Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας δεν έχει τέλος. Παρά τις γνωστές ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του κ. Μητσοτάκη από το Σεπτέμβριο του 2020 και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των Υπουργών Υγείας ( Κικίλιας Μάιος του 2021, Πλεύρης Σεπτέμβρης – Νοέμβρης 2021, Φλεβάρης-Απρίλιος 2022) μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η Προκήρυξη των 4.000 για την Υγεία. Ενώ, μέσω ΑΣΕΠ έχουν ήδη προκηρυχθεί πάνω από 4.000 Μόνιμες Θέσεις σε άλλα Υπουργεία και φορείς.

Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση της έκδοσης της Προκήρυξης, πλέον τις δίνει «συμβολικό» χαρακτήρα όσο αφορά το αποτύπωμα των Θέσεων. Μια και πιθανή έκδοση της μέσα στο Μάιο ή τον Ιούνιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την έκδοση προσωρινών ή τελικών αποτελεσμάτων για μετά από 3 ή  4 χρόνια τουλάχιστον (2025 ή 2026) με τη μέχρι τώρα λειτουργία του ΑΣΕΠ. Δεν μιλάμε για τη συμπληρωματική των 910, που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. Αυτή πάει για 2028 και βλέπουμε…

Ενώ στα επόμενα χρόνια, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, η αιμορραγία των αποχωρήσεων θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, οδηγώντας σε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Ήδη τα νέα Οργανικά κενά, επί Κυβερνήσεως της Ν.Δ , από Ιούνιο 2019 μέχρι το Φλεβάρη του 2022 είναι 4727(με τις αποχωρήσεις να είναι πάνω από 9.000 Μονίμων Υγειονομικών..)  ενώ μέχρι το 2025, τα κενά  θα ξεπεράσουν τα 10.000, εάν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο αποχωρούν περίπου 1500 Υγειονομικοί τουλάχιστον.

Αποδεικνύεται, με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών, που δεν μπορούν να διαψευστούν από κανένα, ότι η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ συνειδητή καθυστέρηση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να τρέξει γρήγορα τις Προκηρύξεις για Μόνιμο Προσωπικό, δημιουργεί πλέον νέα μεγάλα Οργανικά κενά στις Δομές Υγείας. Κενά που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση Υπηρεσιών και Λειτουργιών, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Κενά που θα έρθει σαν «Μεσσίας» να καλύψει ο Ιδιωτικός Τομέας με το αζημίωτο…

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΕΚΑΒ και στις Προνοιακές Δομές, όπου οι ελλείψεις είναι πλέον μια πραγματικότητα, που διαρκώς χειροτερεύει.

Και ενώ η κατάσταση καθημερινά δυσκολεύει, η Κυβέρνηση, έρμαιο των εμμονών και των κωλυμάτων του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, κρατάει εκτός 4.500 Υγειονομικούς σε Αναστολή, πολύτιμους για τη λειτουργία των Δημοσίων Δομών, χωρίς πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Η αδικαιολόγητη παράταση της Αναστολής των Υγειονομικών έχει ονοματεπώνυμο. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Κάθε μέρα, κάθε μήνας, κάθε χρόνος που περνά χωρίς να ενισχύονται με τις ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ οι Δημόσιες Δομές Υγείας- Πρόνοιας –ΕΚΑΒ το Δημόσιο Σύστημα, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση, στην απαξίωση και στη λειτουργική κατάρρευση.

Οφείλουν τα Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ να εντείνουν τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τη Προκήρυξη τουλάχιστον 15.000 Μόνιμων Θέσεων μέχρι το 2023 και ταχύτατες διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο τουλάχιστον την ελάχιστη λειτουργική ανάσα του Συστήματος.

Οφείλουν δε τα Κόμματα της Βουλής, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να πάρουν  πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, για να αναδείξουν σε Πανελλαδικό επίπεδο τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης στην Υγεία, στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και την υπονόμευση των Δημοσιών Δομών Υγείας. Και να συνδράμουν, μαζί με τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τη Κοινωνία, στη δημιουργία ενός μεγάλου Κοινωνικού Μετώπου για την διεκδίκηση ενός Ισχυρού Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας- ΕΚΑΒ- Πρόνοιας. Και στο προσκλητήριο αυτό, δεν θα πρέπει να λείψει κανείς…

Υ. Γ : Δεν θα κουραστούμε να θυμίζουμε  ότι οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014, δεν έκαναν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ- ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ και άφησαν το Σύστημα με 32.221 λιγότερους εργαζόμενους . Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάκτυλο….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου