Κυριακή, 4 Ιούν 2023

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Ευτυχώς που υπάρχουν (ακόμα…) τα στοιχεία από το apografi.gov.gr και το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και αποδεικνύουν πόσο «πραγματικά» έχει ενισχύσει με Μόνιμο Προσωπικό το Δημόσιο Σύστημα στους 30 μήνες που είναι Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου 2022, το Μόνιμο Προσωπικό που εργάζεται στην Υγεία είναι 74.561. Με μια απλή  σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019,  που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 79.122 εργαζόμενους στην Υγεία, έχουμε ένα Αρνητικό ισοζύγιο – 4561 λιγότερους εργαζόμενους.

Στο διάστημα της διακυβέρνησης της Ν.Δ, ολοκληρώθηκε η Προκήρυξη 2Κ/19 ( του ΣΥΡΙΖΑ…) που αφορούσε 1116 Μόνιμες Θέσεις + 548 από Επιλαχόντες, ενώ εκδόθηκε η 6Κ/2020( με έγκριση και κατανομή του ΣΥΡΙΖΑ, το Μάιο του 2019…) όπου μετά από 18 μήνες έχουν εκδοθεί μόνο τα οριστικά αποτελέσματα για τους 113 ΠΕ. Ενώ έχουν εκδοθεί και έχουν ολοκληρωθεί πολλές θέσεις Ιατρών που ήδη διοριστεί.

Σύμφωνα δε με τη Διαύγεια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, έχουν περίπου διοριστεί 1664 Λοιπό Προσωπικό ( όλοι με Προκήρυξη ΣΥΡΙΖΑ,,) και περίπου 2450 Ιατροί ( από τους οποίους περίπου οι 1600 από Προκηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ…). Μια απλή πρόσθεση Διορισμών και νέων κενών, αποδεικνύει ότι οι συνολικές αποχωρήσεις από το ΕΣΥ, στους 30 μήνες της Κυβέρνησης Ν.Δ, ανέρχονται στους 8.679 (!!), σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική  για τη σταθερότητα και την λειτουργική ικανότητα του ΕΣΥ το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα δε με τα παραπάνω, η πολυδιαφημιζόμενη Προκήρυξη των 4.000 Νοσηλευτών (+ 910 Λοιπό..) καθώς και των 700 Ιατρών που διαλαλεί μέρα παρά μέρα στα Κανάλια ο κ. Πλεύρης επί της ουσίας όταν επιτέλους θα ανακοινωθεί ( τη περιμένουμε από το Σεπτέμβριο του 2020…) το πιο πιθανό είναι να καλύψει οριακά(;)  τα επιπλέον κενά που έχουν δημιουργηθεί στη θητεία της Κυβέρνησης της Ν.Δ, μη προσφέροντας ΟΥΤΕ ΜΙΑ νέα θέση επιπλέον Μόνιμου Προσωπικού. Το πρόβλημα δε θα γίνει πιο εκρηκτικό, μια με τη Μοριοδότηση η πλειοψηφία των διορισμών θα αφορά ήδη εργαζόμενο προσωπικό( επικουρικούς..) που θα λείψουν από το Σύστημα, παγιώνοντας πλέον μόνιμα τα κενά που έχουν προκύψει, αλλά και νέα που θα προκύπτουν από τις επικείμενες αποχωρήσεις.

Χαρακτηριστικό δε των ιδεοληψιών και των σχεδίων που προχωρά συστηματικά η Κυβέρνηση, είναι το ότι για τις νέες ΜΕΘ, που δημιουργήθηκαν από τις Δωρεές, έχουν  ολοκληρωθεί, σε μεγάλο βαθμό, οι σχετικές Προκηρύξεις για τους Ιατρούς, οι 1000 Θέσεις Νοσηλευτών που έχουν νομοθετηθεί από το Μάιο του 2020(!!) έχουν συσταθεί μόνο το 40%, ενώ δεν έχει προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ(!!) θέση μέχρι σήμερα. Οφείλει το Υπουργείο να δώσει στοιχεία, με τι προσωπικό λειτουργούν οι νέες ΜΕΘ και τι προτίθεται να κάνει με τη προκήρυξη για τις ΜΕΘ. Τα πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη παραμονή 4,7 ημερών διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ απλά επιβεβαιώνουν τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης για τη ανεπαρκή στελέχωση των ΜΕΘ από το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό που μετά από 24 μήνες της Πανδημίας δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ.

Το «πάγωμα» και η αναβλητικότητα των αναγκαίων Μόνιμων Προσλήψεων αποτελούν συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της Κυβέρνησης με στόχο την συρρίκνωση των Δομών, τη καθιέρωση της μόνιμης υποστελέχωσης με προφανή στόχο η σχεδιαζόμενη «είσοδο» των ιδιωτών στο ΕΣΥ να πάρει  χαρακτηριστικά «λύτρωσης» για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Πολίτες. Και ο νοών νοείτω…

Υ.Γ : Για να μην πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα, όσα κάνει σήμερα η Ν.Δ, που δεν προχωρά στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, είναι η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τη περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπου παρέδωσαν 15.100 λιγότερες θέσεις και 11 Νοσοκομεία λιγότερα, το 2015 στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015. Μαζί με τις 17.000 λιγότερες θέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου, παρέδωσαν ένα ΕΣΥ με 32.000 λιγότερους Υγειονομικούς, χωρίς να κάνουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ Προκήρυξη(!!). Απλώς τώρα συνεχίσουν το έργο που άφησαν τότε στη μέση. Τόσο απλά….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..