Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που χαρακτηρίζουν έντονες αντιθέσεις, πολώσεις και συγκρούσεις σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης σε μείζονα καπιταλιστική  που κοστίζει ταυτόχρονα σε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, αναδεικνύει τα ιδεολογικό-πολιτικά ρεύματα που αναδιαμορφώνονται και την σύγκρουση που εξελίσσεται και αφορά όχι μόνο τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αλλά και την προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας και διαχρονικών αξιών και ιδανικών.

Παράλληλα η στρατιωτική εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία όποια και αν είναι τα επιχειρήματα σωστά ή λανθασμένα, μετρημένα ή υπερβολικά, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, οδηγεί στον θάνατο χιλιάδων αμάχων, στην καταστροφή της χώρας και σε προσφυγικές ροές εκατομμυρίων, ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη με επιστροφή της πυρηνικής απειλής. Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έσπευσε να εντάξει την Ελλάδα αδιαπραγμάτευτα στην αιχμή του ΝΑΤΟ που φέρει συναφώς τις δικές του ιστορικές ευθύνες υιοθετώντας μια άκρως επεκτατική πολιτική, αντί της οικοδόμησης μιας αδιαίρετης αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Άλλαξε έτσι άρδην το παγιωμένο δόγμα για μια πολυδιάστατη και ενεργό εξωτερική πολιτική, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Και συστηματικά προσπαθεί να ιδεολογικοποιήση τα τεκταινόμενα γεγονός που συνιστά μια ακραία μορφή ιστορικού αναθεωρητισμού στο δίπολο «δημοκρατία»/«ολοκληρωτισμός», δηλαδή στην πολιτική αποτύπωση της «θεωρίας των δύο άκρων», χωρίς να τοποθετείται απαράκαμπτα και μαχητικά από την πλευρά της ειρήνης απορρίπτοντας- την ίδια στιγμή- κάθε ιμπεριαλιστικό αναθεωρητισμό.

Ταυτόχρονα επιδεινώνεται η ούτως ή άλλως δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας: απειλή ενεργειακής φτώχιας, έλλειψη προϊόντων, καλπάζουσα ακρίβεια, αναστάτωση εισαγωγών, όξυνση κινδύνων στα βόρεια και ανατολικά σύνορα.  Εν μέσω του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που έχει ήδη ξεσπάσει και των ακόμη απρόβλεπτων  βαρύτατων επιπτώσεών του (στην επισιτιστική και στην ενεργειακή επάρκεια, στη ροή εισαγωγών και εξαγωγών, στις αλυσίδες τροφοδοσίας προϊόντων, στην επιδείνωση των ανισοτήτων, σε νέες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε πόλεμο νομισμάτων( κ. ο. κ.), η Ελλάδα φτάνει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η πανδημία ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη το νεοφιλελεύθερο κοινωνικό-οικονομικό μοντέλο της κυριαρχίας της αγοράς και της αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, που καταργεί εργατικά δικαιώματα, εκτινάσσει τις ανισότητες και διαλύει τον κοινωνικό ιστό, να ηττηθεί και να μετασχηματιστεί προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και των αναγκών της. Στην χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, εργαλειοποίησε την πανδημία με έναν άκρατο νεοφιλελεύθερο αναχρονισμό, υλοποιώντας μια ακραία αναδιανομή από το υστέρημα των εργαζομένων, προς όφελος των παρασιτικών οικονομικών ελίτ που την βοήθησαν να κερδίσει τις εκλογές του 2019.

Παρότι υπήρξε καθολική αναγνώριση της ανάγκης στήριξης και ενδυνάμωσης και της αξίας των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας, η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, άφησε ανοχύρωτο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Περίθαλψης, πιστή στο δόγμα λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην Υγεία. Έχοντας παρακαταθήκη τις προεκλογικές της διακηρύξεις για ένα «νέο ΕΣΥ» που στην ουσία αποτελεί οπισθοδρόμηση, ξεδιπλώνει ένα σχέδιο παράδοσης στον ιδιωτικό τομέα βασικών λειτουργιών και υπηρεσιών, ευρύτερων ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ και συνολικά αλλοίωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της περίθαλψης και φροντίδας. Ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο που δεν έχει στο κέντρο τον άνθρωπο, δεν καλύπτει τις νέες ανάγκες, εντείνει τις στρεβλώσεις και γιγαντώνει τις υγειονομικές ανισότητες που αναδείχτηκαν ακόμα πιο έντονα στην πανδημία.

Το καθεστώς Μητσοτάκη αξιοποιώντας την πρωτοφανή ασυλία των ΜΜΕ επέλεξε την επικοινωνιακή από την ουσιαστική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Καλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της πίσω από την ατομική ευθύνη στοχοποίησε ανάλογα πολίτες, νεολαία και εργαζόμενους. Χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης και ιχνηλάτησης, χωρίς να ενισχύσει το ΕΣΥ,  χωρίς μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ, χωρίς ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα αποφυγής συνωστισμού σε κάθε μορφή δραστηριότητας, χειραγωγώντας την επιτροπή των επιστημόνων, επέβαλε αλλοπρόσαλλα μέτρα χαλάρωσης και αυστηροποίησης με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και την οικονομία.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική και ο τρόπος που προτάσσεται η λογική της ατομικής ευθύνης, χωρίς μέτρα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη  στους πολίτες και σε πλαίσιο αναλογικότητας για την προστασία της ζωής, δημιούργησε συνθήκες κρίσης της Δημοκρατίας και αμφισβήτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η επιβολή με αυταρχισμό και η επένδυση στην κρατική βία και καταστολή, ο έλεγχος της ενημέρωσης και η αδιαφάνεια σε αποφάσεις και δαπάνες, έπληξαν την Δημοκρατία και παράλληλα με τις αντιφάσεις και παλινωδίες, ευνόησαν αντιλήψεις και απόψεις άρνησης και αμφισβήτησης.

Στήριξε όλο το αφήγημα αναχαίτιση της Πανδημίας στον εμβολιασμό, που όντος αποτελεί εξέλιξη που αλλάζει τους όρους της μάχης που δίνει η ανθρωπότητα, αλλά δεν συντάχτηκε με την άποψη για την άρση των περιορισμών της πατέντας, όταν η αγορά αδυνατεί να καλύψει τις παγκόσμιες Υγειονομικές ανάγκες. Ευνόησε έτσι κινήσεις « Εμβολιαστικού Εθνικισμού» και τα προνόμια των φαρμακευτικών εταιριών, με την εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα να εξελιχτεί επικίνδυνα αργά. Ενώ με μια απόφαση προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, εργαλειοποίησε  τον εμβολιασμό για να θέσει σε Αναστολή 7.000 Υγειονομικούς. Μια απόφαση χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, που παρατείνεται εδώ και 9 μήνες χωρίς λογική και οδηγεί οικογένειες σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Αρνήθηκε και αρνείται ακραία ιδεοληπτικά να ενισχύσει το Σύστημα με μόνιμο προσωπικό, (είναι αντίθετη πρακτική για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς), ενώ δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα με αθρόες μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών από τμήμα σε τμήμα η σε άλλες περιοχές της χώρας δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα των δομών Υγείας, που εντάθηκε  με την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα νοσοκομεία. Δεν δημιούργησε ικανό αριθμό νέων ΜΕΘ και μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, αφήνοντας ακάλυπτους υγειονομικά χιλιάδες συμπολίτες μας με τον περιορισμό και την κατάργηση τακτικών χειρουργείων και ιατρείων.

Αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα τον διευκόλυνε να κερδοσκοπήσει, ενώ μείωσε για τρείς συνεχόμενες χρονιές τις δαπάνες για την Υγεία και υποβάθμισε την λειτουργία της ΠΦΥ σε μια περίοδο που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της Υγειονομικής κρίσης. Mε την αξιοποίηση των δομών στην εξωνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, στην φροντίδα στο σπίτι, στην διενέργεια διαγνωστικών test και εμβολιασμών, με έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην διαχείριση σε πρώτο βαθμό της υπόλοιπης νοσηρότητας. Γεγονός που θα αποσυμφόριζε τα νοσοκομεία αλλά και θα προσέφερε πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες. Αντίθετα αποδυνάμωσε συστηματικά τις δομές δημιουργώντας το περιβάλλον για την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση ιδιωτικοποίησης της ΠΦΥ και μετάλλαξης του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Ενώ παράλληλα θεσμοθέτησε την επέλαση των ιδιωτών στις δημόσιες δομές χτυπώντας τη συνοχή και τις εργασιακές σχέσεις του ιατρικού κλάδου και τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία περιορίζοντας την πρόσβαση και κατηγοριοποιώντας τους πολίτες.

Οι αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής έπληξαν και πλήττουν με τον χειρότερο τρόπο την Ελληνική κοινωνία με χιλιάδες νεκρούς, την οικονομία να καταρρέει και το Υγειονομικό Σύστημα να πιέζεται στα όριά του. Η αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι Υγειονομικοί τελείωσε στα υποκριτικά χειροκροτήματα και στα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα. Με απίστευτη αναλγησία, όταν θρηνούσαμε νεκρούς  και εκατοντάδες συνάδελφοι νοσούσαν ή ήταν σε καραντίνα, οι ΕΔΕ γιατί νόσησαν με ελλιπή μέτρα προστασίας, οι διώξεις, οι καρατομήσεις, οι απειλές για τις διαμαρτυρίες και την συνδικαλιστική τους δράση ήταν η επιλογή της κυβέρνησης που αναίσχυντα στοχοποίησε  τους εργαζόμενους χρεώνονται τους ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Με κορύφωση την απάνθρωπη απόφαση της αναστολής εργασίας χιλιάδων συναδέλφων που εντελώς αναίτια, άδικα και τιμωρητικά συνεχίζεται αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναλγησία και τις εμμονές της κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

θα ήταν λάθος από πλευράς μας να θεωρήσουμε ότι βιώνουμε μια τυπική θεσμική αναδιάρθρωση που γεννάται από έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή ότι η αποτυχία της να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα όπως η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές οφείλεται σε μια τυπική διαχειριστική ανεπάρκεια. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά συστηματικά και μεθοδικά στην δημιουργία των νέων όρων της συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης αναδιοργάνωσης του κράτους, των εργασιακών σχέσεων, της κυριαρχίας των ιδιωτικών συμφερόντων επί των δημοσίων αγαθών, της εκποίησης βασικών δημόσιων και ανταποδοτικών οργανισμών, ώστε να δημιουργήσει το πεδίο της επόμενης ημέρας.

Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που βασίζει την κερδοφορία και την υποτιθέμενη ανταγωνιστικότητα των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με την κυβέρνηση, στην ένταση εργασίας, στους μισθούς πείνας, στην ακραία εκμετάλλευση,  στην ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, στην απεργία και στην συλλογική δράση των εργαζομένων που υλοποιείται με τον Νόμο Χατζηδάκη. Την ίδια ώρα, οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά ψαλιδίζουν ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό μισθό και οδηγούν σε μια νέα τροχιά φτωχοποίησης μεγάλα τμήματα των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων.

Οι εξελίξεις αυτές γενούν την αδήριτη ανάγκη για  την διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής  και πολιτικής συμμαχίας των Συνδικάτων που θα θέτει στο επίκεντρό της τις ανάγκες της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων ανατρέποντας την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Με αιτήματα που δεν θα έχουν ως τέλος την αναγκαία κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και την ανατροπή της Ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης ειδικά μετά και την αρνητική εμπειρία των Επαγγελματικών Ταμείων για να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα,  αλλά θα δημιουργούν το πλαίσιο για την μείωση του εργάσιμου χρόνου από 8 ώρες στις 7 ή ακόμα και από 5 ημέρες στις 4, για αναδιανεμητικές πολιτικές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, για κατάργηση των εργολαβικών σχέσεων εργασίας και του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών ως εξαρτημένης σχέσης, για δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την τηλεργασία. Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση θα πρέπει να οργανωθούν αγώνες για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και όλους τους μισθούς σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, για μαζικές προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Εκπαίδευση. Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα ασκεί πιέσεις για πολιτικές με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι κάποιο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα διασφαλίζουν το Δημόσιο έλεγχο σε κρίσιμους τομείς όπως η Ενέργεια, το Νερό και οι Μεταφορές και θα δημιουργούν δημόσιο πυλώνα στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τα συνδικάτα πρέπει να αξιοποιήσουν και τους νέους δεσμούς αλληλεγγύης με την ευρύτερη κοινωνία, που εκφράστηκαν με την έμπρακτη υποστήριξη των αιτημάτων τους σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ. διανομείς έτοιμου φαγητού στην Αθήνα, COSCO). Να αξιοποιήσουν την αμφισβήτηση της υπεροχής του καπιταλισμού και των αγορών να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και το γεγονός ότι οι αγορές δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανθρώπινες ανάγκες και ο ατομικισμός δεν είναι το μόνο ή το καλύτερο αξιακό σύστημα που μπορεί να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, η πανδημία, ως μια πρωτίστως υγειονομική κρίση, απέδειξε ότι έχουμε ανάγκη την ύπαρξη ισχυρών δημόσιων συστημάτων Υγείας γιατί αυτό επηρεάζει την υγεία όλων ανεξάρτητα από την πρόσβαση που έχει κάποιος σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας.

Τα συνδικάτα σήμερα οφείλουν να διατηρήσουν επίκαιρες αυτές τις πτυχές της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της εργασίας (ανάδειξη και αποκατάσταση της συνεισφοράς των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, αμφισβήτηση των πολιτικών νεοφιλελεύθερης έμπνευσης). Οφείλουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας διεκδικώντας έναν ισχυρό ρόλο και στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό μπορεί να γίνει αν έχουν κεντρική αναφορά όχι μόνο στα προβλήματα που εντοπίζονται στους χώρους εργασίας, αλλά και σε οτιδήποτε απειλεί την ευημερία και τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους (π.χ. Υγεία, ακρίβεια-πληθωρισμός, στέγαση, ποιότητα εκπαίδευσης).

Απέναντι στις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ στην Υγεία, η ΠΟΕΔΗΝ, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των απαιτήσεων των Υγειονομικών. Στη Πανδημία, στάθηκε αρχικά απέναντι σε κινητοποιήσεις, αποδεχόμενη τη νομιμότητα και τα «υγειονομικά πρωτόκολλα»,  καλλιέργησε ελπίδες για «σίγουρη» ένταξη στα ΒΑΕ, στηρίζοντας ενεργά το Κυβερνητικό αφήγημα. Όταν αποφάσισε, μετά το 2ο κύμα να σταθεί απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης το έκανε αποσπασματικά, χωρίς συντονισμό με άλλους φορείς της Υγείας και με δράσεις που είχαν περισσότερο εθιμικό  χαρακτήρα παρά σχεδιασμό και κλιμάκωση. Με αποτέλεσμα  την απογοήτευση των εργαζομένων και τις μικρές συμμετοχές. Ενώ και στην απαράδεκτη  και εκδικητική απόφαση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που έθεσε εκτός εργασίας, με το πρόσχημα του εμβολίου,  7.000 Υγειονομικούς η αρχική παρέμβαση ήταν «δώστε χρόνο να τους πείσουμε», ενώ μετά δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να στηριχθεί ο αγώνας από όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία. Τα «κροκοδείλια δάκρυα» ήρθαν αργά.

Στα Αιτήματα, μετά το φιάσκο με τα ΒΑΕ, χλιαρές ήταν οι παρεμβάσεις και για το Ανθυγιεινό και για τις περικοπές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, ενώ η «πλήρης απουσία» του αιτήματος για προσλήψεις, καθώς και το «χλιαρό αίτημα των αυξήσεων μισθών, αποτυπώνει την υστέρηση της Ομοσπονδίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ διεκδικούμε τη ψήφο σας για να διαμορφώσουμε μια νέα δυναμική στην Ομοσπονδία ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις και τους μηχανισμούς που τη κρατούν δέσμια τόσα χρόνια. Για μια Ομοσπονδία στη πρώτη γραμμή μαζικών Αγώνων. Για να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στα σχέδια και τις Πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ που συρρικνώνει και ιδιωτικοποιεί το Σύστημα Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  • ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ 7% ΤΟΥ ΑΕΠ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ.-EKAB
  • ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  • ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ)
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΔΙΤ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ –  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΕ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου- 14ου ΜΙΣΘΟΥ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ

  ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου